Muzică

articolul anterior articolul urmator

Noi artişti anunţaţi pe scena festivalului Electric Castle 2020

1
12 Mar 2020 15:45:09
Autor: Adelina Mărăcine
Placebo va cânta la Electric Castle 2020
Placebo va cânta la Electric Castle 2020

Organizatorii festivalului Electric Castle au anunţat nume noi de artişti ce vor păşi pe scena de la Castelul Banffy din Bonţida, în perioada 15-19 iulie.

Urmărind cu atenţie situaţia actuală şi fiind în legătură constantă cu autorităţile, Electric Castle continuă pregătirile pentru cea de-a 8-a ediţie, programată pentru 15 – 19 iulie, la
castelul Banffy din Bonţida, anunţă reprezentanţii festivalului. 

„Prioritatea absolută rămâne deplina siguranţă a spectatorilor; pentru moment, lucrurile îşi continuă parcursul normal, în speranţa unei evoluţii pozitive a întregii situaţii“.
 
Astfel, au fost anunţaţi noi artişti pentru festivalul ce va avea loc în vară, la castelul Banffy din Bonţida. Printre aceştia se regăsesc The Chemical Brothers, Placebo, Aurora şi Machine Gun Kelly.
 
The Chemical Brothers
 
Câştigători a şase premii Grammy, dintre care două chiar în 2020, pentru Best Dance/Electronic Album – „No Geography“ şi Best Dance Recording – „Got To Keep On“, The Chemical Brothers sunt unul dintre numele pe care orice festival şi le doreşte în capul afişului, în acest an. 
 
Duo-ul britanic format din Tom Rowlands şi Ed Simons a evoluat, pe parcursul a două decenii, de la concerte în cluburi obscure la statul de pionieri ai stilului big beat. Cu 12 milioane de albume şi şase  milioane de single-uri vândute dea lungul carierei, The Chemical Brothers reuşesc să atragă alături de ei fani ai tuturor genurilor muzicale, de la electro la metal, iar colaborările cu regizori şi artişti vizuali
 
Aurora
 
Trei dintre piesele de pe „No Geography“ sunt interpretate de Aurora, tânara artistă pe care Electric Castle are şansa de a o prezenta, în premieră, publicului din România. Simpla colaborare cu The Chemical Brothers ar fi fost o recomandare suficientă pentru tânăra norvegiancă de doar 23 de ani care, între timp, a devenit notorie în întreaga lume după ce a înregistrat şi „the voice”, sunetul emblemă al „Fronzen 2“. 
 
Adesea comparată cu Bjork, Aurora cântă despre toate lucrurile ce i-au format personalitatea – natura, păduri norvegiene, feminism, şi o face cu o energie pozitivă irezistibilă.
 
Placebo 
 
În 1996, pe o scenă muzicală saturată de stilul Britpop, Placebo primeau brusc atenţia unei lumi întregi, iar muzica unei întregi generaţii avea să se schimbe. După 20 de ani de la debut şi 12 milioane de albume vândute, e o certitudine că Placebo şi-a câştigat un rol important în istoria muzicii. Prezenţa lor pe scena principală de la Electric Castle poate aduce în faţa publicului piese proaspăt lansate dar şi hit-urile ce le-au definit parcursul muzical, precum „Taste In Men“, „Every You, Every Me“ sau „The Bitter End“.
 
Machine Gun Kelly (MGK)
 
Machine Gun Kelly (MGK) este acum oficial unul dintre artiştii aşteptaţi la Bonţida, între 15 şi 19 iulie. Cu un talent ieşit din comun, artistul pare a-şi fi investit toată nefericirea unei copilării şi adolescenţe deloc uşoare pentru a compune. Cel mai recent album al său, „Hotel Diablo“ a intrat, în 2019, direct în Top 10 Billboard iar MGK anunţa, încă de pe atunci, că pregăteşte noi materiale pentru acest an. Între timp single-ul „Why Are You Here“ a ajuns online „mulţumită“ unui fan hacker, deci nu mai e nevoie de
confirmări.
 
Sheck Wes, Princess Nokia, Fever 333, DJ NGHTMRE 
 
Rap şi hip hop sunt, de altfel, generos reprezentate în cea de-a 8- a ediţie a festivalului, cu Sheck Wes, rapper-ul ce transforma, acum doi ani, „Mo Bamba“ în unul dintre cele mai virale video-uri ale anului, Princess Nokia, eclectică şi total diferită de ce înseamnă artiste de top în aceste stiluri, Fever 333, trupa ce duce mai departe stilul rap – rock, printre noile nume confirmate. 
 
Scena Dance îşi completează colecţia de staruri invitate cu DJ-ul şi producătorul american NGHTMRE, un show live BICEP şi revenirea în festival a Noisia şi Wilkinson, în formulă DJ set.
 
Alţi artişti confirmaţi:
 
Două nume exotice de reţinut şi neratat în programul Electric Castle: Mulatu Astatke, cel care crea, la începutul anilor 70 stilul ethio-jazz, pe care regizorul Jim Jarmusch avea să-l readucă, în anii 2000, în atenţia publicului şi a altor muzicieni celebri precum Kanye West şi Damian Marley, şi Omar Souleyman, artistul sirian care, în doar trei ani, a trecut de la un simplu cântăreţ de nuntă la o senzaţie internaţională, colaborând cu artişti ca Bjork şi Four Tet.
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Bilibistrocul Zglobiu
12.03.2020, 18:31:52

Printre artiştii aşteptaţi la Bonţida este si Coro Navirus.

Modifică Setările