Film

articolul anterior articolul urmator

Jurnalul familiei -escu: proiecţii speciale în marile festivaluri româneşti ale toamnei, înainte de lansarea în cinema

0
9 Oct 2019 13:27:41
Autor: ADH

Filmul documentar Jurnalul familiei -escu, în regia lui Şerban Georgescu, a avut premiera mondială în această vară, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), unde a fost întâmpinat cu căldură atât de public, cât şi de critici.

Cel mai bun produs cultural realizat cu ocazia Centenarului”, „o apariţie inedită, un Letopiseţ al românului de rând” sau „un film care tratează cu ironie şi detaşare marile traume ale familiei –Escu” sunt câteva din primele impresii ale celor care au urmărit documentarul.

Jurnalul familiei -escu este o călătorie în spaţiu şi timp în care familia e puntea de legătură între toate momentele care i-au unit şi dezbinat deopotrivă pe români, în ultimii 100 de ani. Povestea familiei -escu este narată de regizorul Şerban Georgescu, împreună cu Ioana Pârvulescu, Mihaela Miroiu, Sorin Ioniţă, Stelian Tănase, Theodor Paleologu, Vintilă Mihăilescu, ajutaţi de arhivele personale a zeci de oameni.

După ce a făcut turul marilor festivaluri naţionale de film în timpul verii (TIFF, Festivalul Filmului European, Festivalul de Film şi Istorii de la Râşnov, Arkadia Shortfest etc.), documentarul se regăseşte şi în selecţia oficială a două dintre cele mai importante evenimente ale toamnei, unde va putea fi vizionat înainte de lansarea oficială din cinema, din 25 octombrie.

Astfel, iubitorii de film, istorie şi umor, sunt aşteptaţi la Astra Film Festival Sibiu pe 17 şi 19 octombrie, la sala Astra Film Cinema, de la ora 16:00, respectiv 17:00. La proiecţia din 19 octombrie vor fi prezenţi şi regizorul Şerban Georgescu şi producătoarea Oana Muntean care vor răspunde întrebărilor publicului. „Pe lângă privilegiul de a fi selectat la unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de film documentar din ţară, proiecţiile de la Astra FF mă bucură la un nivel personal, la un nivel care ţine de istoria intimă a familiei, în esenţă lait-motiv-ul Jurnalului familiei -escu: stră-bunica şi bunica mea sunt născute lângă Sibiu, iar la completarea acestui documentar au contribuit şi câţiva sibieni, prin fotografii din arhivele personale, la vederea cărora pe marele ecran sper să se bucure.”, a declarat Şerban Georgescu.

Imediat după, pe 20 octombrie, cinefilii sunt aşteptaţi la Cinema Muzeul Ţăranului, de la ora 20:00, unde Jurnalul familiei –escu va fi proiectat în prezenţa echipei în cadrul celei de-a 10-a ediţii Les Films de Cannes à Bucarest, în cadrul secţiunii Avanpremierele Toamnei. Biletele pentru această proiecţie s-au pus deja în vânzare online, pe Eventbook. „Ştim că festivalul este unul din cele mai importante evenimente cinefile autohtone, este o bucurie sa te numeri printre nume atât de importante ale cinematografiei, ne doream mult să completăm prezenţa noastră în peisajul festivalurilor cu Les Films de Cannes à Bucarest, aşadar aşteptăm cu nerăbdare întâlnirea cu publicul de aici. O bucurie în plus a fost includerea documentarului şi în programul oficial al ediţiilor locale - Les Films de Cannes à Botoşani (22 octombrie) şi Les Films de Cannes à Suceava (2 noiembrie)”, a afirmat regizorul.

Şerban Georgescu are la activ mai bine de 20 de ani de experienţă în domeniul documentarelor şi advertisingului, lucrând pentru clienţi de prestigiu, cu unii dintre cei mai importanţi jucători din industrie. Ultimul său documentar, Varză, cartofi şi alţi demoni, a fost extrem de bine primit de public şi critică, bucurându-se inclusiv de atenţie internaţională după premiera mondială de la prestigiosul festival de film documentar Dok Leipzig.

Jurnalul familiei -escu este produs de Kolectiv Film în co-producţie cu Studioul Video Art şi este distribuit de Kolectiv Film. Filmul a fost realizat cu participarea Societăţii Române de Televiziune şi cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Susţinut de: Ursus Breweries şi BCR
Cu participarea: B.V. McCann Erickson
Sponsor: P.M. Innovation Laboratories
Văzut de: Radio Guerrilla

Parteneri media: Radio România Cultural, Observator Cultural, Cinemap, Zile şi Nopţi, Cinemagia, Agerpres, All About Romanian Cinema (AaRC), MovieCore, MovieNews, CineGhid.

Ne găsiţi pe Facebook: facebook.com/JurnalulFamilieiEscu
Pentru mai multe informaţii: contact@kolectiv.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii