Muzică

articolul anterior articolul urmator

Kalush Orchestra, câştigătorii Eurovision 2022, au cântat la frontiera cu Polonia - VIDEO

1
17 May 2022 14:46:53
Autor: News.ro
FOTO Profimedia (Arhivă)
FOTO Profimedia (Arhivă)

Kalush Orchestra, care a câştigat concursul Eurovision sâmbătă seară la Torino, a revenit în Ucraina. Muzicienii au cântat luni la frontiera cu Polonia.

Grupul a interpretat cântecul "Stefania", care combină rap şi folclor, la frontieră arborând un drapel în culorile Ucrainei. 
 
Muzicienii au publicat duminică videoclipul melodiei lor, filmar în oraşele Bucha, Irpin, Gostomel şi Borodianka, foarte afectate de război. 
 
 
Oleh Psiuk, liderul grupului, a scris cântecul "Stefania" ca un omagiu adus mamei lui. Titlul a devenit, după invazia rusă în februarie, un simbol. Kalush Orchestra vrea ca acest cântec să devină un imn al victoriei contra Rusiei. 
 
"Deşi nu există versuri despre război în cântec, mulţi oameni au început să-l asocieze cu mama noastră Ucraina, au explicat ei pe YouTube. Pe lângă asta, societatea a început să-l numească imn al războiului nostru. Dar dacă Stefania este acum un imn al războiului nostru, aş vrea ca ea să devină imnul victoriei noastre”. La finalul prestaţiei lor, la mijlocul serii, liderul formaţiei Oleh Psiuk a exclamat: "Vă rog ajutaţi Ucraina şi Mariupol! Ajutaţi Azovstal".
 
Câştigătoarea Eurovision, Ucraina urmează să găzduiască concursul anul viitor. Chiar dacă ţara nu are obligaţia de a organiza Eurovision 2023, preşedintele Zelenski intenţionează să fie ţara gazdă, pentru a treia oară în istoria sa. "Vom face tot posibilul pentru a primi într-o zi participanţii şi oaspeţii Eurovision în oraşul ucrainean Mariupol. Liber, paşnic, reconstruit!", a declarat el a doua zi după victoria Kalush Orchestra.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

OmTacut2
17.05.2022, 15:26:19

De fapt, Ucraina câștiga campionatul mondial de fotbal, hockey, volei pe nisip si Zelenski ia Oscar pentru cel mai bun actor.

Modifică Setările