Muzică

articolul anterior articolul urmator

Imagini inedite cu Freddie Mercury, făcute publice la 28 de ani de la moartea artistului: o interpretare emoţionantă a piesei „Time Waits For No One“ VIDEO

4
21 Jun 2019 11:12:00
Autor: Lizeta Oprea, Alexandra Constanda
Imagini incredibile cu Freddie Mercury
Imagini incredibile cu Freddie Mercury

Imagini cu Freddie Mercury au fost făcute publice în premieră la 28 de ani de la moartea legendarului artist. Recuperate din arhivă de compozitorul Dave Clark, acestea sunt din perioada în care solistul Queen avea 40 de ani şi surprind ce se întâmplă în culisele repetiţiilor. În plus, Universal Music a lansat un clip în care Freddie interpretează „Time Waits for No One“.

Imagini în premieră cu legendarul Freddie Mercury au fost făcute publice la aproape 28 de ani de la moartea artistului. 

Este vorba despre un interviu cu Freddie Mercury şi compozitorul Dave Clark, de pe vremea când lucrau la musicalul „Time“.

Însă cea mai frumoasă surpriză este un clip lansat de Universal Music ce prezintă o interpretare inedită şi emoţionantă a piesei „Time Waits For No One“. Vocea lui Mercury este acompaniată doar de pian, varianta fiind complet diferită de cea difuzată în anii '80.

Piesa a fost înregistrată în ianuarie 1986 la studioul Abbey Road şi a fost lansată pe 6 mai în acelaşi an. Publicul de atunci a ascultat o baladă interpretată de un grup. Dar regizorul şi co-creatorul cântecului, Dave Clark, a considerat că versiunea interpretată de solistul trupei Queen a fost mai „rafinată“ şi nu a uitat niciodată senzaţia copleşitoare trăită când l-a ascultat pe Freddie. De aceea a scos cântecul la lumină în primăvara anului 2018. Cu această ocazie, muzicianul Mike Moran a reinterpretat cântecul la pian.

„Prima înregistrare a fost doar cu Freddie şi un pian. A fost magic, am fost copleşit de acel moment. Ulterior, am făcut înregistrarea finală, pe care am adăugat alte 48 de voci. A fost fabulos, dar prima variantă a rămas preferata mea“, a povestit Clark pentru postul de radio BBC 2

„Dave Clark nu a uitat niciun moment acea interpretare oferită de Freddie Mercury la Studiourile Abbey Road în 1986. Sentimentul pe care l-a avut în timpul înregistrării, care «i-a făcut pielea de găină», nu s-a pierdut în tot acest timp şi a vrut să asculte varianta originală a piesei cu vocea lui Freddie şi pianul la care cânta Mike Moran. După multe căutări în arhivă pentru varianta fără cor, a reuşit să o recupereze de pe bandă, în primăvara anului 2018“, au explicat cei de la casa de discuri Universal Music, pentru Variety.

„Time Waits For No One“ se bucură şi de un videoclip, datorită aceluiaşi Dave Clark care a căutat în arhivele sale imagini cu Freddie Mercury din timpul înregistrărilor. Pentru videoclip, producătorul nu a vrut să folosească filmări deja cunoscute. Avea negativele unei filmări cu patru camere păstrate la Rank Laboratories din Pinewood. Timp de patru zile, materialul filmat a fost editat până când s-a ajuns la o formulă potrivită pentru a reda interpretarea lui Mercury.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Sorin Ionascu
21.06.2019, 11:57:35

Stirea e interesanta, dar e cat se poate de prost prezentata. Parca e un text scris de un copil retardat la scoala primara.

+7 (7 voturi)
Aspida
21.06.2019, 14:54:11

. cel puțin n-au făcut dezacorduri gramaticale… 😳 altfel, textul se-nscrie în stilul jurnalismului de după ’89, cu repetări obositoare și inutile de fraze sau fragmente de frază… 🐵 ♒️

+2 (2 voturi)
Aspida
21.06.2019, 14:55:40

. comentariul meu unde-i? 🐵 ♒️

+2 (2 voturi)
Galeriu Crestinu
21.06.2019, 16:38:06

...maimutzele de fapt....n-au grai.....

0 (2 voturi)