Muzică

articolul anterior articolul urmator

Eurovision 2015: Voltaj va evolua în a doua jumătate a finalei

0
20 May 2015 17:10:37
Autor: Alexandra Constanda
Faptul că Voltaj va evolua în a doua jumătate a finalei Eurovision 2015 reprezintă un avantaj pentru România FOTO TVR
Faptul că Voltaj va evolua în a doua jumătate a finalei Eurovision 2015 reprezintă un avantaj pentru România FOTO TVR

Eurovision 2015. Trupa Voltaj, reprezentanta României în concursul european, va evolua în a doua jumătate a finalei Eurovision 2015, care se va desfăşura sâmbătă, 23 mai, la Viena.

Trupa Voltaj a trecut, marţi seară, de prima semifinală Eurovision 2015 datorită piesei „All over again/ De la capăt“ şi a prestaţiei considerată de mulţi drept impecabilă. Alături de România, în marea finală au mai ajuns reprezentanţii din Albania, Armenia, Rusia, Ungaria, Grecia, Estonia, Georgia, Serbia şi Belgia. 
 
Trupa Voltaj va evolua în a doua jumătate a finalei Eurovision 2015 din 23 mai, potrivit tragerii la sorţi care a avut loc imediat după prima semifinală, urmând ca organizatorii concursului să decidă poziţia de pe care vor intra pe scenă reprezentanţii fiecărei ţări. Acest lucru se va întâmpla mâine, 21 mai, după ce se va desfăşura şi cea de-a doua semifinală Eurovision 2015. 
 

Eurovision 2015: Austria, ţara-gazdă, singura care îşi cunoaşte deja poziţia de intrare în finală

Totuşi, producătorii Eurovision 2015 au făcut câteva precizări cu privire la ordinea intrării în concurs. Astfel, dacă o ţară cântă în prima jumătate a finalei, înseamnă că va evolua pe oricare dintre poziţiile 1-13. De asemenea, dacă o ţară intră în a doua jumătate a finalei, cum este cazul României, înseamnă că va urca pe scenă de pe oricare din poziţiile 14-27. 
 
Austria, ţara-gazdă a Eurovision 2015, este singura căreia i s-a stabilit deja poziţia de intrare în competiţie. Astfel, trupa The Makemakes are numărul 14 de intrare în concurs, deschizând cea de-a doua parte a finalei Eurovision 2015.
 

Eurovision 2015: Voltaj, în avantaj

Deocamdată, în prima jumătate a finalei Eurovision 2015 vor urca pe scenă reprezentanţii din Armenia, Australia, Belgia, Estonia, Franţa, Serbia şi Marea Britanie. În cea de-a două jumătate vor evolua artiştii din Austria, Albania, Georgia, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, România, Rusia şi Spania. 
 
Faptul că trupa Voltaj va cânta în a doua jumătate a finalei Eurovision 2015 reprezintă un avantaj, având şansa de a acumula mai multe voturi din moment ce show-ul lor va rămâne proaspăt în mintea telespectatorilor. În schimb, concurenţii care intră primii pe scenă nu sunt avantajaţi, deoarece, până la finalul show-ului, telespectatorii pot uita melodia. De altfel, statisticile arată că în ultimii ani, în istoria concursului, doar trei dintre artiştii care au intrat pe prima poziţie au câştigat concursul. Şi unii reprezentanţi ai României au simţit dezavantajele faptului că au evoluat la începutul concursului. Nico şi Vlad Miriţă au deschis finala desfăşurată în 2008, la Belgrad, dar au obţinut doar locul 20 din 25 de concurenţi.
 

Eurovision 2015: Cine concurează în a doua semifinală

Eurovision 2015 se desfăşoară la Viena, capitala Austriei, a cărei reprezentantă, travestitul Conchita Wurst, a câştigat ediţia de anul trecut cu piesa „Rise Like a Phoenix“. Cea de-a 60-a finală a competiţiei va avea loc pe data de 23 mai, iar ultima semifinală pe 21 mai. În a doua semifinală Eurovision 2015, ordinea concurenţilor este următoarea: Lituania, Irlanda, San Marino, Muntenegru, Malta, Norvegia, Portugalia, Cehia, Israel, Lituania, Azerbaidjan, Islanda, Suedia, Elveţia, Cipru, Slovenia şi Polonia.
 
În finala din 23 mai sunt calificate direct Austria, statul ce a câştigat trofeul în 2014, şi cele cinci mari state finanţatoare ale concursului: Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie. La ediţia aniversară cu numărul 60, Australia este invitatul special şi va participa direct în finală.

Vă recomandăm şi:

Eurovision 2015. Voltaj duce România în finală

Eurovision 2015. Voltaj s-a calificat în marea finală. Primele declaraţii: „Suntem încântaţi că am reuşit să facem fericiţi atâţia români“

Eurovision 2015: Care sunt primele zece melodii calificate în marea finală VIDEO

Eurovision 2015. Părerile fanilor despre calificarea trupei Voltaj în finală. Străinii, încântaţi de interpretarea în limba română: „Foarte emoţionant!“

Eurovision 2015. Mihai Trăistariu comentează prima semifinală: „Show-ul României nu m-a dat pe spate.“ Ce spune artistul despre eşecul Moldovei

Eurovision 2015: topul celor mai interesante momente din prima semifinală

Eurovision 2015. Finlanda eliminată. Decizia a înfuriat fanii trupei: „Băieţii cu handicap mintal au dat tot ce au putut“

Eurovision 2015. Câţi români s-au uitat la semifinala în care a concurat Voltaj

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările