Muzică

articolul anterior articolul urmator

Eurovision 2016: Ordinea intrării concurenţilor în finala Selecţiei Naţionale

1
5 Mar 2016 22:59:26
Autor: Alexandra Constanda
Florena va deschide finala Selecţiei Naţionale Eurovision 2016 FOTO Eduard Enea
Florena va deschide finala Selecţiei Naţionale Eurovision 2016 FOTO Eduard Enea

Cei şase finalişti ai Selecţiei Naţionale Eurovision 2016 au tras la sorţi pentru a stabili de pe ce poziţie intră în marea finală de duminică, 6 martie, care va fi transmisă în direct de Televiziunea Română.

Finala Eurovision România 2016 va fi deschisă de Florena, cu piesa „Behind the Shadows“, şi va fi încheiată de Mihai Trăistariu, cu „Paradisio“. Vă prezentăm ordinea completă a intrării în concurs a finaliştilor:

1. Florena – „Behind the Shadows“
2. Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ – „The Voice“
3. Dream Walkers – „Let it Shine“
4. Vanotek feat. The Code & Georgian – „I’m Coming Home“
5. Ovidiu Anton – „Moment of Silence“
6. M I H A I – „Paradisio“ 

Eurovision 2016: Cum vă puteţi vota favoritul

Cei şase artişti vor „lupta“ pentru a reprezenta România la Stockholm, iar show-ul va fi transmis duminică în direct, la TVR 1, TVR Cluj, şi online, pe TVR+, de la ora 20.30. Anul acesta, în premieră, românii vor decide cine ne va reprezenta în concursul cântecului european. Astfel, telespectatorii vor putea vota de pe acelaşi număr de telefon pentru una sau pentru mai multe melodii, dar numai o singură dată pentru fiecare melodie, din momentul în care se vor declara deschise liniile telefonice. Votul va putea fi exprimat trimiţând numărul de intrare în concurs al favoritului (01, 02, 03, 04, 05, 06), prin SMS, la numărul 1200 (tarif: 1 euro + TVA), număr valabil în reţelele Digi Mobil, Orange, Telekom şi Vodafone, ori sunând la acelaşi număr de telefon şi tastând numărul piesei favorite din concurs, cu acelaşi tarif (1 euro + TVA / apel), valabil în reţelele Orange, Telekom şi Vodafone.

Eurovision 2016: Prestaţiile live ale celor şase finalişti

 
 
 
         

     
 
     

Eurovision 2016: Cum au fost împărţite ţările în semifinalele de la Stockholm

La Eurovision 2016 participă 43 de ţări, dintre care 18 concurează în prima semifinală, cea din 10 mai, iar 19 ţări luptă în cea de-a doua semifinală, pe 12 mai. Potrivit tragerilor la sorţi pentru stabilirea ordinii ţărilor participante la Eurovision 2016, reprezentantul României va urca pe scenă în cea de-a doua jumătate din a doua semifinală a concursului.
 
În prima semifinală vor intra următoarele ţări: Armenia, Austria, Azerbaidjan, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Cipru, Republica Cehă, Estonia, Finlanda, Grecia, Ungaria, Islanda, Malta, Republica Moldova, Muntenegru, Rusia, San Marino şi Olanda. În a doua semifinală vor intra: Albania, Australia, Belarus, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Macedonia, Georgia, Irlanda, Israel, Letonia, Lituania, Norvegia, Polonia, România, Serbia, Slovenia, Elveţia şi Ucraina. Ordinea exactă de intrare în concurs, în cele două semnifinale, va fi stabilită în curând de către organizatorii evenimentului, scrie Mediafax.

În finala de pe 12 mai sunt calificate direct Suedia, statul ce a câştigat trofeul în 2015, şi cele cinci mari state finanţatoare ale concursului: Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie. Concursul Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, capitala Suediei, al cărei reprezentant, Måns Zelmerlöw, a câştigat ediţia de anul trecut cu piesa „Heroes“. Cea de-a 61-a ediţie a competiţiei va avea loc pe data de 14 mai, având semifinalele pe 10 şi 12 mai

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Viorica Robu
6.03.2016, 18:03:05

Eu aş vrea să plece la Stockholm cei 4 băieţi cu numărul 3 în concurs: Dream Walkers – „Let it Shine“. Succes.

Modifică Setările