Film

articolul anterior articolul urmator

Filmul horror cu cele mai mari încasări din istorie, care a întrecut „Exorcistul“

0
25 Sep 2017 20:21:17
Autor: Alexandra Cheroiu
Filmul „IT“ este o adaptare a romanului omonim al lui Stephen King FOTO Cinemagia
Filmul „IT“ este o adaptare a romanului omonim al lui Stephen King FOTO Cinemagia

Filmul „Exorcistul“ din 1973, declarat cel mai bine vândut film horror din toate timpurile, a fost depăşit în box-office-ul mondial şi al Statelor Unite ale Americii de o producţie lansată toamna aceasta.

Noul „IT“, inspirat din romanul lui Stephen King, face istorie. Filmul, regizat de Andrés Muschietti, din distribuţia căruia fac parte Jaeden Lieberher, Sophia Lillis, Chosen Jacobs, Bill Skarsgård, a reuşit să strângă până în prezent numai în SUA 266,3 milioane de dolari, depăşind cele 232,9 milioane de dolari strânse de „Exorcistul“ acum vreo patruzeci de ani. „IT“ a reuşit să urce pe primul loc în topul celor mai mari încasări ale genului şi la nivel mondial, cu 477,8 milioane de dolari, comparativ cu cele 441,3 milioane dolari ale producţiei din 1973, potrivit datelor de pe Box Office Mojo.
 
Cu toate acestea, se pare că dacă s-ar lua în calcul inflaţia, „Exorcistul“ (1973) ar rămâne în continuare pe primul loc în încasări. Un calcul dezvăluie că luăm în considerare preţul unui bilet de 2,50 dolari în 1973, conform US Bureau of Labor Statistics, echivalentul de astăzi ar fi 14,41 dolari. 
 
„Dacă am ajusta cu inflaţia, încasările de-a lungul timpului pentru «Exorcistul» ar urca la 917,5 milioane de dolari“, potrivit The Hollywood Reporter.
 
„IT“ a debutat pe primul loc în box office-ul românesc cu încasări de aproape 630.000 de lei şi 32.000 de spectatori, păstrându-şi prima poziţie şi în cea de-a doua săptămână. În total, până în prezent, „IT“ are încasări cumulate de 1,8 milioane de lei în cinematografele din România.
 
Filmul „IT“ are la bază romanul publicat de Stephen King în 1986, plasând acţiunea în anii 1980, spre deosebire de varianta lui King, care este plasată în anii 1950. „IT“ spune povestea unui grup de copii din micul oraş Derry care vrea să descoase iţele unui spirit malefic care se hrăneşte cu frică şi care a răpit oameni ani la rând. Creatura ia forma lui Pennywise The Dancing Clown, jucat de Bill Skarsgård, care, într-o zi ploioasă îi răpeşte pe tânărul Georgie Denbrough, printr-o scurgere de canal. Fratele lui Georgie, Bill, jucat de Jaeden Lieberher, este liderul grupului, acesta plănuind să nu aibă odihnă până nu află cine sau ce i-a răpit fratele.
 
Se pare că o continuare a acestei pelicula este deja plănuită, iar în prim-plan vor fi aceleaşi personaje ajunse la maturitate, în timpul prezent, care se întorc pentru a-l înfrunta pe clovn pentru ultima oară.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările