Muzică

articolul anterior articolul urmator

Eurovision 2016. Imagini de la repetiţii şi declaraţiile concurenţilor înainte de semifinală: „Sunt puţin răcit, dar fac eforturi pentru a fi la înălţime pe scenă“

0
4 Mar 2016 13:48:30
Autor: Alexandra Constanda
Imagine cu scena din Baia Mare în timpul repetiţiilor pentru Selecţia Naţională Eurovision 2016 FOTOGRAFII TVR
Imagine cu scena din Baia Mare în timpul repetiţiilor pentru Selecţia Naţională Eurovision 2016 FOTOGRAFII TVR

Echipa Televiziunii Române şi artiştii pun la punct ultimele detalii pentru show-urile din Selecţia Naţională 2016, iar între două pauze, cântăreţii au împărtăşit gândurile înainte de semifinala din această seară, care va fi transmisă în direct, de la ora 20.30, la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online pe TVR+.

Despre show-ul din această seară au vorbit trei dintre membrii importanţi ai echipei TVR, organizatorul evenimentului, precum şi cei 12 semifinalişti. 
 
„Vom avea pe scena de la Baia Mare un show dinamic şi modern. Grafica ce va rula pe ecranele de pe scenă şi din sală este asigurată de specialişti în producţii muzicale care au participat la numeroase festivaluri internaţionale de la noi, precum Untold, Green Sounds, Electric Castle, Summer Well“, a declarat Dan Manoliu, regizorul spectacolelor din Selecţia Naţională Eurovision 2016.
 
„Show-ul de lumini va fi asigurat de 250 capete mobile, peste 200 de lumini pe led, peste 100 de unităţi de lumină convenţională şi peste 150 de mp de ecrane video“, a dezvăluit Sergiu Ardelean, director de imagine al Selecţiei Naţionale Eurovision 2016.
 
„Sunt toţi tineri, entuziaşti şi plini de energie pozitivă. Şi-au pregătit momentele artistice cu atenţie şi seriozitate, iar echipa TVR şi partenerii noştri de la Baia Mare fac toate eforturile pentru a construi un show perfect. #GeneratiaEurovision vă dă întâlnire vineri seara, pe scena Selecţiei Naţionale. Să le ţinem pumnii“, a declarat Iuliana Marciuc, producătorul Selecţiei Naţionale Eurovision 2016 şi, totodată, şefa delegaţiei României la Stockholm, unde se va desfăşura ediţie din acest an a concursului. 
 

Eurovision 2016: Primele impresii de la scenă ale concurenţilor 

Primul contact al concurenţilor Eurovision 2016 cu scena, decorul, sunetul şi camera verde de la Sala Sporturilor din Baia Mare a avut loc pe 2 martie, iar artiştii au avut la dispoziţie două zile pentru a fi în cea mai bună formă în semifinala din această seară, iar, cei mai norocoşi, în marea finală de duminică. 
 
Cum s-au desfăşurat repetiţiile? Aflăm chiar de la cei 12 cântăreţi calificaţi în Selecţia Naţională Eurovision 2016. 
 
Fostul învăţător din Timişoara, Doru Todoruţ şi partenera lui de scenă, soprana Irina Baianţ, au fost primii care au urcat pe scena din Baia Mare. „Prima repetiţie a ieşit foarte bine. Am făcut micile reglaje pentru sunet şi pentru grafică, dar vom continua şi mâine...“, a declarat Doru la coborârea de pe scenă. „Vocile să ne ţină!“, a completat Irina Baianţ.
 
eurovision 2016
 
Constănţeanca Andra Olteanu a intrat şi ea în programul de repetiţii: „Arată superb. O să fie un spectacol extraordinar. Luminile sunt incendiare. Nu trebuie să rataţi show-ul. Celor care nu şi-au achiziţionat bilete le recomand să nu rateze spectacolul de la televizor.“
 

eurovision 2016
 
„Se vede foarte frumos din scenă. Acustica e foarte bună, atmosfera e frumoasă, luminile –  superbe. Noi mai avem de lucrat la coregrafie. Am crezut că am nimerit la Stockholm. Dacă aici e atât de mare desfăşurarea de forţe, mă gândesc ce va fi la finala europeană. Suntem impresionaţi de cum arată scena şi sala“, sunt de părere şi cei patru tenori din trupa membrii Dream Walkers, special creată de compozitorul Cristian Faur pentru Eurovison 2016.

eurovision 2016
 
După probele de sunet de pe scena de la Baia Mare, şi tânăra Irina Popa s-a declarat foarte mulţumită. E încrezătoare că show-ul ei de pe 4 martie va suna şi se va vedea foarte bine. 

eurovision 2016
 
Este una dintre cele mai populare, versatile şi longevive trupe pop rock, funk, rock and roll, pop, retro şi fusion, cu peste 15 ani pe piaţa muzicală din România şi peste 1400 concerte live la activ. „Suntem siguri că vom face show fain la Maramu’“, este convingerea celor de la Jukebox. Membrii trupei s-au declarat încântaţi de colaborarea cu echipa TVR, ştiu foarte bine ce au de făcut pe scenă şi abia aşteaptă concursul de pe 4 martie.
 
eurovision 2016
Fostul concurent de la „Vocea României“, Mihai Băjinaru spune că a avut un sunet excelent pe scenă la prima repetiţie: „Mi-a plăcut sound-ul în sală, abia aştept să văd cum va fi şi cu sala plină. Sunt entuziasmat, per total.“
 
eurovision 2016
 
Membrii VanoteK sunt de asemenea mulţumiţi de sală şi de repetiţie: „Sunetul, scena, luminile, echipa, totul este «ca la carte»“, consideră cei şase tineri, membri ai trupei din Republica Moldova.
 
eurovision 2016
 
„Sunt încântat de sunet şi de scenă, mi-am urmărit show-ul pentru a vedea ce pot schimba şi îmbunătăţi. Sunt puţin răcit, dar fac eforturi pentru a fi la înălţime pe scena Selecţiei Naţionale. Am încredere că «Paradisio» este o piesă care poate câştiga în Suedia, deci votaţi cu mine şi speraţi alături de Pradisio“, a desclarat şi MIHAI, cel care a fost numit „cea mai bună voce din România“ în anii 1999, 2000 şi 2006, dar mai ales a obţinut la concursul Eurovision cel mai mare punctaj din istoria României: 172 de puncte, cu piesa „Tornero“.

eurovision 2016
 
„Iubesc muzica şi m-am simţit extraordinar pe scenă. Abia aştept să vină live-ul. Cred că atunci o să fie minunat. Mă aşteptam să fie ecou în sală, dar sunetul a fost bun“, spune Florena, orădeanca de numai 17 ani. 

eurovision 2016
 
Băimărenii din Gaşca de acasă nu au de ce să se plângă. Doar sunt acasă, la Baia Mare: „Am colaborat foarte bine cu echipa organizatorilor. Este o experienţă interesantă - scena arată bine, sunetul este bun, luminile arată superb, iar în carul TV se aude foarte bine, ceea ce înseamnă că şi telespectatorii de acasă vor fi mulţumiţi de sunet. Mai rămâne să cântăm pe scenă vineri seară.“

eurovision 2016
 
„Prima repetiţie a fost foarte bună, ne-am acomodat repede pe scenă. Având un backing complex, la noi au fost câteva reglaje de făcut, dar tocmai pentru asta sunt repetiţiile. Simţim că echipa TVR ne respectă pentru ceea ce facem şi totul o să fie perfect“, crede şi Ovidiu Anton, care prticipă la Selecţia Naţională Eurovision pentru a cincea oară.  

eurovision 2016
 
„Am avut emoţii chiar de acum, de la repetiţii. Sper să am o energie pozitivă şi la concurs vineri seară, energie pe care să o transmit şi celor de acasă“, spune şi Xandra, premiată la Festivalul Mamaia încă de la 16 ani.
 
eurovision 2016
 

Eurovision 2016: Ordinea intrării în concurs

 
1.  Interpret: Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ
Titlu piesa: „The Voice“
Muzică: Doru Todoruţ, Irina Baianţ
Text: Doru Todoruţ, Irina Baianţ
 

2. Interpret: Andra Olteanu
Titlu piesa: „Nai Nai“
Muzică: Andra Olteanu, Sever Selim
Text: Andra Olteanu, Sever Selim
 
 
3. Interpret: Dream Walkers
Titlu piesa: „Let It Shine“
Muzică: Cristian Faur
Text: Cristian Faur
 

4. Interpret: Irina Popa
Titlu piesa: „Lasă-mă, eu te las“
Muzică: Irina Popa, George Lazăr, Alexandru Tudor, Eduard Taraş
Text: Alexandru Tudor
 

5. Interpret: Jukebox
Titlu piesa: „Come On Everybody“
Muzică: Jukebox
Text: Jukebox
 
 
6. Interpret: Mihai Băjinaru
Titlu piesa: „Never Too Late“
Muzică: Andrei Tudor
Text: Cristian Faur
 

7. Interpret: Vanotek feat. The Code & Georgian
Titlu piesa: „I’m Coming Home“
Muzică: Vanotek, Catană Ionuţ, Alex Cotoi, Sorin Seniuc, Adriana Rusu
Text: Anastasia Sandu
 
 
8. Interpret: M I H A I
Titlu piesa: „Paradisio“
Muzică: Mihai Trăistariu, Robby G., Dumi Padure
Text: Mihai Trăistariu, Robby G., Dumi Padure
 
 
9. Interpret: Florena
Titlu piesa: „Behind The Shadows“
Muzică: Gabriel Huiban, Laurenţiu Duţă
Text: Gabriel Huiban, Laurenţiu Duţă
 
 
10. Interpret: Gaşca de Acasă
Titlu piesa: „Tu eşti povestea“
Muzică: Călin Ionce, Pefi Pop
Text: Glad Berindei
 
 
11. Interpret: Ovidiu Anton
Titlu piesa: „Moment of Silence“
Muzică: Ovidiu Anton
Text: Ovidiu Anton
 

12. Interpret: Xandra
Titlu piesa: „Superhuman“
Muzică: William Taylor, Jonas Gladnikoff
Text: William Taylor, Jonas Gladnikoff
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările