Muzică

articolul anterior articolul urmator

Eurovision 2020 va fi înlocuit cu un alt show: „Încurajăm toate televiziunile să transmită acest spectacol în spiritul unităţii şi al comuniunii“

0
1 Apr 2020 14:57:46
Autor: Adelina Mărăcine
Ediţia din acest an a Eurovision Song Contest a fost anulată de către organizatori în contextul pandemiei de coronavirus FOTO Facebook Eurovision Song Contest 2020
Ediţia din acest an a Eurovision Song Contest a fost anulată de către organizatori în contextul pandemiei de coronavirus FOTO Facebook Eurovision Song Contest 2020

Ediţia din acest an a concursului Eurovision, care a fost anulată, va fi înlocuită de o emisiune de televiziune alternativă ce îşi propune să unească Europa pe fondul pandemiei de coronavirus la data planificată iniţial pentru marea finală a celebrei competiţii.

Cu titlul „Europe Shine a Light“ inspirat de melodia câştigătoare din 1997 „Love Shine a Light“ a formaţiei britanice Katrina and the Waves, spectacolul va fi difuzat în toată Europa la data de 16 mai, la ora 19:00 GMT, a anunţat European Broadcasting Union (EBU) pe site-ul său.
 
Emisiunea a fost realizată fără public şi produsă de televiziunea olandeză, care ar fi fost responsabilă de competiţia transmisă în direct.
 
Finala concursului era programată în Rotterdam la data de 16 mai, însă a fost anulată din cauza crizei provocată de noul coronavirus.
 
„Încurajăm toate posturile care trebuiau să participe la Concursul Eurovision de anul acesta şi membrii EBU din alte ţări să transmită acest spectacol în spiritul unităţii şi al comuniunii“, a transmis Jon Ola Sand, directorul competiţiei muzicale.
 
Organizatorii au subliniat că acest program alternativ ar trebui să prezinte de asemenea în detaliu criza generată de coronavirus.
 
Cei 41 de interpreţi - 40 din Europa şi unul din Australia - care trebuiau să urce pe scena din oraşul port olandez, ar urma să cânte un hit anterior de la Eurovision în cadrul emisiunii alternative de televiziune, fiecare în propria ţară. De asemenea, va fi prezentat un fragment din contribuţia iniţială la competiţie.
 
Potrivit EBU, emisiunea TV va fi găzduită de cei trei prezentatori olandezi care ar fi condus şi show-ul live.
 
Prezentatorii show-ului, Edsilia Rombley, Chantal Janzen şi Jan Smit FOTO eurovision.tv.
 
Televiziunea Română a decis să o susţină pe Roxen ca reprezentantă a României la ediţia din 2021 a Eurovision Song Contest. 
 
În cadrul Selecţiei Naţionale din acest an, piesa cu care Roxen a fost desemnată să reprezinte România la ESC2020 cu piesa a fost „Alcohol You“, de a cărei producţie s-a ocupat Viky Red, muzica fiind semnată de acesta alături de Ionuţ Armas, iar textul a fost scris de Ionuţ Armas şi Breyan Isaac.
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii