Muzică

articolul anterior articolul urmator

De ce s-a destrămat trupa The Beatles

1
31 Dec 2012 10:21:45
Autor: Raluca Moisă
Trupa The Beatles, în perioada de glorie, în anii 60 FOTO Getty Images
Trupa The Beatles, în perioada de glorie, în anii 60 FOTO Getty Images

Yoko Ono, văduva fostului Beatles John Lennon, vorbeşte despre adevăratul motiv al destrămării trupei, într-un interviu recent, acordat revistei „Rolling Stone“. Acuzată mult timp că ea ar fi fost motivul pentru care muzicienii s-au separat, Yoko Ono arată îl indică acum pe Paul McCartney.

Yoko Ono a afirmat că o vină pentru destrămarea The Beatles aparţine lui Paul McCartney, deşi, paradoxal, acesta a încercat ţină trupa unită. „ A încercat să transforme Beatles în trupa lui, ceea ce lor nu le-a plăcut“, a spus Yoko Ono în interviu, potrivit Mediafax.

Ono precizează că unul dintre aceia care „s-au bucurat de despărţire“ a fost chiar John Lennon. Mai mult, ea recunoaşte că tensiuni în rândul membrilor trupei au fost încă de la început. Băieţii începeau să îşi manifeste din ce în ce mai mult independenţa. Fiecare dintre ei devenea tot mai autonom. Singurul care a vrut să ţină Beatles unită a fost Paul . Însă ceilalţi trei au interpretat că Paul doreşte să ţină trupa unită şi să o transforme în propria trupă. Adică nu ar mai fi fost The Beatles, ci trupa lui Paul, ceea ce nu le-a plăcut“, a povestit Yoko Ono.

Aceasta a mai spus că destrămarea formaţiei The Beatles şi-a pus amprenta şi asupra vieţii sale de cuplu, Lennon simţind lipsa foştilor colegi. „Se aştepta mereu ca eu să compensez această lipsă“, a spus Yoko Ono (foto dreapta).

Declaraţiile acesteia vin să întărească afirmaţiile făcute de McCartney în octombrie, când, într-un interviu acordat lui David Frost, a spus că „nu Ono a fost cea care a dus la destrămarea grupului, pentru că acesta era deja pe punctul de a se destrăma“.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Un bucurestean
31.12.2012, 14:24:48

Dar ce muzica a compus Paul McCartney cu formatia Wings dupa destramarea grupului Beatles... Cred ca era cel mai talentat compozitor al grupului.

+2 (4 voturi)