Muzică

articolul anterior articolul urmator

Album cu peste 20 de înregistrari ale lui David Bowie, lansat în luna mai

1
16 Apr 2021 12:05:00
Autor: News.ro
Produs de Visconti, pentru acest disc artistul care a murit în ianuarie 2016 a lucrat cu bateristul Mick Woodmansey şi chitaristul Mick Ronson, care a fost şi director muzical. FOTO: shutterstock
Produs de Visconti, pentru acest disc artistul care a murit în ianuarie 2016 a lucrat cu bateristul Mick Woodmansey şi chitaristul Mick Ronson, care a fost şi director muzical. FOTO: shutterstock

Douăzeci şi una de înregistrări ale unor piese compuse şi interpretate de David Bowie şi nescunoscute publicului vor fi lansate pe 28 mai sub titlul „The Width Of A Circle”, disc dublu care va acompania reeditarea albumului „The Man Who Sold The World" (1970).

Emblematicul album, relansat recent sub numele original pe care artistul l-a inventat, „Metrobolist”, este deschis de piesa „The Width Of A Circle", nume ales pentru această compilaţie de melodii care nu au ajuns pe discul din 1970, versiuni şi teme extrase din colaborări pentru BBC.

Este vorba, în principal, despre extrase din sesiunea din 1970 înregistrată de Bowie pentru jurnalistul John Peel împreună cu The Tony Visconti Trio, şi despre cinci cântece pe care le-a compus pentru coloana sonoră a filmului de televiziune „The Looking Glass Murders”, precum şi cele interpretate în emisiunea „Andy Ferris Show”.

Din setlist fac parte şi versiuni reeditate de însuşi Tony Visconti în 2020 ale „The Prettiest Star", „London Bye, Ta-Ta", „Memory Of A Tree Festival", „All The Madmen" şi „Holy Holy".

Acest album neaşteptat va fi lansat în format CD şi vinil. În paralel, la aceeaşi dată, va fi pusă în vânzare o ediţie „The Man Who Sold The World” în frmat picture disc. Al treilea album de studio al lui Bowie, „The Man Who Sold The World", abundă de teme precum religia şi războiul şi prezintă sonorităţi mai întunecate.

Produs de Visconti, pentru acest disc artistul care a murit în ianuarie 2016 a lucrat cu bateristul Mick Woodmansey şi chitaristul Mick Ronson, care a fost şi director muzical.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

t mihai
17.04.2021, 08:12:10

"...Album cu peste 20 de înregistrari ale lui David Bowie, lansat în luna mai...Douăzeci şi una de înregistrări ale unor piese compuse şi interpretate de David Bowie..." Era foarte greu de scris în titlu ca este vorba de 21 de înregistrari. "Peste 20" suna mai bine...

Modifică Setările