Muzică

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Ana Moura, interpreta preferată de fado a trupei Rolling Stones, susţine un turneu în România

0
16 Sep 2013 18:44:26
Autor: Raluca Moisă
Ana Moura, una dintre cele mai apreciate voci de fado ale Portugaliei FOTO Arhivă personală/Facebook
Ana Moura, una dintre cele mai apreciate voci de fado ale Portugaliei FOTO Arhivă personală/Facebook

Ana Moura, una dintre marile speranţe ale fado-ului portughez, va concerta în premieră în România în cadrul unui turneu naţional. Concertele, organizate de agenţia Amprenta Advertising, vor avea loc în trei oraşe: Bucureşti - 3 octombrie 2013, la Sala Palatului, Timişoara - 5 octombrie, Teatrul Naţional şi Cluj-Napoca - 7 octombrie, Opera Naţională Română.

Artista este cea mai tânără interpret de fado care a fost vreodată nominalizată pentru premiul muzical Edison Award. Născută în oraşul Santarem din Portugalia, în anul 1979, Ana a crescut într-o familie de cântăreţi care a încurajat-o să urmeze o carieră muzicală. La 6 ani ea a cântat primul ei fado.

La 14 ani s-a mutat la Carcavelos şi s-a înscris la Academia dos Amadores de Musica pentru a-şi termina liceul. Aici şi-a format prima trupă împreună cu câţiva colegi de la şcoală şi, deşi cântau alte genuri, vocea artistei avea un ton natural de fado, reuşind să introducă în repertoriul lor şi câte o piesă de acest gen.

Mai târziu, Ana Moura a fost descoperită de chitaristul Antonio Parreira, a intrat în „lumea mare“ a fadoului şi a lansat apoi primele două albume, „Guarda-me a vidă na Mao“ (2003) şi „Aconteceu“ (2004). A devenit imediat una dintre cele mai căutate artiste, atât în Portugalia, cât şi în străinătate, şi a cântat la celebra sală de concerte Carnegie Hall din New York în 2005.

Vocea inconfundabilă i-a adus colaborăti cu nume mari din muzica internaţională. Cei de la The Rolling Stones erau în căutarea unei voci de fado pentru un proiect special, iar când au ascultat-o pe Ana Moura a fost dragoste la prima audiţie. Artista a colaborat cu ei la melodiile „Brown Sugar“ şi „No Expectation“.

Cu cel de al patrulea album, „Leva-me aos Fados“ (2009), artista l-a cucerit şi pe Prince, care a invitat-o să cânte alături de el la festivalul Super Bock Super Rock. Biletele pot fi achiziţionate de pe Eventim.ro.  

   

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările