Muzică

articolul anterior articolul urmator

Adele a câştigat 36 de milioane de euro în 2013, deşi nu a lansat nimic nou

0
9 Feb 2014 17:59:03
Autor: Mediafax
Adele a făcut o pauză în carieră, pentru a se ocupa de creşterea băieţelului său FOTO Reuters
Adele a făcut o pauză în carieră, pentru a se ocupa de creşterea băieţelului său FOTO Reuters

Cântăreaţa britanică Adele a avut venituri de 30 milioane de lire sterline (36 milioane de euro) în ultimul an, fără să fi lansat vreun nou album şi fără să fi susţinut vreun turneu.

Cel mai recent album al celebrei artiste, „21“, a fost lansat în urmă cu trei ani. Cu toate acestea, cântăreaţa continuă să încaseze sume foarte mari din piesele deja lansate. Astfel, în anul financiar 2013, Adele a avut venituri de 30 milioane de lire sterline. Aceste venituri sunt cu 65% mai mari decât cele obţinute de Adele în 2012, şi chiar şi după plata impozitelor, în valoare de cinci milioane de lire sterline, cântăreaţa are un câştig zilnic de 32.000 de lire sterline (46.000 de euro).

Conform ultimelor estimări, profitul companiei sale de producţie, Melted Stone, a crescut, după plata taxelor aferente, de la 2,1 milioane de lire sterline la 13,8 milioane, doar într-un an, ceea ce reflectă succesul uriaş pe plan mondial al albumului „21“.

Totodată, cealaltă companie a lui Adele, Melted Stone Publishing, care se ocupă de gestionarea versurilor şi partiturilor artistei, a avut un profit anual de 5,2 milioane de lire sterline (6,2 milioane de euro).

După lansarea sa, în 2011, albumul „21“, pe care apare hitul „Rolling in the Deep", a fost vândut în peste 26 de milioane de exemplare în toată lumea, devenind al doilea cel mai bine vândut album din istoria muzicii britanice, după „Sergeant Pepper“, al formaţiei The Beatles.

După lansarea acestui album, Adele a făcut o pauză în carieră, pentru a se ocupa de creşterea băieţelului său, Angelo, pe care îl are cu partenerul ei, omul de afaceri Simon Konecki. Recent, cântăreaţa britanică s-a întors în studio pentru a înregistra noi piese pentru un nou album, alături de compozitorul James Ford şi cântăreţul Kid Harpoon, care a lucrat, printre alţii, cu formaţia Florence and the Machine şi plănuieşte un turneu în Marea Britanie şi Statele Unite pentru 2015.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările