Muzică

articolul anterior articolul urmator

Nicki Minaj a anulat concertul programat în Arabia Saudită, după controversele iscate. Ce mesaj a transmis cântăreaţa

0
10 Jul 2019 12:41:50
Autor: Andreea Neblea
Nicki Minaj FOTO Guliver/Getty Images
Nicki Minaj FOTO Guliver/Getty Images

Cântăreaţa de muzică rap Nicki Minaj (36 de ani), cunoscută pentru versurile explicite, costumaţiile sumare şi show-urile extrem de sexy, a anulat concertul care urma să aibă loc în Arabia Saudită după ce au apărut mai multe controverse în privinţa susţinerii ei a comunităţii LGBT.

Controversata cântăreaţă Nicki Minaj urma să concerteze pe 18 iulie, în Arabia Saudită, la Jeddah World Fest, însă şi-a anulat concertul pentru că a decis să susţină până la capăt drepturile omului şi comunitatea LGBT, iar susţinerea unui spectacol într-o ţară ultraconservatoare în care homosexualitatea este pedepsită cu moartea, ar fi fost în contradicţie.
 
Vestea vine după ce în mediul online s-a iscat o controversă, numeroase persoane arătându-se indignate şi considerând neadecvată prezenţa artistei pentru că locul unde se va desfăşura festivalul se află în apropiere de Mecca, oraşul sfânt.
 
Totodată, după apelurile venite din partea mai multor organizaţii ce luptă pentru drepturile omului şi ale comunităţii LGBTQ, Nicki Minaj a transmis într-un comunicat publicat de Variety, citat de News.ro: „După o analiză atentă, am decis să nu merg mai departe cu concertul programat la Jeddah World Fest. Chiar dacă nu vreau nimic mai mult decât să îmi prezint show-ul fanilor din Arabia Saudită, după ce m-am informat mai mult legat de probleme, cred că este important pentru mine să clarific sprijinul meu pentru drepturile femeilor, ale comunităţii LGBTQ şi al libertăţii de exprimare“.
 
FOTO Guliver/Getty Images
 
Human Rights Foundation a cerut, în urmă cu o săptămână, ca Minaj şi alţi artişti să renunţe să concerteze în această ţară. 
 
Deşi în Arabia Saudită unele legi au fost modificate, astfel că femeile au dreptul să conducă şi să participe la evenimente sportive, separarea genurilor este încă practicată şi obligatorie în mare parte a regatului.
 
Jeddah World Fest urmează să aibă loc în King Abdullah Sports Stadium şi, în conformitate cu legea, alcool şi drogurile sunt interzise. Între cei care vor urca pe scena festivalului se numără DJ Steve Aoki şi fostul membru al grupului One Direction Liam Payne, mai notează sursa citată.
 
Mariah Carey, Enrique Iglesias şi Black Eyed Peas se numără între artiştii care au cântat în Arabia Saudită în ultimul an.
 

Nicki Minaj nu este primul artist care a stârnit controverse când, iniţial, a acceptat invitaţia de a cânta în Arabia Saudită. Mariah Carey a ignorat apelurile făcute de grupuri ce luptă pentru drepturile omului de a-şi anula concertul din această ţară, iar rapperul Nelly a susţinut un concert „doar pentru bărbaţi“.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii