FOTO Cât au suferit pentru un Oscar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru rolul din „Băieţii nu plâng niciodată“, Hilary Swank a trebuit să se tundă şi să slăbească pentru a arăta ca un băiat FOTO Shutterstock
Pentru rolul din „Băieţii nu plâng niciodată“, Hilary Swank a trebuit să se tundă şi să slăbească pentru a arăta ca un băiat FOTO Shutterstock

Drumul către Oscar nu este întotdeauna uşor, iar pentru unii actori înseamnă sacrificiu, inclusiv mari transformări fizice. Ore întregi petrecute în scaunul de machiaj, antrenamente dure şi pierderi în greutate au reuşit totuşi să fie recompensate cu câte o statuetă aurie.

Huffington Post“ enumeră câteva staruri care au suferit transformări radicale pentru a da viaţă unui personaj memorabil.

Javier Bardem - „Nu există ţară pentru bătrâni“ (No Country For Old Men)

În acest film, Javier Bardem a afişat o coafură nu foarte reuşită, pentru a întruchipa un sociopat  malefic. La început, nu s-a declarat un fan al tunsorii, dar mai târziu a spus că l-a ajutat să înţeleagă rolul şi să se pună în pielea personajului, care într-un final i-a adus un Oscar. „La început am întrebat «ce dracu' e asta», dar apoi mi-am dat seama că tunsoarea oferă credibilitatea personajului. Fiecare fir era la locul lui, metodic, ceva parcă matematic. Aşa am văzut personajul: foarte îngrijit, perfect curat.“

image

George Clooney - „Syriana“

Spaghetele au devenit prietenele lui George Clooney pe când se chinuia să ia în greutate pentru rolul din „Syriana“. El s-a îngrăşat aproape 15 kilograme pentru a-l interpreta pe agentul CIA, Robert Baer. El a mărturisit că procesul de îngrăşare nu este chiar atât de amuzant pe cât pare. „Treaba mea era să mănânc cât de mult pot... Dar de cele mai multe ori mâncam până când îmi venea să vărs. Şi n-aveam voie. Aşa că treaba mea a fost să mănânc, timp de o lună.“ Clooney a câştigat Oscarul pentru cel mai bun rol secundar.

Marion Cotillard - „La vie en rose“

Pentru a o întruchipa pe cântăreaţa franceză Edith Piaf în „La vie en rose“, actriţa a fost nevoită să-şi radă sprâncenele. Chiar şi-a modificat şi vocea, lucru care a chinuit-o destul de mult. „Trebuie să mărturisesc că în timpul filmărilor, atunci când nu eram în faţa camerei, vocea mea era mai mult a lui Edith Piaf. Mi-a luat ceva vreme să reuşesc să revin la tonul meu“. Machiajul dura cinci ore în fiecare zi, plus o oră la sfârşitul zilei pentru îndepărtarea cauciucului şi a lipiciului care o ajuta să se transforme. Suferinţa ei a fost răsplătită prin Oscarul pentru cel mai bun rol principal.

Mickey Rourke - „Luptătorul“ (The Wrestler)

Mickey Rourke a adăugat multă masă musculară pentru rolul luptătorului de wrestling Randy „the Ram“ Robinson, rol care i-a adus o nominalizare la categoria Cel mai bun actor, la premiile Academiei Americane. El a spus a început să se antreneze intens cu câteva luni înainte să înceapă filmările. „M-am antrenat cu un israelian foarte bun, care m-a pus să trag de fiare şi să fac exerciţii cardio. Apoi wrestling timp de două ore“. Rourke spune că interpretarea acestui rol nu a semănat deloc cu zilele sale de boxer profesionist, şi că după câteva zile şi-a dat seama că „a fost cel mai greu film pe care l-am făcut“.

image

Brad Pitt - „Armata celor 12 maimuţe“ (Twelve Monkeys)

Brad Pitt a renunţat la lookul de sex simbol pentru a interpreta activistul nebun din „Armata celor 12 maimuţe“. Şi-a tăiat părul, şi-a ascuns ochii albaştri sub lentile de contact şi a interpretat magistral rolul maniacului care i-a adus o nominalizare la Oscar. Regizorul filmului, Terry Gillian, a mărturisit că distribuirea lui Pitt în acest rol a fost un risc, dar a avut un nesperat succes şi pentru el, şi pentru colegul lui de platou, Bruce Willis. „Am muncit foarte mult să-i schimbăm înfăţişarea. Acum nu mai e cel mai sexy bărbat din America şi asta e minunat. Cred că şi Brad, şi Bruce au făcut un salt uriaş, dar periculos în acelaşi timp. Ar fi putut să eşueze, dar a ieşit grozav“, a spus regizorul.

Hilary Swank - „Băieţii nu plâng niciodată“ (Boys Don't Cry)

Transformarea actriţei pentru acest rol a început cu o tunsoare. Şi-a vopsit apoi părul castaniu şi a început o pregătire fizică pentru a obţine o siluetă atletică şi pentru a-şi scoate în evidenţă osatura feţei. A început să ia lecţii pentru a-şi coborî tonul vocii. Mai mult, a încercat să treacă drept băiat în locuri publice. „Oamenii vorbeau cu mine ca şi cum aş fi fost băiat. Unii erau confuzi cu privire la sexul meu. Atunci, dacă nu reuşeam să mă încadrez în imaginea stereotipă pe care o aveau despre un băiat sau despre o fată, nu mai voiau să aibă de-a face cu mine.“ Hilary Swank a plecat acasă cu Oscarul pentru Cea mai bună actriţă.

image

Robert de Niro - „Taurul furios“ (Raging Bull)

Pentru rolul boxerului Jake La Motta, De Niro a trebuit să oscileze: de la un bărbat „lucrat“, la cineva care nu era tocmai în formă (a jucat şi rolul tânărului La Motta, şi pe cel al boxerului în vârstă şi supraponderal în care s-a transformat). El şi-a supravegheat îndeaproape dieta şi, după o pauză de patru luni, a apărut la filmări cu  aproape 30 de kilograme mai mult. Greutatea în plus nu l-a făcut să se simtă foarte bine, dar i-a adus un Oscar pentru cel mai bun actor în 1980.

Nicole Kidman - „Orele“ (The Hours)

Frumoasa actriţă australiană a experimentat o transformare serioasă pentru rolul Virginiei Woolf. În fiecare zi îndura trei ore de machiaj care includeau şi punerea unui nas fals, ceva care, a mărturisit Nicole, nu prea i-a încântat pe copiii ei: „Nu le plăcea de mine!“. Chiar dacă munca extraordinară a machiorilor nu a fost recompensată cu vreun premiu, Kidman a plecat acasă cu statueta pentru Cel mai bun rol principal feminin.

image

Christian Bale - „Luptătorul“ (The Fighter)

După ce a slăbit foarte mult pentru a-l juca pe Dicky Eklund, Christian Bale a mărturisit că nu va mai face schimbări atât de dramatice. „Am îmbătrânit puţin, încep să-mi dau seama că dacă fac prea multe, nu îmi mai revin atât de uşor. Nu mai am mentalitatea de acum câţiva ani, când credeam că sunt invincibil. Corpul nu mai suportă multe“, a mărturisit starul. El a câştigat statueta pentru cel mai bun actor într-un rol secundar.

Charlize Theron - „Monstru“ (Monster)

Deşi a fost desemnată una dintre cele mai frumoase actriţe din toate timpurile de către revista „People“, Charlize a adoptat o înfăţişare complet diferită: cea a prostituatei şi ucigaşei în serie Aileen Wuornos, rol care i-a adus un Oscar. De la un nou set de dinţi sculptaţi special pentru ea, până la pungile cu lichid adăugate pe faţă pentru a părea îmbătrânită, ea a fost transformată până în punctul în care era de nerecunoscut. „Treaba mea ca actriţă este să mă transform şi să fiu parte din personaj, să nu mai fiu eu. Cred că trebuie să-ţi laşi sinele dacă te-ai înhămat la aşa ceva, altfel de ce-ai face-o?“, a spus Theron. 

image

FOTOGRAFII OUTNOW.CH

Naomi Watts - „Paradisul spulberat“ (The Impossible)

Pentru rolul unei mame separate de familia ei în timpul tsunamiului din Thailanda, Naomi a avut vânătăi şi tăieturi pe toată faţă şi aşa a ajuns să fie nominalizată la Oscarurile din acest an. Fiii ei nu au fost foarte încântaţi de noul olook  (au venit la filmări împreună cu ea), dar apoi s-au obişnuit cu rănile temporare. „În prima zi m-au văzut cu doar câteva zgârieturi, nimic exagerat... Apoi în a treia zi de filmări, deja încercau ei să mă deseneze să arăt ca şi cum aş avea mai multe răni, deci se obişnuiseră“, spune actriţa.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite