Film

articolul anterior articolul urmator

Globurile de Aur 2017: Cele mai bune şi cele mai proaste momente. Cum l-a sfidat Meryl Streep pe Donald Trump cu un discurs emoţionant VIDEO

4
9 Jan 2017 13:20:58
Autor: Victor Arvunescu
La cea de-a 74-a gală de decernare a Globurilor de Aur, Meryl Streep a fost recompensată cu trofeul Cecil B. DeMille pentru întreaga carieră FOTO Hepta
La cea de-a 74-a gală de decernare a Globurilor de Aur, Meryl Streep a fost recompensată cu trofeul Cecil B. DeMille pentru întreaga carieră FOTO Hepta

Globurile de Aur 2017. Cea de-a 74-a gală a Globurilor de Aur a fost presărată cu momente diverse în care s-au făcut aluzii la adresa lui Donald Trump, preşedintele-ales al Statelor Unite ale Americii, dar şi cu clipe uşor stângace din partea actorilor.

Câştigători Globurile de Aur 2017 

Musicalul „La, La, Land“ a câştgat toate cele şapte categorii la care a concurat în cadrul galei de decernare a Globurilor de Aur, inclusiv la cele mai importante - Cel mai bun musicalCel mai bun regizorCel mai bun scenariu (Damien Chazelle), Cea mai bună actriţă într-un musical (Emma Stone) şi Cel mai bun actor într-un musical (Ryan Gosling), la acestea adăugându-se şi premiul pentru Cea mai bună coloană sonoră şi Cel mai bun cântec. „La La Land“ a devenit astfel cel mai laureat film din istoria Globurilor de Aur, depăşind recordul de şase trofee câştigate de „One Flew Over the Cuckoo's Nest“ (1976) şi „Midnight Express“ (1979). 

Lista completă a câştigătorilor, aici

Meryl Streep l-a criticat pe Trump fără să îi rostească numele 

Unul dintre cele mai puternice şi dramatice momente ale galei Globurile de Aur 2017 a fost susţinut de actriţa Meryl Streep, care a fost recompensată cu trofeul Cecil B. DeMille pentru întrega carieră. Streep l-a criticat pe Donald Trump, fără măcar a-i rosti numele, după ce după ce preşedintele-ales al Statelor Unite a făcut glume, în public, pe seama unui reporter cu handicap fizic.

Meryl Streep a spus că cea mai „emoţionantă“ prestaţie din 2016 a fost „atunci când persoana care a vrut să ocupe cea mai respectată funcţie din ţara noastră a imitat, public, un reporter cu handicap fizic“. „Mi-a frânt inima atunci când am văzut aşa ceva şi încă nu pot să-mi scot acele imagini din minte, deoarece ele nu proveneau dintr-un film. Proveneau din viaţa reală“, a spus Meryl Streep. „Impertinenţa invită la impertinenţă. Violenţa incită violenţă. Atunci când oamenii puternici se folosesc de funcţiile lor pentru a-i intimida şi brutaliza pe ceilalţi, cu toţii avem de pierdut“, a continuat ea.

„Voi cei care vă aflaţi în această sală aparţineţi segmentului cel mai diabolizat al societăţii americane în acest moment“, a mai spus reputata actriţă la primirea premiului pentru întreaga sa carieră. „Hollywoodul este plin de oameni veniţi din afară şi de străini. Dacă îi daţi pe toţi afară, nu vă mai rămân de văzut decât fotbal american şi arte marţiale mixte, care nu înseamnă artă“, a arătat ea.

Care a fost reacţia lui Donald Trump 

În aceste condiţii, Donald Trump a reacţionat la spusele actriţei, declarând pentru „The New York Times“ că nu este „deloc surprins“ că a fost criticat de „oamenii liberali din lumea filmului“, adăugând că Meryl Streep este „o partizană a lui Hillary Clinton“. Donald Trump a dezvăluit că deşi nu a urmărit discursul legendarei actriţe americane, nici gala în sine, aceste detalii nu pot să îl oprească în a avea o reacţie după criticile ce i-au fost aduse. 

Aluzii din partea actorilor la adresa preşedintelui-ales al SUA 

Şi Jimmy Fallon, care a prezentat pentru prima dată gala Globurile de Aur, a deschis ceremonia cu un discurs amuzant, marcat de aluzii politice: „Această gală este unul dintre puţinele locuri rămase în care America onorează în continuare votul popular“. Donald Trump a câştigat alegerile prezidenţiale de pe 8 noiembrie, deoarece a obţinut mai multe mandate din partea electorilor din statele americane, însă magnatul american a pierdut la o diferenţă considerabil de mare votul popular, care a fost câştigat de Hillary Clinton.

În monologul de deschidere a evenimentului, Jimmy Fallon a inclus şi alte glume politice şi l-a asemănat pe Donald Trump cu regele Joffrey, un personaj detestat din serialul „Urzeala tronurilor“, arată News.ro.

Acelaşi Jimmy Fallon a apărut într-un intro inedit pentru cea de-a 74-a ediţie a Globurilor de Aur, făcând pereche cu Justin Timberlake, dar şi cum alţi actori cunoscuţi, într-un moment amuzant.

Aluziile au devenit din ce în ce mai acide pe măsură ce a avansat gala. Recompensat pentru rolul său secundar în „The Night Manager“, actorul britanic Hugh Laurie (Dr. House) s-a declarat onorat de primirea unui Glob de Aur. „Nu vreau să fiu sumbru. Dar probabil că sunt ultimele premii acordate de Asociaţia presei străine de la Hollywood“, a spus el, accentuând acest cuvânt care face trimitere la „străin“ şi la „presă“.

„Există oameni din întreaga lume în această sală, din China, America sau din Europa. Să nu aşteptaţi de la cinematografie să ridice ziduri şi frontiere“, a subliniat la rândul său, actriţa franceză Isabelle Huppert, recompensată cu un Glob de Aur pentru Cea mai bună actriţă pentru filmul dramatic „Elle“. „Mulţumesc votanţilor care au făcut să câştige un film francez, realizat de un regizor olandez, aici în Statele Unite ale Americii“, a spus ea ironic.

Apariţia-surpriză a lui Brad Pitt 

O apariţie surpriză la Globurile de Aur, având în vedere despărţirea de Angelina Jolie, Brad Pitt a primit aplauze la scenă deschisă odată ce a păşit pe scena evenimentului. Pitt a venit la gală pentru a introduce un clip din „Moonlight“, care avea să câştige la categoria Cel mai bun film dramă. Matt Damon şi Vince Vaughn au fost printre cei care l-au aplaudat pe actor.

Carrie Fisher şi Debbie Reynolds, onorate la Globurile de Aur 

Organizatorii Globurilor de Aur nu au uitat nici de dispariţia actriţelor Carrie Fisher şi Debbie Reynolds, cărora le-au dedicat un segment „In Memoriam“ al show-ului. Meryl Streep şi-a încheiat discursul pentru primirea premiului Cecil B. DeMille amintind ce i-a spus Prinţesa Leia în urmă cu ceva timp: „Ia-ţi inima frântă şi transform-o în artă“.

În altă ordine de idei, gala Globurilorde Aur a fost presărată şi cu momente mai puţin fericite. Pe covorul Roşu, Jessica Biel a fost confundată cu Jessica Alba, iar Pharrell a devenit viral pe reţele sociale graţie unei reacţii pe care a avut-o atunci când a auzit că este nominalizat pentru muzica de pe coloana sonoră a presupusului film „Hidden Fences“, care se numeşte, de fapt, „Hidden Figures“. Totodată, denumirile multor producţii au fost pronunţate greşit: „Arrival“ a fost pronunţat „The Arrival“, „American Horror Story“ a devenit „America Horror Story“, iar „Transparent“ a fost numit „Transgender“.

 

Jimmy Fallon s-a mai aflat în centrul atenţiei chiar la începutul galei, atunci când prompterul de pe care trebuia să-ţi citească monologul nu a mai mers, astfel că a trebuit să improvizeze. Acesta a încercat să îl imite pe Chris Rock dar nu a reuşit. În schimb, momentul a fost privit cu amuzament pe Twitter, făcându-se aluzie şi referire la momentul de playback al celebrei Maryah Carey.

via GIPHY

Decernate de cei 90 de jurnalişti ai Asociaţiei presei străine de la Hollywood (HFPA), Globurile de Aur nu prognozează cu certitudine viitorii câştigători ai premiilor Oscar, însă conferă laureaţilor o anumită aură, care ar putea influenţa votul pentru cele mai râvnite trofee din cinematografie. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Cristian saileanu
9.01.2017, 23:40:01

Cine dreac ma sta sa ii asculte pe actorii de la hollywood????? vorbesc toti din spatele unui abur de marijuana...

+2 (6 voturi)
Sertorius
10.01.2017, 10:55:40

@Săileanu. Faptul că nu vă place dvs ceea ce spune aici Meryl Streep nu înseamnă că actorii de la Hollywood nu sunt ascultați de milioane și milioane de oameni care le apreciază talentul artistic. În acest caz, ce putea fi mai potrivit decât vocea unui actor, a unui om care lucrează cu empatia, să ia apărarea unui om cu dizabilități?

Radu Alexe
10.01.2017, 00:39:15

Streep e frustrata ca n-a castigat madam Clinton , sunt amandoua evreice , ce sa mai adaugam ... Pt. actorii de la Hollywood intotdeauna a fost de bon ton sa pozeze ipocrit in stangisti , in liberali de mucava ,in umanisti de doi centi , sunt doar verze pline de bani si usor de manipulat , producatorii lor sunt puternici intr-adevar si fac jocuri financiare si politice .

+1 (5 voturi)
Sertorius
10.01.2017, 10:57:39

@Radu Alexe. Nu, domnule, dvs sunteți un frustrat și un sociopat dacă nu vedeți legitimitatea în gestul public al dnei Streep de a condamna un miliardar care și-a bătut joc de un ziarist cu handicap.

Modifică Setările