Muzică

articolul anterior articolul urmator

A murit Corneliu „Bibi” Ionescu, fost membru fondator al trupei rock Sfinx

2
23 Jan 2022 12:14:40
Autor: Lorena Mihăilă
Foto Facebook
Foto Facebook

Corneliu „Bibi” Ionescu a murit sâmbătă, 22 ianuarie. El a fost membru fondator şi basist al trupei rock Sfinx. Anunţul a fost făcut de mai mulţi cunoscuţi ai artistului pe Facebook.

S-a născut în 1945 şi a cântat fără întrerupere din 1962 până în 1994 când, după mai multe schimbări de componenţă şi de stil, trupa s-a desfiinţat.

„Povestea formaţiei SFINX începe cu trei liceeni: Corneliu Bibi Ionescu, Octav Zemlicka şi Cristian Valica, care se întâlneau într-o cofetărie din apropierea Pieţei Romane, pentru a discuta despre muzica ascultată pe la posturile de radio străine şi au ajuns la concluzia că ar putea şi ei să cânte într-o trupă. Până prin anul 1967 nu se întâmplă nimic spectaculos. Joia, sâmbăta şi duminica cântau în casele de cultură sau la seratele studenţeşti, iar în sezonul estival erau angajaţi pe litoral cântând mai întâi la Mamaia, iar apoi la Eforie Nord.

De aici începe SFINX...”, scrie pe Facebook Manea Mihai-Croco.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

actul 1 gong
23.01.2022, 12:35:51

Niciun cuvant despre Andrei Aldea, Marian Toroimac ? Ei au facut Sfinx, cu spectacolele de sunet si lumina de la Bulandra, impreuna cu Pitis si Caramitru. Ei au facut primul disc LP Sfinx "Lume Alba" si primele singeluri. Bibi Ionescu si Andrei Aldea au construit impreuna si echipamente de sonorizare, instrumente ... Probabil ca domnita care scrie a scris articolasul nu-i stie decat din povestiri.

+1 (3 voturi)
Gustav Avadanei
23.01.2022, 20:00:01

Cu tot respectul, Aldea si Toroimac n'au fost fondatori Sfinx. Toroimac doar a conditionat intrarea lui in trupa de venirea si a lui Aldea, iar restul e istorie. Componentza trupei pe "Lume alba" e Aldea, Bibi, Cernea, Popa Badulescu. Bibi la inceputurile anilor '60 facea bigudiuri si le vindea muncitoarelor de pe platforma Pipera si asa isi strangea bani de scule. Asadar, cine il stie doar din povestiri?

Modifică Setările