Film

articolul anterior articolul urmator

Tom Hanks a plătit pentru realizarea unei scene emblematice din „Forrest Gump”, deoarece studioul a considerat-o prea scumpă

1
28 Sep 2020 13:12:36
Autor: Andrei Brînduşescu
Foto: ProfiMedia
Foto: ProfiMedia

Tom Hanks a dezvăluit recent că el şi regizorul filmului „Forrest Gump”, Robert Zemeckis, au împărţit costurile filmării uneia dintre cele mai cunoscute scene ale peliculei.

Există multe momente memorabile în „Forrest Gump”, realizat în 1994 şi multiplu câştigător al Premiilor Oscar pentru acel an, unul dintre cele care ies în evidenţă fiind scena în care personajul titular, interpretat de Tom Hanks, aleargă prin întreaga ţară timp de trei ani. Se pare că acea scenă a fost realizată numai cu aportul financiar al actorului şi al regizorului Robert Zemeckis.

Într-o discuţie la emisiunea „In Depth With Graham Bensinger”, Hanks spune că studioul care a produs filmul, Paramount, a refuzat să filmeze scena alergării, deoarece ar fi fost prea costisitoare.

„Studioul i-a spus (n.r.: lui Zemeckis) că nu îşi pot permite să o filmeze şi nu o va putea face, iar Bob a zis că este o parte prea importantă a filmului pentru a fi înlăturată”, spune Hanks în interviul de la emisiunea lui Bensinger. Conform lui Hanks, Zemeckis ar fi insistat că scena poate fi filmată pentru un cost redus, însă studioul a refuzat alte discuţii pe această temă.

Zemeckis şi Hanks au cerut un procentaj mai mare din profituri 

Acela a fost momentul în care Zemeckis i-a cerut ajutorul lui Hanks: „Mi-a spus cât va costa realizarea scenei, că nu este ieftină şi că ar urma să împărţim suma”, îşi aminteşte actorul. Cei doi au mers apoi la Paramount, spunând că scena va fi filmată cu banii lor, cerând în schimb un procentaj mai mare din profitul filmului, o mişcare care s-a dovedit extrem de inspirată, ţinând cont de succesul comercial al lui „Forrest Gump”.

Rezultatul a fost o scenă extrem de iubită, de şapte minute, în care Gump se ridică de pe prispa casei sale şi începe „o mică alergare, fără vreun motiv anume”, după ce petrece o noapte alături de Jenny (interpretată de Robin Wright) şi descoperă dimineaţa că aceasta a plecat.

„Mica alergare” se transformă într-o fugă de 3 ani, care îl aduce în atenţia ţării şi a oamenilor care cred că există o cauză specială în spatele alergării. Secvenţa se termină însă destul de brusc, cu Gump oprindu-se în mijlocul unui drum în vestul Statelor Unite şi spunând celor care îl urmează: „Sunt destul de obosit. Cred că o să merg acasă acum”.

Hanks spune că, pentru ajutorul financiar pe care i l-a oferit lui Zemeckis în realizarea scenei, regizorul l-a lăsat să participe la procesor de editare a filmului, acolo unde a putut să contureze personajul Forrest Gump alături de el. Filmul a câştigat 6 premii Oscar, inclusiv Cel mai bun film şi Cea mai bună interpretare masculină într-un rol principal, pentru Tom Hanks.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Radu Mircea
28.09.2020, 20:28:59

# Foarte bun film , exceptional actor .

Modifică Setările