Film

articolul anterior articolul urmator

FOTO VIDEO Premiera săptămânii: „Mad Max: Drumul furiei“, „mai bun, mai mare, mai spectaculos, mai zgomotos“

1
15 May 2015 10:13:05
Autor: Victor Arvunescu
Tom Hardy, în rolul lui „Mad“ Max
Rockatansky, duce povestea post-apocaliptică pe noi culmi FOTO
cinemagia.ro
Tom Hardy, în rolul lui „Mad“ Max Rockatansky, duce povestea post-apocaliptică pe noi culmi FOTO cinemagia.ro

Filmul „Mad Max: Fury Road/ Mad Max: Drumul furiei“ are astăzi premiera în cinematografele din România. George Miller reuşeşte, încă o dată, după 30 de ani, să surprindă un nou univers post-apocaliptic în care Tom Hardy preia ştafeta de la Mel Gibson, într-o peliculă considerată cel mai mare blockbuster al verii şi cel mai bun film din ultimul deceniu.

„Mad Max: Fury Road/ Mad Max: Drumul furiei“ este un film de acţiune post apocaliptic regizat, produs şi co-scris de George Miller, fiind a patra parte a francizei „Mad Max“. Primul lungmetraj al seriei din ultimii 30 de ani, „Drumul furiei“ îi are în rolurile centrale pe Tom Hardy („Mad“ Max Rockatansky) şi pe Charlize Theron (Imperator Furiosa). Pe lângă aceştia, în distribuţie mai apar Nicholas Hoult (Nux), Zoe Kravitz (Toast), Hugh Keays-Byrne (Immortan Joe) şi Rosie Huntington-Whiteley (Splendid). De asemenea, acest film este primul în care Mel Gibson nu joacă rolul principal.

Urmărit de un trecut turbulent, Mad Max preferă să călătorească de unul singur şi să nu îşi facă prieteni. În ciuda convingerilor sale, se alătură unui grup de supravieţuitori ai deşertului, conduşi de implacabila luptătoare Imperator Furiosa. Aceştia sunt urmăriţi permanent şi atacaţi de tiranul Immortan Joe care îi suspectează că i-au furat cea mai de preţ posesie.

„Mad Max: Drumul furiei“ a primit recenzii pozitive din partea criticilor de specialitate, site-ul agregator „Rotten Tomatoes“ oferindu-i şanse de reuşită de 99% pe baza a 95 de recenzii. „Cu o acţiune care te binedispune şi cu o cantitate surprinzătoare de poveşti, «Mad Max: Drumul furiei» aduce franciza post-apocaliptică a lui George Miller înapoi la viaţ㐓, se specifică pe site.

„Extravagant, neconvenţionat, nebun, asurzitor şi peste aşteptările tuturor“

Robbie Collin, de la „The Daily Telegraph“, a remarcat filmul pentru scenariul bine scris, pentru scenele cu cascadorii şi pentru umor, numindu-l „o continuare spirituală“ şi „o erupţie de nebunie“. „Extravagant, neconvenţionat, nebun, asurzitor şi peste aşteptările tuturor, George Miller şi-a reinventat filmul dintr-un western apocaliptic într-un film de acţiune exploziv, păstrând tot ce e mai bun din această serie“, scrie şi Peter Bradshaw, de la „The Guardian“.

Tom Hardy, în rolul lui Mad Max FOTO cinemagia.ro

„Drumul furiei“, cel mai mare blockbuster al verii

Totodată, „The New York Times“ a scris: „Miller ne-a reamintit că surperproducţiile au potenţialul nu numai să fie considerate artă, ci şi o lucrare vizionară, chiar şi la a patra încercare“. „Mai bun, mai mare, mai spectaculos, mai zgomotos decât orice aţi văzut în 2015. Nimic din ce aţi văzut în trailere sau imagini nu vă pregăteşte pentru avalanşa spectaculoasă de acţiune din film. Va fi cel mai mare blockbuster al verii“, demonstrează „Forbes“ prin recenzia lui Scott Mendelson.

Charlize Theron, în rolul Imperator Furiosa FOTO cinemagia.ro

„Unul dintre cele mai bune filme ale anului“

„Nu este doar unul dintre cele mai bune filme ale anului, dar ar putea fi chiar printre cele mai bune filme de acţiune făcute vreodată“, evidenţiază Movies.com. Mai mult, publicaţia „Entertainment Weekly“ îl laudă pe regizorul George Miller şi specifică: „«Drumul Furiei» nu doar surprinde aceeaşi nebunie în stil cocktail Molotov din filmul original al lui George Miller, dar este şi un film cu o cotă de adrenalină ridicată, impresionantă pentru un regizor care se află în al cincilea deceniu din cariera sa“.

„George Miller pune la zid întreaga epocă modernă de filme de acţiune. Cu alte cuvinte, acesta este cel mai bun film de acţiune pe care l-am văzut în ultimul deceniu“, arată şi Chris Stuckmann pe site-ul omonim.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

staciu dan
15.05.2015, 12:57:54

Daca filmul e la fel de plictisitor ca trailerul, mai bine stam acasa ...

-1 (1 vot)
Modifică Setările