Muzică

articolul anterior articolul urmator

De ziua Radio România Muzical, Alexandru Tomescu şi Corul de Copii Radio România cântă la ParkLake Shopping Center, iar la Humanitas şi pe carturesti.ro sunt Zilele muzicii clasice

0
19 Mar 2019 20:50:59
Autor: ADH

În ziua în care Radio România Muzical, unicul post românesc dedicat muzicii clasice, împlineşte 22 ani de existenţă, violonistul Alexandru Tomescu şi Corul de Copii Radio România, dirijor Răzvan Rădos, la pian Madgalena Faur, vor cânta la ParkLake Shopping Center din Bucureşti, într-un eveniment din cadrul campaniei “Ascultă 5 minute de muzică clasică”.

Pe scena instalată în Main Square ParkLake Shopping Center (str. Liviu Rebreanu nr. 4, sector 3), Alexandru Tomescu şi Corul de copii Radio România vor interpreta câteva opusuri celebre. După concert, Alexandru Tomescu  va oferi autografe pe discurile sale, care pot fi achiziţionate de la standul Cărtureşti aflat lângă scenă.

Evenimentul va avea loc duminică, 24 martie, de la ora 18.00.

,,Este important să ne facem timp pentru cultură, întrucât cultura ne inspiră şi ne aduce un strop de culoare în cotidian. Din acest motiv ne-am alăturat bucuroşi campaniei organizate de Radio România Muzical. Vrem să oferim ocazia unui număr cât mai mare de oameni să descopere magia muzicii clasice”, au declarat reprezentanţii ParkLake Shopping Center.

Alexandru Tomescu, celebrul violonist, recunoscut şi pentru implicarea sa în proiecte nonconformiste de promovare a muzicii culte, este din martie 2018 ambasador al proiectului “Ascultă 5 minute de muzică clasică”, organizat de Radio România Muzical. Campania aduce înregistrări cu muzică clasică în marile centre comerciale, sedii de firmă, muzee, etc. din întreaga ţară, în fiecare zi a lunilor martie şi octombrie. Programul se derulează şi în şcolile din România, oferind copiilor înregistrări de referinţă însoţite de explicaţii pe înţelesul lor.

Alexandru Tomescu: “Mă bucur foarte mult să particip, în calitate de ambasador al campaniei "Ascultă 5 minute de muzică clasică", la acest eveniment, la ParkLake Shopping Center. Vom arăta o dată în plus că muzica clasică este la ea acasă în orice loc unde sunt oameni cu inimile şi sufletele deschise la frumos.”

Ziua Radio România Muzical este sărbătorită şi în toate librăriile Humanitas din întreaga ţară: 24 martie este Ziua muzicii clasice, cu reduceri de 15% la toate discurile cu muzică clasică. În magazinul online www.carturesti.ro, toate titlurile cu muzică clasică vor avea 15% reducere în perioada 21-25 martie.

Radio România Muzical a emis pentru prima dată în 24 martie 1997. Sub deviza “Muzică clasică pentru toţi”, postul poate fi ascultat  24 ore din 24, pe frecvenţele 97.6 şi 104.8 FM şi live online la www.romania-muzical.ro.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii