Film

articolul anterior articolul urmator

James Dean va fi readus pe marile ecrane în „Finding Jack“: „Un film pe care nu a apucat să îl facă“

0
7 Nov 2019 13:24:23
Autor: Adelina Mărăcine
James Dean FOTO Cinemagia
James Dean FOTO Cinemagia

Actorul James Dean va fi readus pe marile ecrane, cu ajutorul efectelor vizuale, în drama „Finding Jack“, scrie Variety.

Dean, cunoscut pentru filme precum „Rebel fără cauză/ Rebel Without a Cause“, „La Est de Eden/ East of Eden“ şi „Giant“, a murit într-un accident de maşină în 1955, la vârsta de 24 de ani, potrivit news.ro.  

Magic City Films a obţinut drepturile din partea familiei starului pentru a-l putea distribui postum într-un rol secundar.

„Finding Jack“ va fi o adaptare a romanului lui Gareth Crocker. Este o călătorie emoţionantă despre prietenie şi dragoste în circumstanţe disperate. 

„Familia îl vede ca pe al patrulea film al lui, un film pe care nu a apucat să îl facă. Nu avem de gând să îi dezamăgim fanii“, a transmis producătorul Anton Ernst.

El va produce filmul împreună cu Tati Golykh de la Magic City Films şi Donald A. Barton de la Artistry Media Group.

Companiile de efecte vizuale Imagine Engine (Canada) şi MOI Worldwide (Africa de Sud) vor colabora pentru a realiza o versiune realistică a lui James Dean.

Destinul tragic al „rebelului fără cauză“ 

James Byron Dean a fost un actor american de teatru şi film, care a marcat tineretul american post-belic, mai ales prin rolul lui Jim Stark din filmul „Rebel fără cauză“ (Rebel Without a Cause).

S-a născut în Marion, Indiana, într-o familie de fermieri, Winton şi Mildred Wilson Dean. La vârsta de nouă ani rămâne orfan de mamă şi este trimis de tatăl său în grija unei mătuşi din Fairimont. În timpul liceului joacă baschet, ia lecţii de vioară şi step, deprinde o mare pasiune pentru teatru şi bricolaj. 

În 1949 după absolvirea liceului, se mută în California, locuind împreună cu tatal şi mama sa vitregă. Din dorinţa tatalui său urmează cursuri juridice, inscriindu-se la Colegiul Santa Monica, dar nu peste mult timp se transferă la U.C.L.A., dornic să studieze actoria. Acest fapt va atrage furia tatalui său, care va refuza să-l mai înteţină material.

Dean îşi începe cariera sa artistică apărând în diverse spoturi publicitare. Din lipsă de bani este nevoit să renunţe la studii si încearcă să obţină de lucru la Hollywood. Urmând sfaturile unor prieteni, Dean se va muta la New York unde va reuşi să joace teatru, obţinând roluri pe Broadway. 

Marea şansă a vieţii sale este admiterea la „Actor`s Studio“, unde are ocazia să studieze cu Lee Strasberg, şi unde îi va avea colegi pe Marlon Brando şi Paul Newman. Va primi roluri episodice în diverse emisiuni şi seriale de televiziune: Kraft Television Theater; General ElectricTheater etc. 

Activitatea sa teatrală este încununată cu succes, primind numeroase premii şi cronici favorabile pentru rolul din piesa „Imoralistul“ de André Gide. Astfel reuşeşte să opţină primele sale roluri în filme la Hollywood. Încă din 1951, anul debutului său în cinematografie se face remarcat, la început în filme nesemnificative, dar mai apoi va reputa un succes răsunător datorat colaborării cu Elia Kazan, primul regizor ce îi ofera un rol principal, cel al lui Cal Trask din „La Est de Eden“ (1954). 

James Dean este distins cu o nominalizare la premiul Oscar, (prima nominalizare post-mortem din istoria Academiei Americane de Film). Această performanţă va fi urmată rapid de înca două succese răsunătoare; rolurile din „Rebel fără cauză“ de Nicholas Ray si „Uriaşul“, prezentat publicului după moartea actorului.

Moartea sa tragică, la numai 24 de ani într-un accident de maşină pe şoseaua californiană 466, în apropiere de Paso Robles, îl va transforma în idolul unei întregi generaţii ce se indentifică în imaginea tânărului sensibil, nonconformist şi rebel, reprezentant al conflictului dintre generaţii.

Actorul James Dean a fost recompensat pentru filmele lui cu o stea amplasată în partea de vest, aria 1700, pe Vine Street.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii