Fifty Shades of Grey, încasări de 235 de milioane de dolari la nivel global şi debut pe primul loc în box office-ul din SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul „Fifty Shades of Grey/Cincizeci de umbre ale lui Grey“ a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american cu încasări de peste 80 de milioane de dolari, iar la nivel global a stabilit un record de 235 de milioane de dolari, după primul weekend de proiecţii.

„Fifty Shades of Grey“, de Sam Taylor-Johnson, ecranizare a romanului omonim scris de E. L. James, a debut pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 81,67 milioane de dolari, potrivit boxofficemojo.com, citat de Mediafax.

Fifty Shades of Grey, care îi are în rolurile principale pe actorii Dakota Johnson şi Jamie Dornan, este considerat cel mai provocator film al ultimului deceniu, având în vedere faptul că scenele cu sex din acesta cumulează 20 de minute din cele 124 de minute ale lungmetrajului. Acţiunea are loc în Seattle, unde Anastasia Steele, o studentă în vârstă de 22 de ani şi încă virgină, cedează în faţa şarmului şi a practicilor sadomasochiste ale miliardarului Christian Grey.

Fifty Shades of Grey, încasări de 235 de milioane de dolari la nivel global

La nivel global, Fifty Shades of Grey a stabilit un record de 235 de milioane de dolari după primul weekend de proiecţii, fiind unul dintre cele mai bine cotate filme ale studiourilor Universal din acest an. Succesul este cu atât mai mare cu cât bugetul producţiei a însemnat doar 40 de milioane de dolari.

Fifty Shades of Grey, interzis în ţările musulmane. În România a primit ratingul N15

Pe de altă parte, succesul peliculei poate să fie umbrit după ce Malaezia şi alte ţări predominant musulmane au interzis rularea acesteia din cauza scenelor de sex „nenatural“ pe care le conţine, scrie „Variety“. În Marea Britanie, numai persoanele cu vârstă de peste 18 ani pot viziona filmul, în Statele Unite ale Americii tinerii de 17 ani pot vedea lungmetrajul, iar în Franţa, „Fifty Shades of Grey“ poate să fie vizionat de copiii cu vârsta de 12 ani, după ce organismul de reglementare a filmelor care rulează în cinematografele din Hexagon a acordat peliculei cel mai mic rating de vârstă.

Fifty Shades of Grey a adus aproximativ 250.000 de spectatori români în cinematografe

În România, filmul a primit ratingul N15 - nerecomandat minorilor sub 15 ani din partea comisie de rating a Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC). Mai mult, sălile de cinema au găzduit aproximativ 250.000 de spectatori dornici să descopere secretele din spatele relaţiei dintre Anastasia Steele şi Christian Grey, potrivit declaraţiilor făcute de Mirela Matei, PR Ro Image, casa de distribuţie a filmului în România.

Fifty Shades of Grey a stârnit campania #50dollarsnot50shades“

Totodată, „Fifty Shades of Grey“ a stârnit o campanie pe reţelele sociale menită să boicoteze participarea fanilor la proiecţii. Intitulată „#50dollarsnot50shades“/„#50dedolarinu50deumbre“, campania încurajează publicul să nu meargă la vizionarea respectivei pelicule şi, în schimb, să doneze banii pe care i-ar cheltui pe bilete, popcorn şi băuturi răcoritoare unui adăpost sau unor organizaţii care vin în ajutorul femeilor victime ale violenţei domestice. Activiştii de la Centrul Naţional împotriva Exploatării Sexuale din Statele Unite ale Americii susţin că scenariul filmului, care se concentrează pe relaţia bazată pe control şi dominare dintre personajul principal masculin Christian Grey şi Anastasia Steele, pune într-o lumină favorabilă violenţa împotriva femeilor.

Fifty Shades of Grey îndeamnă femeile să întreţină relaţii sexuale cu mai mulţi bărbaţi

În iunie 2012, romanul „Fifty Shades of Grey“ ajunsese la un milion de copii vândute în doar 11 săptămâni, doborând recordul precedent stabilit de „Codul lui Da Vinci“, de Dan Brown, care a vândut un număr similar de copii, dar în 36 de săptămâni. În statul american Florida, volumele „Fifty Shades of Grey“ au fost interzise din cauza conţinutului considerat „inacceptabil“. Pe lângă controversa din jurul conţinutului romanului, anumite cercetări medicale publicate în revista „Journal of Women’s Health“ au arătat că femeile care citesc „Fifty Shades of Grey“ sunt predispuse să întreţină relaţii sexuale cu mai mulţi bărbaţi, să consume mai mult alcool, să sufere de tulburări de alimentaţie şi să aibă un iubit care să le abuzeze verbal.

Topul filmelor din box-office-ul nord-american

Pe locul al doilea în topul încasărilor de vineri până duminică din Statele Unite ale Americii şi Canada s-a clasat pelicula „Kingsman: Serviciul secret/Kingsman: The Secret Service“, care a obţinut în primul weekend de difuzare 35,6 milioane de dolari. Filmul regizat de Matthew Vaughn îi are în distribuţie pe Colin Firth, Taron Egerton şi Samuel L. Jackson. O oragnizaţie secretă de spionaj recrutează un tânăr de pe stradă şi îl înscrie într-un program extrem de competitiv de antrenament, în timp ce o ameninţare globală iese la iveală din partea unui geniu al tehnologiei, cu gânduri deloc pacifiste.

Animaţia 3D „SpongeBob: Aventuri pe uscat 3D/The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water“ s-a clasat pe locul al treilea, cu încasări de 30,54 de milioane de dolari, în al doilea weekend de difuzare. Filmul este regizat de Paul Tibbitt şi spune povestea lui SpongeBob şi a prietenilor lui, personaje îndrăgite de copii din serialul de desene animate dedicat, care trebuie să iasă pe uscat pentru a recupera reţeta secretă pentru prepararea sendvişului Krabby Patty, care a fost furată de piratul Burger Beard.

Locul al patrulea în topul încasărilor de peste weekend a revenit filmului „Lunetistul american/American Sniper“, regizat de Clint Eastwood, cu încasări de 16,43 de milioane de dolari. Filmul „Lunetistul american/American Sniper“ este inspirat din povestea adevărată a lunetistului Chris Kyle, devenit o adevărată legendă a armatei americane, pentru modul în care a luptat în Irak, protejându-şi colegii de arme. Filmul prezintă atât faptele de război ale soldatului considerat cel mai eficient lunetist din istoria militară a Statelor Unite ale Americii, cât şi lupta acestuia cu traumele cauzate de război şi încercarea de a fi un soţ şi un tată model. Rolul principal este jucat de Bradley Cooper.

Pe locul al cincilea s-a clasat pelicula SF „Ascensiunea lui Jupiter/Jupiter Ascending“, regizată de Andy Wachowski şi Lana Wachowski, care a obţinut 9,43 milioane de dolari de vineri până duminică. Filmul prezintă povestea lui Jupiter Jones, interpretată de Mila Kunis, care este femeie de serviciu pe Terra, dar află la un moment dat că este de fapt moştenitoarea tronului unui adevărat imperiu într-un alt colţ al Universului, iar venirea sa la putere trebuie să aducă echilibrul în cosmos.

Filmul „Al şaptealea fiu/Seventh Son“, regizat de Sergey Bodrov şi cu Julianne Moore, Jeff Bridges, Ben Barnes şi Antje Traue în distribuţie, s-a clasat pe locul al şaselea în topul încasărilor, cu 4,153 milioane de dolari obţinuţi din vineri până duminică. Pelicula este o ecranizare după cartea „Ucenicul vraciului“ , scrisă de Joseph Delaney, din seria „Cronicile Wardstone“. Thomas este ucenicul Vraciului şi încearcă să înveţe să lupte cu spiritele rele şi să întemniţeze vrăjitoare. Într-un moment când maestrul este plecat, ucenicul este păcălit să elibereze o vrăjitoare temută, iar Thomas este pus în faţa primei sale încercări adevărate.

Comedia de familie „Paddington“ s-a clasat pe locul al şaptelea, cu încasări de 4,15 milioane de dolari, în al cincilea weekend de difuzare. Filmul este regizat de Paul King, îi are în distribuţie pe Nicole Kidman, Julie Walters, Sally Hawkins, Hugh Bonneville şi Ben Whishaw şi spune povestea ursuleţului Paddington, venit din jungla peruviană să îşi caute o casă în Londra, unde ajunge să cunoască familia Brown care îl îngrijeşte şi îi oferă un cămin.

Pelicula „The Imitation Game. Jocul codurilor/The Imitation Game“, care prezintă destinul incredibil al matematicianului britanic Alan Turing, savantul care a reuşit să descifreze codurile naziste, dar care a fost persecutat de guvernul din propria ţară pentru faptul că era homosexual, s-a clasat pe locul al optulea în box office-ul nord-american, cu încasări de 3,52 milioane de dolari de vineri până duminică.

Comedia „Nuntaşi de închiriat/The Wedding Ringer“, regizată de Jeremy Garelick, s-a clasat pe locul al nouălea în box office-ul nord-american, cu încasări de 3,4 milioane de dolari de vineri până duminică. Pelicula îi are în distribuţie pe Kevin Hart, Ken Howard, Kaley Cuoco şi Josh Gad şi prezintă povestea lui Doug, care urmează să se însoare, dar nu are niciun prieten pe care să îl desemneze cavaler de onoare. Viitorul mire decide să apeleze la serviciile unei firme, iar ce urmează pare să fie mai mult decât şi-a dorit.

Filmul SF „Project Almanac“, regizat de Dean Israelite, s-a situat pe locul al zecelea, în al treilea său weekend de proiecţii în cinematografele nord-americane, cu încasări de 2,73 milioane de dolari. Pelicula îi are în rolurile principale pe Jonny Weston, Sofia Black D’Elia şi Michelle DeFraites şi prezintă aventurile prin care trec trei adolescenţi care fac o descoperire ce le va schimba întreaga viaţă - o maşină cu posibilităţi infinite, dar cu consecinţe uneori ireversibile.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite