Film

articolul anterior articolul urmator

VIDEO „The Lego Movie“ a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american. Topul celor mai vizionate filme

0
10 Feb 2014 13:53:14
Autor: Mediafax
Filmul de animaţie "Marea aventură Lego/ The Lego Movie", primul lungmetraj 3D cu şi despre Lego, a avut încasări de 69,1 milioane de dolari în America. FOTO Warner Bros. Entertainment
Filmul de animaţie "Marea aventură Lego/ The Lego Movie", primul lungmetraj 3D cu şi despre Lego, a avut încasări de 69,1 milioane de dolari în America. FOTO Warner Bros. Entertainment

„Marea aventură Lego/ The Lego Movie“, primul lungmetraj 3D cu şi despre Lego, a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 69,1 milioane de dolari.


În oraşul unde totul este fantastic, plin de entuziasm şi zâmbete, Emmet, un tip obişnuit să urmeze cu stricteţe regulile, pare cel mai fericit locuitor. Fără să se remarce prin calităţi excepţionale, Emmet ajunge în centrul atenţiei după ce primeşte din greşeală titlurile de „persoană extraordinară“ şi „salvatorul planetei“. Astfel, porneşte într-o călătorie plină de aventuri pentru a opri distrugerea omenirii, pusă la cale de nemilosul Lord Business. Deşi este complet nepregătit pentru misiune, mai mulţi supereroi îndrăgiţi îi vor sări în ajutor. Filmul va avea premiera în cinematografele din România pe 14 februarie.

De asemenea nou intrat în clasament, filmul „Eroii monumentelor/ The Monuments Men“, regizat de George Clooney, cel care semnează şi scenariul, se situează pe locul al doilea, cu încasări de 22,7 milioane de dolari, potrivit datelor oferite de boxofficemojo.com. În acest film, turnat în Germania, o unitate specială compusă din şapte directori, conservatori ai muzeelor şi istorici din artă, primeşte din partea Aliaţilor ordinul de a găsi operele de artă confiscate de nazişti în spatele liniilor inamice, pentru a le restitui proprietarilor de drept. Alături de George Clooney, în această peliculă joacă Matt Damon, Bill Murray, Cate Blanchett şi John Goodman. Filmul este bazat pe cartea „The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves and the Greatest Treasure Hunt in History“, de Robert M. Edsel, ce reconstituie misiunile, în cea mai mare parte benevole, efectuate de „Monuments Men“, bărbaţi, femei şi copii din 13 ţări, pentru salvarea unui număr cât mai mare de opere de artă.

Comedia „Un poliţist şi jumătate/ Ride Along“, din a cărei distribuţie face parte şi actorul român Dragoş Bucur, pierde poziţia de lider şi se situează pe locul al treilea, cu încasări de 9,3 milioane de dolari. În noua producţie a regizorului Tim Story, care a realizat comedia „Poartă-te ca o doamnă, gândeşte ca un bărbat/ Think Like a Man“ (2012), un tip căruia-i turuie gura încontinuu (Kevin Hart) ţine neapărat să meargă măcar o dată în patrulare pe străzile din Atlanta cu fratele iubitei sale, un poliţist căruia-i sare ţandăra foarte uşor (Ice Cube). Odată ce acesta acceptă să fie însoţit de viitorul lui cumnat, cel din urmă se vede nevoit să facă tot posibilul să supravieţuiască în cele mai nebuneşti 24 de ore din viaţa lui.

Pe locul al patrulea se află, în coborâre cu două locuri, filmul de animaţie „Frozen/ Regatul de gheaţă“, regizat de Chris Buck şi Jennifer Lee, cu încasări de 6,9 milioane de dolari. Atunci când o profeţie malefică scufundă un întreg regat într-o iarnă veşnică, tânăra Anna va trebui să facă echipă cu Kristoff, un alpinist plin de curaj, pentru a porni în căutarea Crăiesei Zăpezii, singura care ar putea pune capăt blestemului. Călătoria le va scoate în cale troli, un amuzant om de zăpadă pe nume Olaf, fiinţe magice, dar şi o mulţime de pericole. Vocile personajelor principale din filmul „Regatul de gheaţă“ sunt asigurate de Kristen Bell, Idina Menzel şi Josh Gad. Pe 1 februarie, acest film a fost desemnat cel mai bun film de animaţie, la cea de-a 41-a gală Annie Awards, din Los Angeles, distincţii ce recompensează cele mai bune producţii animate de cinema şi televiziune.

Comedia „Acel moment penibil/ That Awkward Moment“, de Tom Gormican, ocupă locul al cincilea, cu încasări de 5,5 milioane de dolari. Filmul surprinde trei prieteni (Michael B. Jordan, Miles Teller, Zac Efron) aflaţi, fiecare dintre ei, în relaţii romantice, care se confruntă cu acel moment delicat care îi face să se întrebe, mai devreme sau mai târziu: "deci... încotro se îndreaptă chestia asta?".

Filmul de război „Supravieţuitorul/ Lone Survivor“ se situează pe locul al şaselea, cu încasări de 5,2 milioane de dolari. Inspirat din relatarea unuia dintre membrii unei echipe Navy SEAL, Marcus Luttrell, despre o misiune care a eşuat în mod tragic, „Supravieţuitorul“ îi are în centru pe Luttrell (Mark Wahlberg) şi pe echipa sa (printre care Taylor Kitsch, Emile Hirsch şi Ben Foster), surprinşi de o ambuscadă a talibanilor în Afganistan, în 2005. După un schimb prelungit de focuri şi o urmărire pe jos, cei mai mulţi membri ai echipei sunt ucişi, Navy SEAL înregistrând cea mai mare pierdere din istoria sa operaţională.

Pe locul al şaptelea debutează în clasament filmul „Academia vampirilor/ Vampire Academy“, cu încasări de 4,1 milioane de dolari. Academia Sf. Vladimir nu este o şcoală ca oricare alta, ci un loc secret, ascuns în pădurile din Montana, unde moroii (vampiri vii şi muritori) sunt educaţi în tainele magiei, iar tinerii dhampiri (jumătate oameni, jumătate vampiri) sunt antrenaţi să-i apere de atacurile sângeroase ale strigoilor (morţi vii), cei mai înspăimântători şi mai periculoşi vampiri.

Filmul de animaţie 3D „Goana după alune/ The Nut Job“ coboară patru poziţii şi se clasează pe locul al optulea, cu încasări de 3,8 milioane de dolari. Regizat de Peter Lepeniotis, filmul urmăreşte aventurile veveriţei Surly (cu vocea lui Will Arnett) şi a prietenului său, şoricelul mut Buddy, care pun la cale jefuirea celui mai mare magazin de alune din orăşelul Oaktown, pentru a face provizii pe timp de iarnă.

Thrillerul „Jack Ryan: Agentul din umbră/ Jack Ryan: Shadow Recruit“ se situează pe locul al nouălea, cu încasări de 3,6 milioane de dolari. În regia lui Kenneth Branagh, „Jack Ryan: Agentul din umbră“ este al cincilea din seria lungmetrajelor dedicate lui Jack Ryan, creat de romancierul Tom Clancy. După o carieră în armată, Ryan (Chris Pine) se reinventează ca analist financiar şi, aflat la Moscova, descoperă planurile unui magnat de a submina situaţia economică a Statelor Unite ale Americii. Singur împotriva tuturor şi lipsit de resurse, eroul va trebui să dea dovadă de o inventivitate ieşită din comun pentru a înclina balanţa în favoarea sa: lupta devine personală şi disperată când antagonistul îi răpeşte soţia (Keira Knightley).

Drama „Labor Day“, cu Kate Winslet şi Josh Brolin, ocupă locul al zecelea, cu încasări de 3,2 milioane de dolari. Regizat de Jason Reitman („Sus, în aer/ Up in the Air“), filmul spune povestea Adelei, o fostă dansatoare divorţată, fragilă din punct de vedere emoţional, care îl creşte singură pe fiul ei Henry în localitatea Holton Mills din New Hampshire. Adele este foarte rar înduplecată de băiatul ei în vârstă de 13 ani să iasă din casă. Existenţa ei se schimbă radical atunci când de băiat se apropie un vagabond rănit, care îi cere ajutor şi adăpost.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările