Filme „născute“ din idei bizare: „Terminator“ - coşmarul lui James Cameron, „Carrie“ - inspirată de absorbante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ideile geniale ale unora dintre cele mai cunoscute filme şi cărţi au venit în momente de cumpănă sau de meditaţie. „Terminatorul“ lui James Cameron a devenit din coşmar realitate, absorbantele pentru femei l-au determinat pe Stephen King să scrie „Carrie“, iar „Predator“ trebuia să fie ultimul oponent al lui Rocky Balboa.

Cum poţi fi creativ? Dă atenţie lucrurilor şi momentelor ciudate. Ideile geniale pot veni de oriunde. Kurt Kobain s-a convins de acest lucru după ce a botezat deja celebra piesă „Smells Like Teen Spirit“ după numele unui deodorant folosit de iubita sa. Multe dintre piesele care alcătuiesc puzzle-ul culturii noastre urbane provin adesea din situaţii imprevizibile. Mai jos, „Huffington Post“ a întocmit o scurtă listă cu mai multe idei geniale ivite din situaţii neaşteptate. Coşmarul lui James Cameron transformat în „Terminator“, tampoanele, sursă de inspiraţie pentru „Carrie“ sau o decizie radicală de moment a scenaristului „Familiei Simpson“, sunt doar o parte dintre originile bizare ale unor elemente-cheie ale culturii urbane.

James Cameron a venit cu ideea filmului „Terminator“ după coşmar provocat de febră

Ideea „Terminatorului“ i-a venit regizorului James Cameron într-un coşmar, potrivit biografului său, Rebecca Keegan. Cameron a visat „un trunchi din crom care se ridica asemenea unei Păsări Phoenix dintr-o explozie şi care se târa pe o podea folosindu-se de cuţite de bucătărie“. De asemenea, personajul imaginar avea ochi roşii, strălucitori. Imaginea a fost într-atât de înfricoşătoare încât regizorul s-a trezit şi şi-a notat ideile. „Eram foarte bolnav şi fără bani, în Italia, unde filmam ultima parte din «Piranhia II». Atunci m-am gândit la «Terminator». Cred că a fost un vis provocat de febră“, a spus Cameron însuşi pentru „Starlog Magazine“. După ce a scris scenariul, Cameron a fost nevoit să îl vândă cu doar un dolar pentru a i se da şansa să regizeze viitoarea producţie.

image

Stephen King a lucrat ca om de serviciu într-un liceu, fiind inspirat de dozatoarele de tampoane din baia fetelor pentru a scrie romanul „Carrie“

În timp ce lucra ca om de serviciu într-un liceu, scriitorul american Stephen King a fost nevoit să cureţe baia fetelor. Cum nu mai fusese niciodată într-un astfel de spaţiu, King a fost surprins să vadă că pe pereţi erau aşezate mai multe dozatoare de tampoane. În aceeaşi perioadă, scriitorul citise în revista „LIFE“ că adolescentele ar putea avea abilităţi sporite dacă ar fi înzestrate cu capacităţi telekinetice. Automat, King a început să scrie, iar rezultatul final a fost primul roman epistolar publicat al acestuia, „Carrie“. Iniţial, Stephen King nu a fost încrezător într-o scriere care i-a consumat timpul aproape o lună. Doar cu ajutorul soţiei sale, Tabby, care a luat paginile arse scrumul de ţigare din coşul de gunoi, King a fost în stare să termine romanul, mai ales că aceasta îşi dorea să afle care va fi finalul. Ulterior, romanul a fost transpus şi pe marele ecran.

image

Scenariul filmului „Predator“ a fost scris iniţial, în glumă, pentru a fi a cincea parte a francizei „Rocky Boalboa“

După ce „Rocky IV“ a fost lansat în 1985, o glumă devenise extrem de populară în privinţa unei viitoare continuări cu numărul cinci. Fanii spuneau că Rocky ar trebui să se lupte cu un extraterestru pentru că toţi oponenţii săi umani fuseseră învinşi. Astfel, scenariştii Jim şi John Thomas hotărâseră să transforme gluma în realitate. Cei doi au reuşit într-un final să scrie scenariul denumit „Hunter“ (n.r. - „Vânător“), în care un extraterestru vine din jungla Americii Centrale pentru a-l provoca şi a-l distruge pe Balboa. Într-un final, Arnold Schwarzenegger a fost cel care a fost provocat.

image

Ideea serialului „Familia Simpson“ a fost scrisă cu doar câteva minute înainte de a fi prezentată

Matt Groening, scenaristul cunoscutului serial „Familia Simpsons“, a explicat în nenumărate rânduri cum personajele seriei au fost scrise şi descrise destul de repede pe un carnet galben, cu doar câteva minute înainte de a propune o altă idee unui producător. Acesta se prezentase la audiţii cu benzile sale desenate, „Life in Hell“, însă aflase în scurt timp că a pierdut drepturile asupra ideilor. Astfel, acesta s-a hotărât să propune ceva nou, deşi era presat de timp, şi a prezentat un set de personaje noi pe care le-a denumit după familia sa, Homer (tatăl său), Margareth (mama sa), Lisa (sora sa). Numele său, cu o uşoară variaţie, a fost atribuit fratelui Lisei, Bart. Ideea scrisă în doar câteva minute de scenarist i-a adus până în prezent 12 miliarde de dolari.

image

Scenaristul filmului „Naufragiatul“ s-a refugiat pe o insulă pentru a încerca să supravieţuiască

William Broyles Jr., scenaristul filmului „Naufragiatul“, distins cu un Glob de Aur şi două nominalizări la Oscar, a petrecut o săptămână pe o insulă din Marea Cortes, acolo unde a vânat pisici de mare şi a încercat să aprindă focul cu pietre. În timp ce încerca să supravieţuiască, Broyles Jr. a găsit o minge de volei pe care a numit-o „Wilson“, la fel ca în film. „Iată un om ale cărui legături emoţionale nu au fost încă la fel de profunde şi de simple, un om care învaţă să comunice şi să dezvolte o apropiere nu faţă de o fiinţă umană, ci de o minge de volei. Într-un fel, o proiecţie a propriei persoane“, declara acesta, descriind personajul lui Tom Hanks.

image
Filme



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite