VIDEO Momentele memorabile care au scris istoria Oscarurilor: de la săruturi pasionale la ovaţii pentru Charlie Chaplin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angelina Jolie s-a sărutat cu propriul frate la ceremonia din 2001 FOTO Reuters
Angelina Jolie s-a sărutat cu propriul frate la ceremonia din 2001 FOTO Reuters

Încă de la prima ediţie a Premiilor Academiei Americane de Film, ce a avut loc în anul 1929, galele de decernare a Oscarurilor au fost presărate cu întâmplări amuzante sau, din contră, şocante. În ajunul celei de-a 86-a ceremonie vă propunem o trecere în revistă a momentelor care au scris istoria Oscarurilor.

Fie că vorbim despre apariţia pe scenă a unui exhibiţionist, sărutul pasional dintre Adrien Brody şi Halle Berry sau discursul incoerent al actriţei Gwyneth Paltrow, seara Oscarurilor este departe de a fi una obişnuită sau plictisitoare.

Cea de-a 86-a gală a Premiilor Oscar se va desfăşura în această duminică şi este una dintre cele mai aşteptate ceremonii din ultimii ani, mai ales datorită sezonului cinematografic foarte competitiv.

Vă propunem o trecere în revistă a momentelor memorabile care au intrat în istoria galei Oscarurilor, momente ce vă vor convinge că, într-adevăr, actorii sunt nişte nebuni frumoşi. 

Charlie Chaplin şi aplauzele interminabile (1972)

Charlie Chaplin a apărut la gala de decernare a Premiilor Academiei, după un exil auto-impus de două decenii (după ce a fost acuzat că este un simpatizant comunist) pentru a accepta un Oscar onorific. Artistul a fost aplaudat timp de cinci minute, cele mai lungi ovaţii din istoria Premiilor Oscar şi unul dintre cele mai emoţionante momente.

Marlon Brando a refuzat Oscarul (1973)

Unii sunt de părere că a fost un act de curaj, în timp ce alţii l-au criticat pe Marlon Brando pentru faptul că a refuzat râvnita statuetă pentru Cel mai bun actor în rol principal, pentru interpretarea din „Naşul/ Godfather“. Actorul a acţionat astfel în semn de protest faţă de maniera în care Hollywood-ul îi tratează pe nativii americani. Mai mult, artistul a trimis-o pe activista Sascheen Littlefeather în locul lui pentru a vorbi despre inegalitatea cu care oamenii se confruntau la momentul respectiv.

Exhibiţionistul (1974)

Printre cele mai neaşteptate momente din istoria Oscarurilor se înscrie, fără doar şi poate, cea de-a 46-a gală, din 1974, când David Niven, care o prezenta pe Elizabeth Taylor, a fost întrerupt de un exhibiţionist.

   

Tom Hanks, despre profesorul gay (1994)

Când a câştigat Oscarul la categoria Cel mai bun actor principal, pentru rolul din „Philadelphia“, în 1994, Tom Hanks i-a adus un omagiu unui om care, probabil, şi-ar fi dorit să rămână în umbră. Acesta i-a mulţumit lui Rawley Farnsworth, profesorul lui de teatru din liceu, pe care l-a descris ca fiind „unul dintre cei mai grozavi americani gay“. Profesorul încă nu vorbise public despre orientarea sa sexuală.

Ben Affleck şi Matt Damon (1997)

Înainte de a fi faimoşi, Ben Affleck şi Matt Damon erau doi buni prieteni din Boston care au câştigat un premiu Oscar pentru Cel mai bun scenariu („Good Will Hunting“). Cu un entuziasm sincer, cei doi au oferit unul dintre cele mai emoţionante discursuri. 

Gwyneth Paltrow şi un discurs greu de înţeles (1999)

Gwyneth Paltrow a oferit unul dintre cele mai incoerente discursuri, în 1999, când a primit premiul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal, pentru rolul din „Shakespeare îndrăgostit/ Shakespeare In Love“. Pe lângă faptul că actriţa, vădit emoţionată, nu s-a putut opri din plâns, aceasta a mulţumit aprope tuturor persoanelor pe care le cunoştea.

Regizorul care „a plutit“ (1999)

Regizorul Roberto Benigni a alergat pe scaune spre scenă pentru a-i fi înmânat Oscarul pentru Cel mai bun film străin, „Life is Beautiful“.

   

Un sărut frăţesc (2001)

La ediţia din 2001, Angelina Jolie a sărbătorit premiul pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru interpretarea din „Girl Interrupted“, printr-un sărut pasional cu propriul frate.  Mai mult, artista a declarat că este „foarte îndrăgostită“ de el.

Angelina Jolie s-a sărutat cu fratele ei, James Haven FOTO huffingtonpost.com

image

Halle Berry a făcut istorie (2002)

Halle Berry a fost pentru a doua oară protagonista unui moment memorabil, în 2002, când a devenit prima artistă de descendenţă afro-americană care a câştigat Oscarul la categoria Cea mai bună actriţă în rol principal, pentru interpretarea din „Monster’s Ball“.

Sărut pasional marca Adrien Brody şi Halle Berry (2003)

Adrien Brody, protagonistul filmului „Piansitul/ The Pianist“, a fost atât de încântat de câştigarea Oscarului la categoria Cel mai bun actor în rol principal, încât a sărutat-o pasional pe Halle Berry.

Ironicul Martin Scorsese (2007)

Ironia fina a lui Martin Scorsese din 2007, când în sfârşit a câştigat trofeul pentru Cel mai bun regizor datorită filmului „The Departed“, deşi în trecut mai fusese nominalizat de şase ori. „Aţi putea să mai verificaţi încă o dată plicul cu numele câştigătorului?“

Kathryn Bigelow, prima femeie regizor recompensată cu Oscar (2009)

În 2009, Kathryn Vigelow a devenit prima femeie care a câştigat Oscarul la categoria Cel mai bun regizor, pentru filmul „Hurt Locker“.

   

Poza Angelinei Jolie (2012)

Angelina Jolie, pe covorul roşu FOTO huffingtonpost.com

image

Nimeni nu a uitat maniera în care Angelina Jolie a pozat pe covorul roşu al galei Oscar 2012.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite