Muzică

articolul anterior articolul urmator

Bruce Springsteen, Jay-Z şi Paul Simon, cei mai bine plătiţi muzicieni în 2021. O singură femeie în top 10

0
18 Jan 2022 10:24:34
Autor: News.ro
Bruce Springsteen
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen este pe primul loc în topul celor mai bine plătiţi muzicieni din lume în 2021, cu 590 de milioane de dolari strânşi, urmat de Jay-Z cu 470 de milioane de dolari şi Paul Simon, care a câştigat 260 de milioane de dolari. Singura femeie din clasament, Tayor Swift, este pe locul zece cu 80 de milioane de dolari strânşi în ultimele 12 luni, potrivit revistei Rolling Stone.

Publicat de Rolling Stone, după ce a fost realizat timp de un deceniu de revista Forbes, acest clasament a luat în calcul toate sursele de venit ale artiştilor. 
 
Pe lângă banii generaţi de muzica lor, sumele includ veniturile obţinute datorită parteneriatelor sau, în multe cazuri anul acesta, din vânzările cataloagelor lor. Este cazul numărului unu. La mijlocul lui decembrie, Bruce Springsteen a cedat drepturile sale muzicale către Sony pentru o sumă estimată la 500 de milioane de dolari. 
 
Şapte dintre cei zece muzicieni care au fost plătiţi cel mai bine în 2021 au recurs la vânzarea cataloagelor lor. În afară de Springsteen, Paul Simon, Ryan Tedder (locul 5, 200 de milioane de dolari), Red Hot Chili Peppers (locul 6, 145 de milioane de dolari), Lindsey Buckingham de la Fleetwood Mac (locul 7, 100 de milioane de dolari), Mötley Crüe (locul 8,95 de milioane de dolari) şi Blake Shelton (locul 9, 83 de milioane de dolari) au recurs la cedarea drepturilor muzicale anul acesta, pentru sume ce constituie o parte importantă din veniturile citate. 
 
Rolling Stone subliniază că din cei 470 de milioane de dolari câştigaţi de Jay-Z, 300 de milioane au provenit din vânzarea mărcii sale de şampanie către grupul LVMH. Parteneriatele sale cu Puma şi Tiffany & Co au fost de asemenea luate în calcul. În ceea ce-l priveşte pe Kanye West, locul 4 cu 250 de milioane de dolari, „mare parte” din venituri au provenit din vânzarea de încălţăminte rezultată din colaborarea sa cu Adidas, Adidas Yeezy.
 
Taylor Swift datorează cei 80 de milioane de dolari din lansarea reînregistrărilor a două albume, „Fearless” şi „Red”, şi parteneriatele cu mărcile Peloton şi Starbucks.
 
Top 10 complet
 
1. Bruce Springsteen (590 milioane de dolari)
 
2. Jay-Z (470 milioane de dolari)
 
3. Paul Simon (260 milioane de dolari)
 
4. Kanye West (250 milioane de dolari)
 
5. Ryan Tedder (200 milioane de dolari)
 
6. Red Hot Chili Peppers (145 milioane de dolari)
 
7. Lindsey Buckingham (100 milioane de dolari)
 
8. Mötley Crüe (95 milioane de dolari)
 
9. Blake Shelton (83 milioane de dolari)
 
10. Taylor Swift (80 milioane de dolari)
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările