Topul filmelor cu cele mai mari încasări din această vară VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Minions“ este animaţia cu cel mai bun debut din România FOTO Universal Pictures
„Minions“ este animaţia cu cel mai bun debut din România FOTO Universal Pictures

Vara anului 2015 a fost una fantastică pentru lungmetrajele SF şi pentru animaţii, titluri precum „Jurassic World“, „Avengers: Age of Ultron“ şi „Minions“ ocupând primele locuri în topul filmelor cu cele mai mari încasări.

Pe de altă parte Universal Pictures a stabilit un nou record mondial de box office, după ce a devenit primul studio cinematografic care a depăşit pragul de 5,53 de miliarde de dolari din încasările obţinute într-un an.

După succesul de casă răsunător al unor blockbustere precum „Jurassic World“ sau „Fast & Furious 7/ Furios şi iute 7“, studioul Universal, deţinut de grupul Comcast, a depăşit pragul de 5,53 de miliarde de dolari din încasări, doborând recordul precedent, de 5,52 miliarde de dolari, stabilit de 20th Century Fox, în 2014, potrivit Mediafax.

„Acest succes formidabil este rezultatul unei strategii continue în domeniul deciziilor, luate de echipele noastre de producţie, marketing şi distribuţie, alături de alegeri excelente în privinţa datelor de lansare a filmelor noastre“, a declarat Jeff Shell, preşedintele Universal Filmed Entertainment Group.

La începutul anului, studioul Universal a stabilit un alt record, devenind primul studio cinematografic care a obţinut încasări de peste un miliard de dolari la box-office-ul mondial. Ulterior, a reuşit să depăşească şi pragul de cinci miliarde de dolari, venituri obţinute din lansările filmelor produse.

Aşa cum era de aşteptat, filmul SF „Jurassic World“ ocupă locul fruntaş în clasament, cu încasări de peste 630 de milioane de dolari. „Jurassic World“ este un thriller de acţiune cu accente SF, regizat de Colin Trevorrow, după un scenariu realizat chiar de regizorului filmului în colaborare cu Rick Jaffa, Amanda Silver şi Derek Connolly. Celebrul Steven Spielberg, cel care a regizat primele două filme din franciza „Jurassic Park“ a fost, ca şi în cel de-al treilea film al seriei, „Jurassic Park III“, producător executiv. Din distribuţia filmului „Jurassic World“ fac parte actorii Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Vincent D’Onofrio, Ty Simpkins, Nick Robinson, Omar Sy, Irrfan Khan şi B. D. Wong, cel din urmă fiind singurul protagonist care a jucat şi în celelalte pelicule din seria „Jurassic Park“.

La 22 de ani de la evenimentele petrecute în „Jurassic Park“, Isla Nublar a devenit parcul de distracţii „Jurassic World“, în care oamenii pot vedea dinozaurii readuşi la viaţă de tehnologii revoluţionare. Deşi, de-a lungul timpului, milioane de turişti au păşit pe Isla Nublar, plătind preţuri destul de piperate pentru a vedea cu ochii lor dinozaurii din parcul de distracţii imaginat de vizionarul Josh Hammond, în ultimul timp, numărul vizitatorilor a scăzut. Astfel, pentru a creşte vânzările, Corporaţia Patel comandă realizarea unui nou dinozaur, mult mai periculos, care va lua forma hibridului Indominus Rex.

În ciuda faptului că noua creaţie, o combinaţie între speciile Carnotaurus, Gigantosaurus, Majungasaurus şi Rugops, reuşeşte să retrezească interestul publicului, consecinţele vor fi dramatice. Comportamentul dinozaurului îi va ului chiar şi pe anagajaţii parcului, iar natura va profita de ocazie pentru a demonstra că nu poate fi combătută de mâna omului.

Indominus Rex – un simbol al consumerismului

Regizorul Colin Trevorrow a mărturisit că hibirdul Indomius Rex este, de fapt, un simbol al consumerismului şi al exceselor corporative. „Scopul acestui dinozaur este de a întruchipa cele mai rele tendinţe ale omenirii. Suntem înconjuraţi de minuni şi, cu toate acestea, ne dorim mereu mai mult, vrem ca totul să fie mai mare, mai rapid, mai tare, mai bun. Lăcomia şi dorinţa oamenilor pentru profit sunt reprezentate în acest film. Pentru mine, Indominus Rex se asemeană foarte mult cu acea dorinţă care trebuie satisfăcută“, a  completat Trevorrow. Această paralelă realizată de regizorul Colin Trevorrow în „Jurassic World“ a fost observată şi de jurnaliştii de film străini.

image

„Jurassic World“ a primit, în mare parte, recenzii pozitive din partea criticilor de specialitate, care au apreciat atât partea regizorală, cât şi interpretarea actorilor Chris Pratt şi Bryce Dallas Howard, precum şi efectele speciale, mai ales scena luptei care închieie această producţie cinematografică.

„Avengers: Age of Ultron“ - 457 de milioane de dolari

„The Avengers: Age of Ultron/ Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron“ este un film cu supereroi din universul Marvel, produs de Marvel Studios şi distribuit de Walt Disney Studios Motion Pictures. Este o continuare a pelicului din 2012 şi cel de-al 11-lea lungmetraj din Universul Cinematografic Marvel.

Înainte să se retragă din activitate ca Iron Man, Tony Stark îl creează pe Ultron, un robot dotat cu o uimitoare inteligenţă artificială. Acesta ar trebui să evalueze pericolele şi să controleze armata de roboţi a lui Stark, doar că Ultron declară război rasei umane. Dotat cu puteri nebănuite şi invincibil în învelişul său de adamantium, robotul se aruncă împotriva New York-ului, Răzbunătorii fiind singurii capabili să ţină piept ameninţării. Iron Man, Căpitanul America, Thor, Văduva Neagră şi Hulk vor avea nevoie de resurse ieşite din comun, dar şi de multă şiretenie pentru a-l înfrunta pe genialul robot care este în stare să controleze minţile oamenilor şi să emită radiaţii distrugătoare şi unde electromagnetice.

Filmul a avut parte de laude, fiind apreciat drept „distractiv“, „bine executat“, dar şi obligatoriu de realizat. Site-ul agregator „Rotten Tomatoes“ a oferit filmului şanse de reuşită de 83% pe baza a 52 de recenzii, scriind: „Exuberant şi impresionant, «The Avengers: Age of Ultron» serveşte ca o continuare adecvată şi satisfăcătoare, reunind eroii din filmul trecut cu personaje noi şi un duşman pe măsură“.

„Inside Out“ - 340 de milioane de dolari

Animaţia „Întors pe dos/ Inside Out“, de Pete Docter şi Ronaldo Del Carmen, spune povestea vieţii lui Riley, o fetiţă veselă şi lipsită de griji, care este dată peste cap atunci când trebuie să îşi ia rămas-bun de la copilăria ei fericită din Minnesota pentru a se muta la San Francisco. Este momentul când emoţiile ei preiau iniţiativa, spre nemulţumirea părinţilor ei, complet depăşiţi de situaţia fetiţei.

„Minions“ - 317 milioane de dolari

În spinoff-ul celor două filme din seria „Despicable Me/Sunt un mic ticălos“, trei minioni, Stuart, Kevin şi Bob, se află, încă de pe vremea dinozaurilor şi până în prezent, în căutarea unui stăpân malefic. Astfel, aceştia ajung în New York-ul anilor 1968, după ce au servit un faraon egiptean, pe Dracula, pe Napoleon şi o cretură preistorică, contribuind involuntar la dispariţia fiecăruia. „A găsi un stăpân este un lucru uşor de făcut. Păstrarea lui este un lucru complicat“, se specifică în trailer. 

Evoluând din organisme unicelulare galbene, minionii au rezistat timpului, fiind mereu la dispoziţia celor mai răi maeştrii cu putinţă. Fiind mereu neatenţi în servirea stăpânilor, de la T-Rex la Napoleon, minionii se găsesc în poziţia de a nu a avea cui să stea la dispoziţie şi cad într-o depresie profundă. Dar unul dintre minioni, Kevin, alături de rebelul Stuart şi adorabilul Bob, se aventurează prin lume pentru a găsi un nou stăpân. Trioul porneşte într-o călătorie care îi duce în cele din urmă la potenţialul lor şef, Scarlet Overkill (Sandra Bullock), prima răufăcătoare din lume. Ei călătoresc din Antarctica până în New York, ajungând şi în Londra, acolo unde trebuie să facă faţă uneia dintre cele mai importante provocări: salvarea rasei minionilor de la anihilare.

„Minionii“ sunt aduşi la viaţă cu ajutorul vocilor unor actori de renume precum Sandra Bullock, Jon Hamm, Allison Janney şi Steve Coogan. Universal colaborează din nou cu Illumination Entertainment pentru realizarea peliculei, Chris Meledandri şi Janet Healy fiind producători, în timp ce Pierre Coffin şi Kyle Balda vor regiza scenariul scris de Brian Lynch. Iniţial, filmul trebuia să fie lansat pe 19 decembrie 2014, însă studiourile Universal au preferat perioada de vară pentru a-l lansa dat fiind succesul precendei producţii „Despicable Me 2“, care a adus încasări de peste 840 de milioane de dolari la nivel mondial.

„Pitch Perfect 2“ - 183 de milioane de dolari

Realizat cu un buget de 29 milioane de dolari şi regizat de Elizabeth Banks, acest film muzical reprezintă cel de-al treilea succes de casă consecutiv în 2015 pentru studiourile Universal, după „Cincizeci de umbre ale lui Grey/ Fifty Shades of Grey“ şi „Furios şi iute 7/ Fast and Furious 7“.

Pelicula „Tonul perfect/ Pitch Perfect 2“, care le are în distribuţie pe actriţele Rebel Wilson, Elizabeth Banks şi Anna Kendrick, este realizată în acelaşi registru cu primul film din serie, lansat în 2012 şi prezintă succesul obţinut de un grup muzical american de tip „a cappella“ într-un concurs internaţional.

„Ant-Man“ - 161 de milioane de dolari

Acest film SF şi de acţiune îl are ca protagonist pe actorul Paul Rudd, secondat cu succes de Michael Douglas şi Evangeline Lilly. Înarmat cu o abilitatea extraordinară de a-şi micşora dimensiunea şi de a-şi mări proporţional puterea, escrocul Scott Lang (Paul Rudd) se vede nevoit să îşi accepte latura eroică şi să vină în ajutorul mentorului său, cercetătorul Hank Pym (Michael Douglas), pentru a proteja secretul ce stă în spatele uimitorului costum Ant-Man, scrie site-ul specializat cinemagia.ro, citat de Mediafax.

„San Andreas“ - 153 de milioane de dolari

„San Andreas/ Dezastrul din San Andreas“ este un film american de acţiune regizat de Brad Peyton, pe baza unui scenariu scris de Carlton Cuse. Din distribuţie fac parte Dwayne „The Rock“ Johnson (Ray), Carla Gugino (Emma), Alexandra Daddario (Blake), Kylie Minogue (Beth Riddick) şi Paul Giamatti.

După ce falia din San Andreas cedează şi provoacă un cutremur catastrofal de peste nouă grade magnitudine în California, pilotul de elicopter Ray (Dwayne „The Rock“ Johnson) şi fosta lui soţie îşi unesc forţele pentru a-şi salva fiica prinsă printre dărâmături. Însă intervenţia lor printre ruine reprezintă doar începutul problemelor pentru că lucrurile degenerează chiar atunci când ei cred că totul s-a terminat.

„San Andreas“ a primit recenzii mixte din partea criticilor, site-ul „Rotten Tomatoes“ oferind filmului şanse de reuşită de 46% pe baza a 49 de comentarii de specialitate. „«San Andreas» are parte de o distribuţie pe măsură şi de efecte speciale remarcabile, dar în mijlocul distrugerii şi dezastrului personajele filmului se dovedesc a fi mai puţin structurale“, se specifică pe site.

„Mad Max: Fury Road“ - 152 de milioane de dolari

„Mad Max: Fury Road/ Mad Max: Drumul furiei“ este un film de acţiune post apocaliptic regizat, produs şi co-scris de George Miller, fiind a patra parte a francizei „Mad Max“. Primul lungmetraj al seriei din ultimii 30 de ani, „Drumul furiei“ îi are în rolurile centrale pe Tom Hardy („Mad“ Max Rockatansky) şi pe Charlize Theron (Imperator Furiosa). Pe lângă aceştia, în distribuţie mai apar Nicholas Hoult (Nux), Zoe Kravitz (Toast), Hugh Keays-Byrne (Immortan Joe) şi Rosie Huntington-Whiteley (Splendid). De asemenea, acest film este primul în care Mel Gibson nu joacă rolul principal.

Urmărit de un trecut turbulent, Mad Max preferă să călătorească de unul singur şi să nu îşi facă prieteni. În ciuda convingerilor sale, se alătură unui grup de supravieţuitori ai deşertului, conduşi de implacabila luptătoare Imperator Furiosa. Aceştia sunt urmăriţi permanent şi atacaţi de tiranul Immortan Joe care îi suspectează că i-au furat cea mai de preţ posesie.

„Mad Max: Drumul furiei“ a primit recenzii pozitive din partea criticilor de specialitate, site-ul agregator „Rotten Tomatoes“ oferindu-i şanse de reuşită de 99% pe baza a 95 de recenzii. „Cu o acţiune care te binedispune şi cu o cantitate surprinzătoare de poveşti, «Mad Max: Drumul furiei» aduce franciza post-apocaliptică a lui George Miller înapoi la viaţ㐓, se specifică pe site.

„Mission: Impossible – Rogue Nation“ - 149 de milioane de dolari

„Mission: Impossible - Rogue Nation/ Misiune: Imposibilă - Naţiunea secretă“ este scrisă de Christopher McQuarrie, fiind al cincilea lungmetraj al seriei. Penultimul film al seriei a fost „Mission: Impossible - Ghost Protocol“, care a fost lansat în 2011. Din distribuţie fac parte Tom Cruise, care reia rolul agentului IMF Ethan Hunt, Rebecca Ferguson (Ilsa), Jeremy Renner (Williams Brandt), Simon Pegg (Benji Dunn), Alec Baldwin (Hunley) şi Ving Rhames (Luther Stickell). Filmul este produs de Tom Cruise alături de J. J. Abrams şi David Ellison.

Odată cu dezmembrarea unităţii IMF şi cu Ethan rămas fără sprijin oficial, echipa se confruntă acum cu o reţea de agenţi extrem de bine pregătiţi numită Sindicatul. Aceşti agenţi operativi sunt decişi să creeze o nouă ordine mondială printr-o serie de atacuri teroriste din ce în ce mai agresive. Ethan îşi adună echipa şi îşi uneşte forţele cu Ilsa Faust, agent britanic renegat, care e posibil să fie membră a Naţiunii Secrete, sau poate nu... Aşa începe cea mai imposibilă misiune de până acum a lui Ethan Hunt, aratăcinemagia.ro.

Al cincilea film al seriei se menţine „proaspăt“, după cum îl cataloghează Ştefan Dobroiu de la cinemagia.ro, din moment ce la 19 ani de la debut reuşeşte încă să ofere un melanj de acţiune, efecte speciale şi imprevizibil. Criticul spune că nu s-ar mira ca în aceste condiţii pelicula cu Tom Cruise să depăşească un miliard de dolari încasări în întreaga lume.

„Spy“ - 109 milioane de dolari

Comedia „Spy/ Spioana“ a coborât pe locul al cincilea, cu încasări de 7,8 miloane de dolari. Filmul prezintă povestea unei analiste CIA, interpretată de temperamentala actriţă Melissa McCarthy, care devine agent de teren şi începe să colaboreze cu personaje interepretate de Jason Statham şi Jude Law.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite