Muzică

articolul anterior articolul urmator

Ioan Holender: Îmi doresc ca Voltaj să urce pe scena Festivalului Internaţional „George Enescu“

0
17 May 2015 09:20:53
Autor: Victor Arvunescu
Trupa Voltaj va urca pe
scena Eurovision 2015 pe 19 mai, în prima semifinală a competiţiei,
având numărul 15 de intrare în concurs FOTO TVR
Trupa Voltaj va urca pe scena Eurovision 2015 pe 19 mai, în prima semifinală a competiţiei, având numărul 15 de intrare în concurs FOTO TVR

Ioan Holender, directorul artistic al Festivalului Internaţional „George Enescu“, a declarat, la Viena, că îşi doreşte ca trupa Voltaj să urce pe scena evenimentului muzical de la Bucureşti, afirmând că reprezentanţii României la Eurovision vor trece „fără emoţii“ de semifinala concursului.

Trupa Voltaj a avut vineri a doua repetiţie, urmată de o conferinţă de presă, iar seara l-a aniversat pe Ioan Holender alături de invitaţii Ambasadei României din Viena.

Eurovision 2015. Trupa Voltaj, dorită pe scena Festivalului Internaţional „George Enescu“

Reprezentanţii României la Eurovision s-au întâlnit vineri, la Ambasada României din Austria, cu Ioan Holender, directorul artistic al Festivalului Internaţional „George Enescu“, în cadrul evenimentului organizat în onoarea fostului director al Operei de Stat din Viena.

„După finala Eurovision, îmi doresc ca trupa Voltaj să aibă un moment pe scena «Festivalului George Enescu», a declarat Ioan Holender, optimist că reprezentanţii României vor trece fără emoţii de semifinala din 19 mai.

Membrii trupei Voltaj au fost primiţi călduros de invitaţii ambasadorului României în Austria, Silvia Davidoiu, printre care s-au numărat Emil Hurezeanu, ambasadorul României la Berlin, Radu Boroianu, preşedintele Institutului Cultural Român (ICR), soprana Ruxandra Donose şi realizatoarea TVR Marina Constantinescu.

Eurovision 2015. Organizatorii nu au pus în practică toate ideile propuse de reprezentanţii României

Membrii trupei Voltaj au trecut vineri prin cea de-a doua experienţă pe scena de la Wiener Stadthalle, după două zile în care producătorii evenimentului au încercat să pună în aplicare indicaţiile primite în urma primei repetiţii.

„Ideile pe care le-am transmis organizatorilor încă din luna martie, după câştigarea selecţiei naţionale, nu au fost încă în totalitate transpuse în producţie, dar lucrăm împreună cu producătorii pentru ca show-ul Voltaj să întrunească aşteptările fanilor noştri“, au afirmat membrii trupei.

Show-ul pregătit pentru momentul României pe scenă s-a îmbunătăţit faţă de prima repetiţie, fiind adăugate o parte din elementele grafice solicitate de delegaţie, executându-se mai multe reglaje de lumini şi corecţii privind decupajul.

„Cu toate acestea, organizatorii nu au concretizat încă, pe scena concursului, întreg conceptul artistic pe care l-am livrat, iar timpul nu mai este de partea noastră“, a adăugat Daniel Klinger, show designerul formaţiei.

Încurajator pentru reprezentanţii României este, însă, faptul că, după discuţiile şi negocierile purtate cu producătorii Eurovision 2015, aceştia au acceptat să utilizeze tăieturi din videoclipul piesei „De la capăt“ puse la dispoziţie de delegaţia României.

Telespectatorii pot vedea cum a decurs a doua repetiţie a trupei Voltaj pe scena de la Wiener Stadthalle, dar şi imagini de la întâlnirea delegaţiei României cu Ioan Holender la „Agenda Eurovision 2015“, ce urmăreşte pas cu pas trupa Voltaj la Viena. Programul este difuzat atât la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional, de luni până duminică, de la ora 21:00, cât şi online, pe TVR+ şi pe canalul oficial de YouTube al TVR.

Eurovision 2015. Voltaj, numărul 15 de intrare în semifinala de pe 19 mai

Calificată în urma selecţiei naţionale din 8 martie, trupa Voltaj va urca pe scena Eurovision 2015 pe 19 mai, în prima semifinală a competiţiei, având numărul 15 de intrare în concurs. Alături de artiştii români, în prima semifinală participă Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia şi Ungaria. România va fi reprezentată la ediţia din acest an a Eurovision de trupa Voltaj, care va interpreta melodia „De la capăt“.

Voltaj va urca pe scena Eurovision 2015 pe 19 mai, în prima semifinală a competiţiei, pe poziţia a 15-a.

Atât semifinalele (19 şi 21 mai), cât şi finala din 23 mai vor fi transmise în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe TVR+.

Cea de-a 60-a ediţie a concursului Eurovision se va desfăşura la Viena, în Austria, după ce travestitul Conchita Wurst a câştigat ediţia din 2014 a concursului, cu piesa „Rise Like a Phoenix“.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este „Tornero“, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările