Film

articolul anterior articolul urmator

NBC nu va mai difuza gala Globurilor de Aur din cauza lipsei de diversitate. Tom Cruise a înapoiat toate cele trei Globuri de Aur câştigate

12
11 May 2021 05:06:13
Autor: News.ro
Globurile de Aur / FOTO news.ro
Globurile de Aur / FOTO news.ro

Postul NBC a anunţat că nu va mai difuza gala Globurilor de Aur în 2022, din cauza controversei în care este implicată Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA), potrivit Variety.

Postul de televiziune a transmis într-un comunicat: „Continuăm să credem că HFPA se angajează la reforme semnificative. Cu toate acestea, o schimbare de asemenea amploare necesită timp şi muncă şi credem cu putere că HFPA are nevoie de timp să o facă corect. Prin urmare, NBC nu va mai difuza gala din 2022 a Globurilor de Aur. Presupunând că organizaţia îşi va continua planul, sperăm că vom fi în măsură să difuzăm spectacolul în ianuarie 2023”. 

Actriţa Scarlett Johansson a îndemnat industria să se îndepărteze de HFPA: „HFPA este o organizaţie care a fost legitimată de unii ca Harvey Weinstein pentru a avea amploare în vederea recunoaşterii din partea Academiei şi a industriei. Până ce nu va exista o reformă fundamentală în organizaţie, cred că este momentul să facem un pas înapoi de la HFPA şi să ne concentrăm pe importanţa şi puterea unităţii în sindicatele noastre şi în industrie ca întreg”.

De asemenea, reprezentanţii Amazon Studios au emis un comunicat în care aduc critici similare Netflix, Time’s Up şi ale altora cu privire la recentul plan de reformare al HFPA.

Amazon Studios a transmis că aşteaptă o schimbare semnificativă înainte de a relua colaborarea cu HFPA. „Nu am mai lucrat cu HFPA de când au fost exprimate aceste probleme, aşteptăm o soluţionare sinceră şi semnificativă înainte de a merge mai departe”, a spus un purtător de cuvânt într-un comunicat.

Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association, HFPA), formată din 86 de jurnalişti, care acordată anual Globurile de Aur, a votat spre aprobare o serie de reforme radicale pentru organizaţie propuse de consiliul director luni.

Vineri, peste 100 de publicişti şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la revizuirea HFPA. Ei au spus că vor evita evenimentele Asociaţiei, inclusiv conferinţele de presă, până ce va fi făcut lumină în cazul acesteia.

Consiliul director a transmis o scrisoare membrilor HFPA în care explica faptul că a petrecut ultimele 60 de zile punând la punct o propunere care să sublinieze „schimbări structurale în organizaţie” şi a promis că va lua „măsuri mult mai serioase”, inclusiv că va demisiona, dar fără a se limita la asta, dacă membrii nu aprobă şi implementează reformele în timp oportun.

Scrisoarea consiliului a fost urmată la scurt timp de declaraţii din partea partenerilor HFPA, NBCUniversal şi Dick Clark Productions, care susţineau propunerile.

Rămâne de văzut dacă schimbările plănuite de HFPA vor fi suficiente pentru a înăbuşi ameninţările cu boicotul venite din partea Time’s Up, coaliţie alcătuită odată cu #MeToo pentru a combate discriminarea la locul de muncă, şi din partea firmelor de PR din industria divertismentului, peste 100 dintre ele cerând  Asociaţiei printr-o scrisoare să facă modificări substanţiale.

Propunerea consiliului, adoptată de toţi membrii, îndeamnă organizaţia să primească „cel puţin 20 de noi membri în 2021, cu accent pe recrutarea de membri de culoare” şi „cu obiectivul de a creşte numărul membrilor cu 50% în următoarele 18 luni”, relatează The Hollywood Reporter.

Tom Cruise a înapoiat cele trei trofee Globul de Aur, în semn de protest faţă de lipsa de diversitate în interiorul Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association - HFPA), scrie Variety.

Ca urmare a controversei, actorul a returnat cele trei premii, obţinute pentru rolurile din „Born on the Fourth of July”(cel mai bun actor, dramă), „Jerry Maguire” (cel mai bun actor, comedie sau musical), şi „Magnolia” (cel mai bun actor în rol secundar).

Este cea mai de impact reacţie a unui star la adresa HFPA, după ce mai mulţi actori - inclusiv Scarlett Johansson şi Mark Ruffalo - au solicitat industriei să se distanţeze de Asociaţia care acordă Globurile de Aur până ce  vor fi implementate reforme substanţiale în cadrul organizaţiei. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

Calinesteanu Costin
11.05.2021, 07:48:00

Ce conteaza IQ-ul si performantele profesionale (nu sexuale) atata timp cat esti negru , verde sau indigo. Cred ca au aflat despre mareata gaselnita romaneasca cu locuri rezervate pentru conlocuitorii mai arsi de soare (numiti gypsies sau sinti sau....) Cum dracu' doar albul poate sa fie discriminat fiind acuzat in acelasi timp ca discrimineaza. Desteapta chichita au gasit adeptii lui Kalergi pentru a atinge obiectivul. Deja din albi incepem sa devenim transparenti si apoi invizibili.

+16 (16 voturi)
Amdo Odma
11.05.2021, 08:01:09

Agresiunea pe baze etnice continua. Meritocratia a fost aruncata la cos.

-3 (31 voturi)
The Fog
11.05.2021, 09:22:58

Cand Trump facea gargara ca Oscarul n-ar trebui decernat de americani strainilor, asta banuiesc ca era meritocratie - de tipul "White Power". O aplicare a vechii reguli de aur, cine are aurul face regulile. Daca negrilor nu le-a dat prin cap sa-si faca carteluri de presa sa nu comenteze cand albii voteaza "democratic".

+5 (17 voturi)
Dr. No
11.05.2021, 08:48:09

Cuvântul de ordine în America e: toată lumea în genunchi ! Și când mă gândesc că era o vreme când adulam lumea aia ! Acum îmi vine să roșesc ...

-2 (32 voturi)
Alexe Radu
11.05.2021, 09:01:14

La noi inainte de 89 se vorbea de comunismul cu fata umana , azi in SUA se instaureaza comunismul cu fata neagra !

-5 (37 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările