Film

articolul anterior articolul urmator

„România sălbatică“, în cinematografele din toată ţara. Peste 1500 de oameni au participat la Premiera de Gală de la Amfiteatrul „Mihai Eminescu”

0
17 Sep 2021 08:23:49
Autor: ADH

După mii de kilometri parcurşi, sute de ore de filmare şi 10 ani de pre-producţie, cel mai mare proiect de film documentar dedicat naturii din ţara noastră, România Sălbatică, se lansează oficial astăzi, 17 septembrie, pe marile ecrane.

În prima săptămână de proiecţii filmul va putea fi văzut în peste 80 de cinematografe din 40 de oraşe din ţară. Programul primei săptămâni: https://bit.ly/RomaniaSalbatica-S1

Premiera de Gală, de la Amfiteatrul „Mihai Eminescu” din capitală, a strâns peste 1500 de oameni care s-au bucurat în aer liber de imaginile spectaculoase surprinse de Dan Dinu şi Cosmin Dumitrache. În deschidere, actriţa Monica Bîrlădeanu, unul dintre Susţinătorii România Sălbatică, a adresat un mesaj cald publicului, înainte de a introduce live performance-ul Bucharest Film Orchestra, dirijată de Tiberiu Soare: „pentru mine a fost o călătorie extraordinar de emoţionantă, într-o Românie paradisiacă, plină de poveşti de o intimitate absolut uluitoare.”.

După ce au ascultat piese de pe coloana sonoră originală a filmului, iubitorii de film şi natură prezenţi la Amfiteatru, au putut viziona în premieră un scurt clip de making-of care a descoperit o mică frântură din eforturile depuse pentru realizarea documentarului, dar a dat indicii şi despre raritatea imaginilor surprinse. La final, echipa filmului a fost aplaudată minute în şir, primind numeroase întrebări şi reacţii calde din partea publicului. Puteţi urmări filmul de making-of aici: https://bit.ly/RS_MakingOf

„Ne bucurăm să fim cei care reuşesc să aducă România Sălbatică pe marile ecrane din atât de multe oraşe şi cinematografe, la fel cum ne bucurăm că am putut oferi acestui produs spectaculos Premiera de Gală pe care o merita: în aer liber, într-un cadru natural. Este un film al cărui mesaj ar trebui să ajungă la toţi, cu mic cu mare, aşadar vom face tot posibilul să ne asigurăm că acest lucru se va întâmpla în cât mai multe locuri din ţară.”, a declarat Oana Furdea, Manager de distribuţie Transilvania Film.

România Sălbatică a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), unde a cucerit Premiul Publicului şi a fost cel mai vizionat film al ediţiei. Ulterior a fost prezent în mai multe festivaluri şi evenimente de film din ţară, unde a continuat să umple sălile şi spaţiile în aer liber – TIFF Sibiu, Făgăraş Fest, Serile Filmului Românesc (Iaşi), TIFF Braşov, Filmul de Piatra, Caravana TIFF (Timişoara, Tăşnad, Târgu Lăpuş), Cinelatino (Călăraşi, Câmpina), Central European Film Festival (Timişoara), RowmaniaFest (Tulcea) şi Alpin Film Festival (Braşov), unde a primit Premiul „Carpaţi”, oferit celui mai bun film de promovare a Munţilor Carpaţi. În acest weekend filmul este în programul celei de-a 4-a ediţii TIFF Oradea, sâmbătă 18 septembrie, de la ora 20:45, la Palatul Baroc.

Povestea celui mai original proiect de film documentar despre România este narată de cunoscutul actor Adrian Titieni, iar muzica e semnată de compozitorul Alexei Ţurcan, fiind îndelung aclamată de publicul care a avut şansa de a vedea pelicula. Dincolo de imaginile fabuloase pe care documentarul le promite, coloana sonoră este un alt element de autenticitate - o iniţiativă muzicală curajoasă, prima după aproape 20 de ani, compusă şi înregistrată pentru orchestră. Bucharest Film Orchestra, prima şi singura orchestră de muzică de film din ţară a avut misiunea de a interpreta partiturile minuţios scris de Corina Ciuplea, dirijată fiind de Tiberiu Soare. Întreg procesul a fost înlesnit de echipa profesionistă de la UNDA Recording, mixajul final fiind opera lui Dan Georgescu.

Piesa centrală a filmului România Sălbatică se numeşte „Du-mă vântule!”, a fost compusă special pentru documentar, şi este interpretată de Mădălina Pavăl, o artistă desăvârşită care a adus folclorul din Bucovina pe ritmuri moderne, în muzica mainstream.

Ioan Filip şi echipa Smart Sound Studios sunt cei care s-au ocupat de creaţia şi post-producţia sunetului, reuşind să completeze cu mult efort şi migală atmosfera sălbatică din cadrul filmului documentar. Dan Dinu semnează scenariul şi regia, în timp ce Cosmin Dumitrache a fost responsabil de imagine şi montaj. Producători executivi:  Hanka Kastelicová - HBO Europe, Tudor Giurgiu - Libra FilmsMatei Truţa - Libra Films şi Vlad Rădulescu - Avanpost Media.

România Sălbatică este o producţie NTD Film, co-produsă de HBO Europe, Libra Films, Avanpost Media şi şi distribuită de Transilvania Film.

***

La confluenţa dintre Carpaţi, Dunăre şi Marea Neagră, se află unul dintre locurile cu cea mai mare biodiversitate din Europa. Mărturie stau imaginile de către Dan Dinu şi Cosmin Dumitrache în cel mai amplu documentar dedicat naturii din ţara noastră.  Filmul te va purta timp de 2 ore în cele mai sălbatice zone din România, printre cele mai interesante animale, pentru a descoperi cele mai frumoase poveşti. Ţara ta, aşa cum nu ai văzut-o până acum!

***

Realizat cu sprijinul: Kaufland România şi BCR

Recomandat de: Europa FM

Parteneri media: Adevărul, Dilema Veche, Historia, National Geographic, Decât o Revistă, Radio România Cultural, AGERPRES, Cinemagia, Zile şi Nopţi, Descoperă.ro, Savantgarde.

Partener de monitorizare: mediaTRUST

***

Noutăţi, programul evenimentelor din ţară şi poveşti din culisele filmărilor vor fi postate pe pagina de Facebook a filmului precum şi pe pagina de Instagram.

TrailerYouTube | Facebook

Mai multe informaţii: www.romaniasalbatica.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările