Film

articolul anterior articolul urmator

Scarlett Johansson, „Calul troian“ care „racolează victime“ pe străzile din Scoţia, în noul film „Under the Skin“

0
3 Apr 2014 14:58:05
Autor: Victor Arvunescu
Scarlett Johansson interpretează rolul unui extraterestru care seduce bărbaţi pentru a îi jupui de piele
Scarlett Johansson interpretează rolul unui extraterestru care seduce bărbaţi pentru a îi jupui de piele

Pentru a aduce o notă cât mai fidelă realităţii în noul său film „Under the Skin“, regizorul Jonathan Glazer a trimis-o pe Scarlett Johansson, protagonista peliculei, pe străzile din Scoţia pentru „a racola“ potenţiale victime. Astfel, oamenii simpli au devenit parte a unui proiect cinematografic inedit.

Scarlett Johansson este personajul principal al filmului „Under the Skin“, cu numele de Laura, un invadator extraterestru care se luptă pentru a-şi descoperi adevărata identitate. Ea a fost trimisă pe Pământ pentru a colecta un ingredient special, folosindu-se de farmecele sexualităţii feminine. Misiunea ei zilnică? Seducerea bărbaţilor dornici de aventuri pasagere, atragerea lor în casa ei şi conservarea acestora într-un lichid până în momentul în care pielea de pe ei poate fi desprinsă cu uşurinţă.

Eficienţa atacului ei e întotdeauna mortal, dar, cu timpul, Laura începe să fie atrasă şi schimbată de complexitatea vieţii de pe Pământ. Apariţia umanităţii în ea duce la o slăbire a caracterului său extraterestru şi o face să intre în conflict cu cei din propria rasă. Observând lucrurile din punctul ei de vedere avem parte de o perspectivă extraterestră asupra lumii noastre, scrie cinemagia.ro.

În cazul unui film obişnuit, orice regizor ar fi angajat figuranţi care să cadă pradă dorinţei extraterestrului, însă Jonathan a vrut să capteze adevărata ispită folosindu-se de reacţiile naturale ale oamenilor de pe străzi.

Pentru această mişcare, Jonathan s-a inspirat din comedia-documentar „Borat“. Scarlett Johansson şi-a îmbrăcat costumul de extraterestru, a mers pe străzi şi cu ajutorul magiei camerelor de luat vedere ascunse în spatele oglinzilor a selectat diverse „victime“. Orice se putea întâmpla atâta timp cât Scarlett putea menţine suspansul. „Duci filmul către oameni, în loc să aştepţi ca oamenii să vină spre film. Este ameţitor“, mărturisea regizorul Jonathan Glazer în cadrul unui interviu acordat în timpul filmărilor.

Jonathan s-a folosit de camere de mici şi mari dimensiuni pentru a capta orice reacţie din expediţie, dispozitivele fiind amplasate la bordul dusei albe conduse de Scarlett şi chiar şi într-un mall. Uneori, echipa de producţie filma, neîntrerupt, 30 de minute cu opt camere diferite în acelaşi timp. „Mi-a plăcut idea de a lua o vedetă cunoscută şi de a o trimite deghizată pe străzi. Am vurt să o plasăm fără a fi identificată, ca pe un Cal troian. Ne-am folosit de imagini pentru a descrie emoţii, ca ma apoi să construim o poveste. E ceva autentic, ce nu vezi în cinematografie. Pentru mine a fost extrem de palpitant. Atunci când am început să lucrăm sub acoperire am devenit foarte precaut. Evenimentele cotidiene se întâmplau în jurul acestui personaj“, mai spune regizorul.

În ultimii ani, actriţa americană Scarlett Johansson a apărut şi în filme de acţiune, interpretând personajul Black Widow din filmele „Răzbunătorii/The Avengers“ şi „Iron Man 2“. Ea va începe să filmeze pentru „Lucy“, un thriller de acţiune regizat de Luc Besson, după încheierea filmărilor la „Captain America: The Winter Soldier“. Pe 28 februarie, Johansson a primit un trofeu onorific la cea de-a 39-a gală de decernare a premiilor César, echivalentul francez al Oscarurilor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările