Film

articolul anterior articolul urmator

Tudor Giurgiu: „Să îmi explice oricine din Guvern de ce e mai periculos să participi la un eveniment drive-in decât la slujba din faţa bisericii“

4
18 May 2020 19:17:28
Autor: Adelina Mărăcine
Tudor Giurgiu
Tudor Giurgiu

Guvernul a decis interzicerea organizării de evenimente în aer liber pe perioada stării de alertă, stârnind astfel nemulţumiri. Cineastul Tudor Giurgiu, organizator al TIFF, i-a transmis într-un mesaj publicat online celui „care a decis includerea drive-in-ului pe listă“ că a făcut „o prostie fără să aibă măcar curiozitatea să se consulte cu cei care se pricep la asta“.

Guvernul a adoptat luni Hotărârea privind starea de alertă prin care sunt interzise activităţile cultural-artistice-sportive în spaţii închise, dar şi organizarea şi desfăşurarea de concerte sau alte tipuri de întruniri în spaţii deschise, inclusiv a celor de tipul drive-in. 

Într-o postare pe Facebook, Giurgiu a reclamat: „Rog să îmi explice (în direct şi la o oră de vârf) oricine din Guvern de ce e mai periculos şi predispus infectării participarea la un event drive-in decât a merge la un supermarket, la shopping, sau la slujba de duminică din faţa bisericii. Vă spun eu: nu e“.

El a amintit că trei ani a organizat drive-in la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) şi că voia să facă o surpriză publicului peste două săptămâni, pe 29 mai, când ar fi trebuit să înceapă ediţia de anul acesta a TIFF.

„Plănuiam o chestie foarte mişto, de bun simţ, organizată în condiţii de deplină siguranţă, o ieşire absolut necesară pentru toţi cei care vor să se bucure (respectând toate normele în vigoare) de un pic de relaxare. Era totul pregătit“, a scris el. Giurgiu a adăugat şi că Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a publicat normele pentru obţinerea de licenţe temporare pentru drive-in-uri.

„În toată Europa aceste evenimente se întâmplă cu OK de la autorităţi (...) La noi e NU. Că aşa e mai bine. Transmit celui care a decis includerea drive-in-ului pe lista că a făcut, din neştiinţă, o prostie fără măcar să aibă curiozitatea să se consulte cu cei care se pricep la asta. Sper ca Parlamentul să repare aberaţia asta dacă tot trece HG-ul pe la ei“.

 

 Guvernul a precizat că au existat unele modificări în hotărârea privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Acestea vizează evenimentele private - pe perioada stării de alertă, la acestea nu vor putea participa mai mult de 8 persoane, şi nu 16, cum era prevăzut iniţial - şi că, pentru deplasarea la serviciu în afara localităţii, poate fi folosită adeverinţa de la angajator sau legitimaţia de serviciu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Cartograful
18.05.2020, 20:02:41

Ce credeai Tudore ca Dumnezeu nu a vazut aberatiile de anul trecut? Doar filme de propaganda, mesaje anti BOR, etc. Un festival inceput foarte bine dar apoi alunecat in corectitudine politica.

-1 (3 voturi)
Basarab Peruca
18.05.2020, 20:53:02

Draga domnule Tudor Ciuciu, sunteti la fel de dashtept precum Tudor Chirila.

-1 (3 voturi)
Un Domn Oarecare
18.05.2020, 21:13:44

Altul care se agata de biserica ca sa-si faca reclama...e deja josnic. Cu toate astea, ideea de spectacole "drive-in" este foarte buna, si mi se pare "safe". M-as duce la un cinematograf sau concert "drive-in" daca ar exista, desi nu am masina decapotabila si prin parbriz ar fi putin mai greu. Dar legal ar trebui reglementat foarte precis, sa nu existe derapaje. N-as vrea sa vad mitinguri de reptilieni, klingonieni, etc, "drive-in" piata Victoriei. Si ar trebui supraveghere stricta, sa nu iasa nimeni din masina.

0 (4 voturi)
Paun Al
18.05.2020, 22:20:53

Cei ce participa la drive-in sunt mai putini, adica conteaza mai putin la vot.

+1 (1 vot)
Modifică Setările