Film

articolul anterior articolul urmator

Renee Zellweger a plâns când a văzut reacţia publicului după vizionarea filmului în care o joacă pe Judy Garland. Jurnalist: În 15 ani nu am văzut aşa ceva

0
12 Sep 2019 12:28:33
Autor: Alexandra Constanda
Renee Zellweger FOTO Guliver/Getty Images
Renee Zellweger FOTO Guliver/Getty Images

Actriţa americană Renee Zellweger (50 de ani) a început să plângă când a văzut reacţia copleşitoare a publicului după proiecţia de la Toronto a filmului „Judy“, în care o portretizează pe celebra Judy Garland. Este primul rol major al vedetei din ultimii ani, după ce s-a retras din lumina reflectoarelor pentru a-şi rezolva probleme personale.

„Judy“ a avut premiera la Festivalul de Film de la Toronto, iar publicul a fost în extaz la final, aplaudând în picioare minute în şir. 
 
Jurnalista specializată în cinematografie Jenelle Riley a comentat pe Twitter momentul emoţionant, precizând că în 15 ani nu a mai văzut o asemenea reacţie din partea publicului: „În 15 ani la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto nu am văzut niciodată o asemenea reacţie ca cea stârnită de Renee Zellweger. Aplauzele s-au oprit doar pentru că ea ne-a rugat“. 
 
Renee Zellweger, despre care criticii sunt convinşi că va primi o nominalizare la Oscar pentru portretizarea legendarei cântăreţe, actriţe şi dansatoare Judy Garland, a urcat pe scenă plângând şi i-a rugat pe cei prezenţi să se oprească din aplauze. „OK, încetaţi, îmi distrugeţi machiajul“, a glumit actriţa. 
După ce aplauzele s-au oprit cu greu, actriţa a mărturisit că a fost foarte îngrijorată în privinţa acestui rol: „Este o responsabilitate imensă să prezinţi lucrurile cât se poate de exact când vine vorba de o legendă cum a fost Judy. Am citit mult şi am învăţat câte ceva despre diferenţa dintre adevărata istorie a unei persoane şi percepţia publicului despre acea persoană, aşa că am încercat să găsesc un echilibru între acestea“.
 
„Judy“, regizat de Rupert Goold, prezintă ultima parte din tumultoasa viaţă a celebrei Judy Garland, momentul în care se mută la Londra, unde susţine mai multe spectacole sold-out şi se îndrăgosteşte de al cincilea soţ, Mickey Deans. Ea este însă într-o stare sufletească fragilă, iar în cele din urmă moare din cauza unei supradoze, la 47 de ani. 
 
Filmul prezintă şi cadre din perioada în care filmează pentru filmul-cult „Vrăjitorul din Oz“, sugerând că problemele cu drogurile şi alcoolul au început de la o vârstă fragedă, iar cei din jur nu i-au oferit ajutor.
 
Criticii de film au fost fermecaţi de interpretarea actriţei Renee Zellweger, fiind de părere că este o revenire în stil mare, după ce actriţa a lipsit în ultimii ani din lumina reflectoarelor din cauza depresiei. 
 
„Transformarea ei este uimitoare, are o abilitate fantastică de a recrea manierismele lui Garland“, este de părere Fionnuala Halligan, de la Screen Daily. 
 
„Judy nu este o vizionară şi nu e nici perfectă, dar are puterea să te convingă cu ideile ei, iar Zellweger este fascinantă în acest rol, motivele pentru care va primi nominalizări la premii importante fiind evidente“, notează şi Vanity Fair. 
 
 
 
„Renee Zellweger s-a întors! Şi s-a întors în stil mare. O interpretare răvăşitoare care îţi dă fiori pe şira spinării“, a comentat şi editorul Deadline, Joe Utichi. 
 
„Eu plâng. Renee Zellweger plânge. Toată lumea plânge, iar «Judy» este un avânt emoţional şi cea mai bună revenire“, a scris Joey Nolfi, de la Entertainment Weekly. 
 
Criticul de film al revistei „The Hollywood Reporter“, Tatiana Siegel, s-a declarat emoţionată de interpretarea vedetei, adăugând: „Uiţi complet că urmăreşti o actriţă. Acest film este o celebrare a speranţei“. 
 
Dacă Renee Zellweger primeşte o nominalizare la Oscar pentru rolul din „Judy“ ar fi cea mai mare reuşită a carierei sale din 2004, când a câştigat o statuetă pentru rolul secundar din „Cold Mountain“.
 
Supranumită „regina comediilor romantice“, Renee Zellweger s-a făcut remarcată în clasicele „Bridget Jones’s Diary“, „Jerry Maguire“ şi „Me, Myself & Irene“, dar şi în drame istorice precum „Cinderella Man“ şi „Miss Potter“. 
 
În 2010, ea s-a retras din lumina reflectoarelor după o serie de filme nu foarte bine primite de critici. În tot acest timp, actriţa a mărturisit că a făcut terapie. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii