Film

articolul anterior articolul urmator

O companie de turism din China dă în judecată producătorii filmului SF „Transformers: Exterminarea“

0
27 Jul 2014 14:59:26
Autor: Alexandra Constanda
„Transformers: Exterminarea“ este primul film din serie care introduce o nouă specie de roboţi, Dinoboţii FOTO cinemagia.ro
„Transformers: Exterminarea“ este primul film din serie care introduce o nouă specie de roboţi, Dinoboţii FOTO cinemagia.ro

O companie de turism din China a dat în judecată studiourile Paramount Pictures şi pe unul dintre producătorii blockbusterului „Transformers: Age of Extinction/ Transformers: Exterminarea“ pe motiv că logo-ul firmei nu apare în film, relatează Reuters.

Reprezentanţii Chongqing Wulong Karst Tourism Group, care gestionează zona Wulong Scenic Area din sud-vestul Chinei, au declarat că au intentat proces studiourilor Paramount şi companiei de producţie 1905 Internet Thechnology pentru că nu au repsectat contractul. Compania de turism cere daune în valoare de 20,8 milioane de yuani (3,36 milioane de dolari). 
 
O parte din scenele din „Transformers: Exterminarea“ au fost filmate în superba zonă Wulong Karst, iar un oficial care gestionează locul a declarat că spectatorii nu şi-au dat seama unde au fost filmate cadrele respective tocmai pentru că logo-ul firmei nu apărea pe ecran. 
 
„Am vorbit cu persoanele implicate, dar nu au putut îndeplini solicitările noastre. Nu am putut ajunge la un consens, aşa că ne-am văzut nevoiţi să intentăm proces şi dacă nu vor putea remedia situţia, atunci vom merge la tribunal“, a declarat, pentru Reuters, purtătorul de cuvânt al companiei chineze. 
 
Totodată, compania doreşte ca logo-ul „China Wulong“ să apară pe toate DVD-urile şi platformele digitale pe care filmul va fi prezentat. În plus, producătorii trebuie să suporte pierderile de patru milioane de yuani chinezi, pe care firma de turism le-a suferit în zilele în care zona a fost închisă pentru filmări, şi să compenseze pierderile de profit care se ridică la 12 milioane de yuani chinezi. 
 
Filmul SF „Transformers: Age of Extinction/ Transformers: Exterminarea“ a devenit pelicula cu cele mai mari încasări din China, cu 222,74 milioane de dolari, depăşind recordul deţinut de „Avatar“ (221,9 milioane de dolari), şi este, totodată, cel mai de succes film al anului. 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările