Film

articolul anterior articolul urmator

Licitaţii caritabile pentru filmele independente româneşti. Mai multe vedete s-au implicat în campanie

0
11 May 2021 13:33:02
Autor: Maria Ţaga
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Campania non-profit „Filme pentru Filme”, destinată susţinerii producţiei de film independent românesc, este susţinută de actorul Victor Rebengiuc, regizorul Cristi Puiu şi primul român care a zburat în Cosmos, Dumitru Prunariu.

Campania, care va dura 30 de săptămâni, s-a lansat pe 4 mai, la iniţiativa Victoriei Baltag. Cei care doresc să se implice pot licita săptămânal obiectele care sunt donate de mari actori români şi regizori. Preţul de pornire este setat de prima persoană care licitează online, pe pagina de Facebook a campaniei.

Seria de donaţii a fost deschisă de comediantul Micutzu ( Cosmin Nedelcu), care a donat un portret cu el, iar preţul de pornire a fost de 2.500 de lei.

Pe lângă acesta, Ion Caramitru, Marius Stan, Dragoş Bucur, Andi Vasluianu, Mugur Mihăescu, Jesus del Cerro, Ştefan Iancu, Isabela Iacupovici s-au alăturat campaniei.

„Campania a venit ca răspuns la inconvenienţa economico-social-artistică pricinuită de pandemia COVID-19 şi lipsa de susţinere a filmelor independente româneşti în aceste vremuri de restrişte. În România, industria filmului independent nu are niciun fel de acoperire financiară din partea statului român sau din partea oricărei alte entităţi. Filmul independent este necesar culturii şi educaţiei noastre fiind singura formă 100% liberă în exprimare vizuală (nefiind îngrădit de restricţiile finanţatorilor sau ale oamenilor politici). Avem nevoie aşadar de film independent", se arată într-un comunicat Asociaţia Connections, conform Agerpres.

Lungmetrajul „Experimentul Piteşti”este primul film care va sprijini campania.

„Mă aflu de cinci ani în post-producţie cu lungmetrajul independent despre 'Experimentul Piteşti' (...) cu Ion Caramitru în rol de suport. Am pornit o nouă campanie de strângere de fonduri şi sunt convinsă că voi reuşi să finalizez şi lansez filmul anul acesta", scrie Victoria Baltag, pe pagina sa de Facebook.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările