Muzică

articolul anterior articolul urmator

Ştefan J. Doyle, tânărul adoptat de o familie din Irlanda care a impresionat la X Factor România: „De mic am dorit să aflu mai multe despre originile mele”

1
17 Sep 2021 04:04:34
Autor: Denis Grigorescu
Ştefan a fost adoptat când avea 8 luni FOTO: arhiva personală
Ştefan a fost adoptat când avea 8 luni FOTO: arhiva personală

Ştefan J Doyle, românul care a fost adoptat de o familie din Irlanda când era mic, care a venit în ţara natală după 31 de ani şi şi-a găsit părinţii biologici, iar la începutul lunii septembrie a impresionat la X Factor România. Ştefan a acordat un interviu pentru „Adevărul” în care vorbeşte despre viaţa şi cariera sa.

Ştefan s-a născut acum 31 de ani la Satu Mare, având în certificat numele Istvan Nagy. Când avea doar opt luni, a fost adoptat de o familie din Irlanda. Foarte pasionat de muzică, a urmat studii muzicale în Irlanda.

După ani de zile, a dorit să îşi cunoască părinţii biologici din ţara natală. Şi a reuşit prin intermediul unei pagini de Facebook - "The never forgotten Romanian children" – Copiii niciodata uitati ai României, creată acum mai mulţi ani de Ileana Cunniffe Baiescu, o româncă stabilită la Gallway-în Irlanda, care a trecut şi ea printr-o situaţie asemănătoare. Ileana a fost mulţi ani în căutarea fraţilor daţi spre adopţie în străinătate în anii '90. Şi-a găsit una dintre surori în Anglia şi şi-a căutat vreme îndelungată celălalt frate, dat spre adopţie în vară anului 1990, la vârstă de 3 ani. Aşa a ajuns să lanseze în ianuarie 2015, pagină de pe Facebook, care este de fapt o platformă dedicată celor care vor să-şi cunoască rădăcinile. Ileana a rezolvat zeci de cazări, iar comunitatea platformei număra în prezent peste 130.000 de membri.

În vara acestui an, a venit pentru prima oară după 30 de ani în România, şi-a întâlnit părinţii biologici şi a impresionat în prima rundă a audiţiilor pentru X Factor România, calificându-se mai departe cu brio. Ştefan a primit patru de „DA” din partea juriului după ce a interpretat o superbă melodie la pian şi voce.

La ce vârstă ai ajuns în Irlanda?

Am ajuns prima oară în Irlanda când aveam opt luni, fiind adoptat din România.

Când ai aflat prima oară despre originile tale româneşti?

Am aflat despre originile mele încă de când eram mic. Şi încă de atunci am fost interesat să aflu mai multe despre ţara mea natală şi despre originile mele.

Ştefan, alături de mama sa adoptivă din Irlanda FOTO: arhiva personală

 

Cum ţi-ai găsit familia biologică şi când te-ai văzut prima oară cu părinţii biologici? Care au fost sentimentele?

Mi-am găsit părinţii biologici doar recent prin intermediul unei doamne care administrează o uimitoare pagină de Facebook – „The never forgotten children of Romania”. Acea doamnă m-a ajutat mult, împreună cu minunata mea logodnică Samanta. Când mi-am găsit părinţii biologici după atâţia ani a fost pur şi simplu copleşitor şi uimitor. Mi-am îndeplinit un mare vis. Relaţia cu părinţii mei biologici din România decurge foarte bine.

Încă nu am învăţat foarte multe cuvinte româneşti, însă cred că este o limbă foarte frumoasă şi vreau să învăţ mai mult.

Cum ai decis să te înscrii la X Factor România?

Cei de la X Factor România m-au contactat şi m-au întrebat dacă aş vrea să vin la audiţii. A fost o oportunitate fantastică şi am fost onorat să particip la audiţii. Sper să câştig acest concurs, pentru că am atâtea de mult de dat înapoi lumii. Îmi doresc să ajung să susţin concerte şi să îi duc în altă lume pe spectatori pe durata concertelor. Oamenii merită să fie fericiţi şi vreau să le aduc zâmbetele pe buze.

Dacă ar fi să descrii România într-o frază, care ar fi acea frază?

Pot să spun că România este o ţară incredibil de frumoasă, interesantă şi diversă. E o ţară ce trebuie vizitată de mulţi oameni de pe glob. România este una dintre cele mai impresionante ţări de pe planetă.

Care este cel mai mare vis al tău?

Cel mai mare vis pe care l-am avut şi îl voi avea este să arăt oamenilor din cât mai multe ţări ce pot să fac şi să folosesc acest talent pentru muzică pe care mi l-a dat Dumnezeu. Am avut mereu o mare pasiune pentru muzică şi cântat. Muzica este singura mea pasiune importantă.

 

Vă mai recomandăm şi:

Au început filmările pentru cel de-al şaptelea sezon „X Factor“: primele impresii ale juriului despre concurenţi

Încep galele live „X Factor“: celor opt concurenţi aleşi de mentori li se alătură „Finalistul publicului“ VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Ionica Porumbel
17.09.2021, 16:26:52

Rămâi irlandez pentru mama care te-a adoptat și a cărei inimă palpita la fiecare sunet de-al tău! Limba, dansurile și cântecele țigănești ale familiei naturale pot fi ascultate și...atât. Că nu mai scapi de ei pe urmă.

Modifică Setările