Acordul lui Dylan cu Universal încheiat la începutul lunii decembrie a anului trecut are, aparent, o valoare de 300 de milioane de dolari.
Potrivit procesului, Dylan datorează familiei lui Levy 35% din veniturile generate de piesele scrise pentru „Desire” - „Hurricane”, „Isis”, „Mozambique”, „Oh, Sister”, „Joey”, „Romance in Durango” şi „Black Diamond Bay” - şi este susţinut că asociaţii lui Dylan „au refuzat să cedeze (familiei, n.r.) partea de drept din încasări şi/sau câştiguri obţinute din vânzarea catalogului referitoare la compoziţii”.
Avocatul lui Dylan, Orin Snyder, a declarat pentru Pitchfork că procesul este „o încercare tristă de a profita nedrept din recenta vânzare a catalogului”.
„Reclamanţilor le-a fost plătit tot ce le era datorat. Suntem încrezători că vom învinge. Şi când o vom face, îi vom trage la răspundere pe reclamanţi şi consilierul lor responsabil pentru deschiderea acestui caz fără valoare”, citează The Guardian.
Bob Dylan l-a întâlnit pe Levy în primăvara anului 1974. S-au cunoscut anul următor, începând să colaboreze pentru piesa „Isis”. După mai multe sesiuni de scriere, ei au încheiat lucrul la albumul „Desire” (care cuprinde 9 melodii) în decurs de trei săptămâni petrecute în Hamptons (New York). Lansat în ianuarie 1976, albumul a primit critici împărţite. Jacques Levy a murit în 2004.
Vânzarea catalogului lui Dylan către Universal este considerată a fi cea mai mare achiziţie a drepturilor asupra muzicii unui singur compozitor. Finalul anului a fost marcat de mai multe astfel de transferuri. Muzicieni precum Stevie Nicks, Neil Young, Lindsey Buckingham, Mick Fleetwood şi Shakira au încheiat contracte similare cu Primary Wave şi Hipgnosis Songs Fund.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
0 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate