Film

articolul anterior articolul urmator

Solar Pictures parteneriază cu Italia Film pentru distribuţia propriilor producţii în mai multe teritorii

0
7 Feb 2013 09:59:52
Mircea Goia

Solar Pictures este fondată de Bobby Păunescu împreună cu trei parteneri americani (Jared Underwood, Kearie Peak, Christopher Taylor) pentru a produce filme cu bugete medii, încheind acum prima înţelegere cu compania de distribuţie Italia Film.

 Teritoriile deservite de Italia Film sunt Orientul Mijlociu, India, Turcia, Cipru, Grecia, Pakistan, Nepal, Sri Lanka, Bangladesh, în total o piaţă de peste 1 miliard şi mai bine de consumatori. Compania este şi distribuitorul exclusiv al Disney în aceste teritorii, ceea ce face ca această înţelegere cu Solar Pictures să fie cu atât mai valoroasă pentru compania nou înfiinţată de Bobby Păunescu. 
  
 "Această înţelegere este foarte importantă pentru Solar şi este un prim pas în a asigura distribuţia producţiilor noastre în diferite teritorii", spune Christopher Taylor, preşedintele executiv al Solar. 
  
 "Suntem onoraţi şi încântaţi că am fost aleşi pentru acest parteneriat de către Solar. Suntem încrezători că pasiunea pentru film, dinamismul, entuziasmul şi îndelungata experienţă a lui Bobby Păunescu, Chris Taylor şi Amy Beecroft va duce la producţia de filme care vor fi în topul boxoffice-ul din pieţele pe care le acoperim." a adăugat şi preşedintele executiv al Italia Film, Joseph Vincenti. 
 
 În prezent, Solar Pictures are în pre-producţie câteva filme printre care thrilerul "Dark Corners", drama "Jonestown", action-thrillerul "Jet Black", precum şi suspense-thrillerul "The Girl Who Knew Too Much", film care este scris şi regizat de Bobby Păunescu şi produs în colaborare cu compania chineză China Film Group Corp. 
  
 Nu demult aceeaşi companie a anunţat înfiinţarea unei divizii de finanţare filme, Solar Media Capital, iar prin aceasta Solar Pictures şi-a propus să producă patru-cinci filme pe an cu bugete de până la maximum 30-40 milioane dolari per film.  
  
 Solar Pictures şi Solar Media Capital fac parte din conglomeratul Solar Entertainment Group cu rezidenţa în centrul cinematografiei americane, Los Angeles. Alţi acţionari ai Solar sunt Edward Lawson Johnston (fondatorul LJ Group cu 5 miliade dolari sub management) şi familia Shu din New York (cu interese în imobiliare şi green-energy). 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările