Film

articolul anterior articolul urmator

Solar Studios se lansează în România

1
21 May 2013 03:47:31
Mircea Goia
Solar Entertainment Group parteneriază cu Kentauros Studios
Solar Entertainment Group parteneriază cu Kentauros Studios

Bobby Păunescu, împreună cu asociaţii de la compania Solar Entertainment Group şi Mandragora Studios, a realizat un parteneriat cu antreprenorul Dragoş Savulescu, cel care a cumpărat studiorile Kentauros din capitală. Noua entitate se va numi Solar Studios şi va fi cel mai complet studio full-service din Estul Europei.

 
Compania de producţie film şi TV Kentauros Studios a fost înfiinţată în 2003 de un grup de investitori internaţionali iar actriţa Manuela Hărăbor a servit ca director executiv o perioadă de timp. Studioul este localizat în Stefanesti-Ilfov  unde are cinci clădiri în care se fac filmările fiind dotate cu cele mai noi tehnologii, plus facilităţi auxiliare cum ar fi construcţiile de decoruri. 
  
 La începutul acestui an, fostul preşedinte şi acţionar al clubului de fotbal Dinamo, actual investitor în imobiliare (şi nu numai) Dragoş Săvulescu a cumpărat Kentauros Studios într-o tranzacţie a cărei cifră nu a fost făcută publică. 
 

Solar Entertainment Group şi fondatorul Bobby Păunescu au anunţat un parteneriat între grupul de producţie Solar înfiinţat nu demult în Statele Unite şi Dragoş Săvulescu prin care Kentauros Studios şi Mandragora Movies (compania de film cu sediul în România deţinută de acelais Bobby Păunescu) îşi vor uni facilităţile de care dispun pentru a forma noul Solar Studios
 În acest mod noua entitate va fi cel mai complet studio care oferă servicii de producţie film (de asemenea, şi producţie TV, reclame şi clipuri muzicale) din estul Europei (full-service inseamna  producţia propriu-zisă de film - cu echipa de filmare şi camere de filmat, castingul actorilor şi celor extra - inclusiv colaborare cu agenţii locale, post-producţie - editare, efecte speciale, sunet, etc, căutare locaţii ptr filmare, construcţii de decoruri, design costume, machiaj, lumini, catering, permise de filmare, bugetare şi servicii de contabilitate, etc.).
  
 Directorul executiv al acestei noi entităţi va fi Viorel Sergovici, director de imagine român cu multe filme la activ, cele mai cunoscute fiind Garcea şi oltenii, Supravieţuitorul, Poker, Ultimul Corupt din România, Domnişoara Christina, lucrând în acelaşi timp şi la unele filme străine produse în România ca The Dark Prince, Transylmania, Vlad, Devil's Den. 
  
 "Formarea Solar Studios reprezintă un important pas în dezvoltarea companiei noastre (Solar Entertainment Group). Suntem foarte bucuroşi pentru  parteneriatul nostru cu Dragoş şi pentru valoarea pe care o poate aduce întregului grup", spune Bobby Păunescu. 
  
 "Sunt foarte mulţumit că am devenit un partener în această companie de film internaţională. Aştept cu nerăbdare să-mi aduc contribuţia la creşterea lui Solar Entertainment Group", spune şi Dragoş Săvulescu. 
  
 Cu această fuziune, Dragoş Savulescu a devenit şi acţionar al Solar Entertainment Group, având parteneri pe Edward Lawson Johnston (banca LJ Group), familia Shu (New York), Bobby Păunescu şi Jared Underwood. 
  
 "Solar Studios va avea avantajul de a folosi echipe româneşti de înaltă calificare în domeniul producţiei de film, locaţii şi decoruri impresionante la un cost mai mic decât ceea ce se poate obţine în America de Nord la un buget tipic de film", declară Viorel Sergovici. 
 
 Solar Entertainment Group cuprinde şi Solar Pictures, divizia internaţională de film care intenţionează să producă 4-5 filme pe an cu bugete de până la 40 milioane dolari.  
 Unul din cele mai cunoscute proiecte ale lui Solar Pictures acum este viitorul film "Samarkand" avându-l în rolul principal pe Tom Hardy (The Dark Knight Rises , Inception, RocknRolla), scris şi regizat de fraţii Greg and Olly Williams. Un altul este "The Girl Who Knew Too Much", produs în asociere cu China Film Group Corp, scris şi regizat de Bobby Păunescu. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Paul R.
21.05.2013, 12:47:18

Iată şi o veste bună, care mi+a plăcut.

-1 (1 vot)
Modifică Setările