Muzică

articolul anterior articolul urmator

Einar Selvik, Wardruna: Concertul din România va fi unul special, abia aşteptăm să ne întâlnim cu fanii noştri

0
17 Jul 2019 09:03:02
Autor: Dan Anghel
Wardruna
Wardruna

Trupa norvegiană Wardruna vine, în premieră, în România, la Sibiu, unde va urca pe scenă în cadrul ARTmania Festival care se desfăşoară în perioada 26-27 iulie. Solistul trupei, Einar Selvik, spune că pentru el fiecare concert înseamnă un moment special şi că abia aşteaptă să cunoască publicul din România.

Wardruna este trupa care semnează coloana sonoră a cunoscutului serial „Vikings“ („Vikingii“). Einar Selvik şi trupa sa folosesc instrumente autentice şi se inspiră din muzica tradiţională nordică.

În ceea ce priveşte compoziţiile sale, Einar spune că inspiraţia sa vine din natură: „Multe legende aşteaptă să fie descoperite chiar şi în zilele noastre, iar natura a însemnat pentru mine întotdeauna o bogată sursă de inspiraţie. În plus, m-a fascinat mereu legătura dintre om şi natură“.

Einar Selvik spune că „Vikings“ este un proiect care i s-a potrivit perfect. „Nu înseamnă că am vrea să ne întoarcem în trecut sau să încercăm să trăim din nou ca pe vremea vikingilor. Dar foarte multă lume rezonează cu muzica noastră pentru că a înţeles ceea ce am încercat noi să transmitem prin muzica noastră: cunoştinţele şi înţelepciunea unei lumi apuse“, explică muzicianul.

Selvik ţine prelegeri în universităţi, îşi construieşte instrumentele şi preferă să susţină puţine concerte, pentru a nu se plictisi de propria muzică. S-a îndepărtat de rock - îl ascultă doar din nostalgie -, fiind mult mai interesat de tradiţii şi natură.
 
Selvik are şi un mesaj pentru publicul român: „Abia aştept să ne cunoaştem. Am ascultat muzica autentică românească - este una specială, preţioasă. Pentru noi, fiecare concert este un moment special. Poate, acesta şi este motivul pentru care nu susţinem foarte multe concerte. Sperăm să creăm un astfel de moment, memorabil, şi la Sibiu“.
 
La cea de-a 14-a ediţie ARTmania Festival, Wardruna va prezenta şi compoziţii de pe cel mai recent album, „Skald”, lansat în noiembrie 2018, dar şi unele dintre cele scrise pentru serialul „Vikings”. Cu cel mult douăzeci de concerte pe an, Wardruna va ajunge la Sibiu, prima dată în România, pe 26 iulie. În aceeaşi seară, pe scena din Piaţa Mare va urca şi trupa americană Dream Theater.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii