Muzică

articolul anterior articolul urmator

Bob Dylan a lansat o piesă de 17 minute despre asasinarea lui Kennedy VIDEO

1
27 Mar 2020 12:09:41
Autor: Adelina Mărăcine
Bob Dylan FOTO Getty Images
Bob Dylan FOTO Getty Images

Muzicianul american Bob Dylan, laureat al premiului Nobel pentru Literatură, a lansat o piesă de 17 minute despre asasinarea lui John F. Kennedy, despre care spune că a fost înregistrată „în urmă cu ceva vreme“.

Bob Dylan (78 de ani) a lansat piesa „Murder Most Fou“ şi are o durată de 17 minute. Vorbind despre noua melodie, muzicianul a declarat: „Aceasta este o piesă înregistrată în urmă cu ceva vreme pe care o puteţi găsi interesantă. Rămâneţi în siguranţă, fiţi perspicace şi fie ca Dumnezeu să fie cu voi“.

Până acum, cea mai lungă piesă a lui Dylan era „Highlands“ (1997), de 16 minute şi 31 de secunde.
 

Cel mai recent album al lui Dylan care cuprinde compoziţii originale, „Tempest“, a fost lansat în 2012. De atunci, el a lansat mai multe materiale cu interpretări din „Great American Songbook“.

Nu este confirmat dacă, după opt ani, muzicianul va lansa un nou album original. 

 

Robert Allen Zimmerman, cunoscut drept Bob Dylan, s-a născut pe 24 mai 1941, este cântăreţ, compozitor, textier şi poet american. Prin versurile sale, publicate în volume sau transpuse pe muzică, el a marcat cultura americană în a doua jumătate a secolului al XX-lea.

Majoritatea compoziţiilor lui au devenit emblematice pentru mişcările anti-război şi pentru drepturile civile la scară mondială. Dintre albumele care au marcat istoria muzicii se numără „The Times They Are a-Changin“ (1964), „Blonde on Blonde“ (1966), „Oh Mercy“ (1989), „Good as I Been to You (1992)“ şi „Together Through Life“ (2009).

În cariera sa de şase decenii a primit 43 de nominalizări la premiile Grammy, a câştigat 12 astfel de trofee, a primit un Oscar, în 2000, pentru cel mai bun cântec, „Things Have Changed“ din filmul „Wonder Boys“, melodie care i-a adus şi un Glob de Aur.


Bob Dylan a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 1982, iar cinci cântece ale sale au fost listate între 500 piese care au configurat rock & roll-ul, clasament realizat de The Rock and Roll Hall of Fame and Museum în 2007. Scrierile lui au devenit volume de poezie şi memorii, iar lucrările sale - pictură şi scultură - sunt prezentate în mai multe albume de artă.

Dylan a câştigat premiul Nobel pentru Literatură pe 2016 pentru „crearea unor noi expresii poetice în marea tradiţie a cântecului american“, potrivit motivaţiei oficiale a Comitetului Nobel.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

foarte atent
27.03.2020, 12:36:20

cine sa asculte ma Bob, cand avem fake-urile Mirabela si Banica ! cultura nu prinde la populime !

+1 (1 vot)