„Jurassic World“ a stabilit un nou record de încasări VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul de acţiune cu dinozauri „Jurassic World“, regizat de Colin Trevorrow, a depăşit pragul încasărilor de un miliard de dolari în box office-ul internaţional, devenind astfel al patrulea lungmetraj din istorie care reuşeşte să bifeze o astfel de performanţă.

„Jurassic World“ a intrat în clubul de elită al lungmetrajelor ce au depăşit pragul încasărilor de un miliard de dolari în box office-ul internaţional. Filmul din celebră franciză cu dinozauri a obţinut în afara Americii de Nord încasări de 1,003 miliarde de dolari, alăturându-se astfel altor trei lungmetraje care au reuşit acest lucrur – „Avatar“ (2,02 miliarde de dolari), „Titanic“ (1,528 miliarde de dolari) şi „Furios şi iute 7“ (1,162 miliarde de dolari).

„Jurassic World“ a obţinut pe parcursul weekendului trecut încasări de 2,7 milioane de dolari în 29 de ţări din afara Americii de Nord. De asemenea, în box office-ul mondial (box office internaţional plus box office nord-american) filmul „Jurassic World“ a generat încasări de 1,651 miliarde de dolari şi ocupă locul al treilea în topul celor mai profitabile lungmetraje din istoria cinematografiei, după „Avatar“ şi „Titanic“.

Totodată, „Jurassic World“ s-a bucurat de cel mai bun debut la nivel internaţional (315 milioane de dolari), intern (208.7 milioane de dolari) şi mondial (523.7 milioane de dolari). De asemenea, deţine recordul de a depăşi cel mai rapid pragul de un milion de dolari la nivel mondial, având nevoie de doar 13 zile pentru a aduna această sumă. 

La rândul său, studioul Universal are parte de un an 2015 de excepţie, acumulând 3,886 miliarde de dolari din box office-ul internaţional şi 2,157 miliarde de dolari din box office-ul nord-american. Cu un box office mondial de 6,043 miliarde de dolari, Universal a devenit primul studio cinematografic din lume care a depăşit într-un singur an graniţa celor şase miliarde de dolari. Mai mult decât atât, Universal este şi primul studio care are trei filme – „Jurassic World“, „Furios şi iute 7“ şi „Minionii“ – ale căror încasări au depăşit un milion de dolari într-un singur an.

„Când am lansat filmul, nu ne-am aşteptat să atingem încasări de un milion de dolari, dar ştiam că şansele sunt de partea noastră, pentru că am avut parte de sprijinul extraordinar al echipei de marketing şi al cineaştilor. A devenit un film pentru adolescenţi şi pentru familie în fiecare ţară“, a declarat, pentru „Variety“, Duncan Clark, preşedintele departamentului de distribuţie al Universal Pictures International.

O continuare a filmului „Jurassic World“ va fi lansată pe marile ecrane pe 22 iunie 2018.

„Jurassic World“, un simbol al consumerismului şi al exceselor corporative

„Jurassic World“ este un thriller de acţiune cu accente SF regizat de Colin Trevorrow, după un scenariu scris chiar de regizorului filmului în colaborare cu Rick Jaffa, Amanda Silver şi Derek Connolly. Din distribuţia filmului fac parte actorii Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Vincent D’Onofrio, Ty Simpkins, Nick Robinson, Omar Sy, Irrfan Khan şi B. D. Wong, cel din urmă fiind singurul protagonist care a jucat şi în celelalte pelicule din seria „Jurassic Park“.

La 22 de ani de la evenimentele petrecute în „Jurassic Park“, Isla Nublar a devenit parcul de distracţii „Jurassic World“, în care oamenii pot vedea dinozaurii readuşi la viaţă de tehnologii revoluţionare. Deşi, de-a lungul timpului, milioane de turişti au păşit pe Isla Nublar, plătind preţuri destul de piperate pentru a vedea cu ochii lor dinozaurii din parcul de distracţii imaginat de vizionarul Josh Hammond, în ultimul timp, numărul vizitatorilor a scăzut. Astfel, pentru a creşte vânzările, Corporaţia Patel comandă realizarea unui nou dinozaur, mult mai periculos, care va lua forma hibridului Indominus Rex.

Regizorul Colin Trevorrow a mărturisit că hibirdul Indomius Rex este, de fapt, un simbol al consumerismului şi al exceselor corporative. „Scopul acestui dinozaur este de a întruchipa cele mai rele tendinţe ale omenirii. Suntem înconjuraţi de minuni şi, cu toate acestea, ne dorim mereu mai mult, vrem ca totul să fie mai mare, mai rapid, mai tare, mai bun. Lăcomia şi dorinţa oamenilor pentru profit sunt reprezentate în acest film. Pentru mine, Indominus Rex se asemeană foarte mult cu acea dorinţă care trebuie satisfăcută“, a  completat Trevorrow. Această paralelă realizată de regizorul Colin Trevorrow în „Jurassic World“ a fost observată şi de jurnaliştii de film străini.

image
Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite