Muzică

articolul anterior articolul urmator

Benny Rietveld, basistul şi directorul muzical al lui Santana, va concerta la Bucureşti şi Braşov

0
16 Sep 2014 19:23:35
Autor: Florin Ghioca
Benny Rietveld (D), basistul lui Carlos Santana (S) va concerta şi va susţine un masterclass în România
Benny Rietveld (D), basistul lui Carlos Santana (S) va concerta şi va susţine un masterclass în România

Unul dintre cei mai apreciaţi instrumentişti din lume, basistul Benny Rietveld, cunoscut mai ales în urma colaborării pe care o are cu celebrul Carlos Santana, va concerta la Bucureşti şi la Braşov, alături de una dintre cele mai bune voci feminine de jazz ale României, Teodora Enache.

Benny Rietveld va concerta în premieră în România, în cadrul proiectului "Celebrations of The spirit", pe 17 septembrie, la Braşov, la Centrul Cultural Reduta şi la Bucureşti, la Teatrul Naţional I.L. Caragiale - Sala Studio, pe 19 septembrie.

Proiectul, realizat cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii, îi va aduce pe scenă pe componenţii Benny Rietveld Quintet şi pe Teodora Enache - Aisha, una dintre cele mai apreciate voci ale României. 

Teodora Enache-Aisha, Benny Rietveld şi cvintetul său îi vor provoca pespectatori la un inedit itinerariu muzical, în care compoziţiile originale ale celor doi protagonişti se vor integra cu ritmuri tradiţional româneşti şi standarde jazz. În concepţia artistică şi sub direcţia muzicală ale luiBenny Rietveld, spectacolul e menit să demonstreze cum muzica poate depăşi orice bariere – culturale, linvistice, geografice etc. – într-o inspirată celebrare a spiritulului.
 
Cu ocazia sosirii sale in Romania, Benny Rietveld va sustine joi pe 18 septembrie si un master class de bass, care va avea loc la Jazz Book Club din Str. Dr. Carol Davila nr. 1, incepand cu orele 18:00.
 
Spectacolul "Celebrations of The spirit" va fi prezentat publicului din România, în premieră mondială, în cadrul unui mini-turneu care va includedouă concerte: pe17 septembrie, ora 19:30, în Braşov – Centrul Cultural Reduta, în parteneriat cu Depoul de Artă Urbană, şi, pe 19 septembrie, ora 20, în Bucureşti – TNB, Sala Studio, în parteneriat cu Teatrul Naţional Bucureşti „I.L. Caragiale”, în cadrul programului TNB  / PARATEATRAL – Muzică.
 
Teodora Enache - Aisha (foto dreapta) este cotată drept una dintre interpretele din prima ligă a jazz-ului românesc. Cu o carieră muzicală de peste 20 ani, ea a susținut concerte împreună cu muzicieni de top de pe toate continentele lumii, precum Curtis Fuller, Les Paul, Stanley Jordan, Lars Danielsson, Xavier Desandre Navarre, Ricardo Scale, Darius Brubeck, Johnny Răducanu, Burton Greene sau Theodosii Spassov ş.a.
 
A susţinut numeroase turnee, concerte de sine stătătoare sau în cadrul unor festivaluri internaţionale prestigioase în România, SUA, Canada și în întreaga Europă. Este câștigătoare a Premiului de Excelență pentru cea mai importantă contribuţie internaţională a unui muzician român de jazz, acordat de Societatea Română de Radiodifuziune.
 
Anul 2013 (an concertistic pe care Teodora l-a încheiat cu un turneu în Germania și România, alături de Stanley Jordan) i-a adus întâlnirea cu Benny Rietveld – unul dintre cei mai prolifici basiști internaționali, posesor al unui palmares impresionant, ca fost basist al lui Miles Davis și actual basist și director muzical al lui Carlos Santana - întâlnire care avea să pună bazele proiectului «Celebrations Of The Spirit».
 
Benny Rietveld, renumit muzician, compozitor de muzică de film și producător muzical, posesor a nu mai puţin de 9 Premii Grammy, basist și director muzical al lui Carlos Santana, a concertat și înregistrat alături de Miles Davis, Michel Legrand, Marilyn Mazur, Sheila E., John Lee Hooker, Eric Clapton ş.a.
 
Din Quintetul pe care îl va prezenta în România, fac parte muzicieni excelenţi precum pianistul Manu Koch, activ pe scena de jazz newyorkeză, versatilul saxofonist Allen Won, percuţionistul Ray Yslas (a colaborat, printre mulţi alţii, cu Chris Isaak şi Luz Casal) şi tânăra violistă Ren Martin-Doike, o recentă revelaţie a scenei muzicale americane.
 
Biletele pentru Bucureşti se găsesc la casa de bilete a Teatrului Naţional şi on-line, pe www.bilet.ro, iar cele pentru Braşov, la casa de bilete a Centrului Cultural Reduta.
 
Adevărul vă propune o întâlnire LIVE cu Teodora Enache - Aisha şi Benny Rietveld, astfel că joi, 18 septembrie, de la ora 13:00, le veţi putea adresa întrebări şi le veţi putea trimite mesaje, pe modulul Adevărul Live.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii