Muzică

articolul anterior articolul urmator

O colecţie impresionantă de viori la concertul din 26 mai de la Sala Radio

0
Articol publicitar
21 May 2019 13:30:44
Autor: ADH

Violonistul Răzvan Stoica, pianista Andreea Stoica şi ansamblul pe care l-au fondat împreună în 2010, Kamerata Stradivarius, vor urca pe scena Sălii Radio duminică, 26 mai, ora 19.00. În program: 8 anotimpuri – celebrele concerte pentru vioară şi orchestră de Antonio Vivaldi, alături de “Anotimpurile la Buenos Aires” de Astor Piazzolla.

Un program incitant, într-o interpretare pe măsură: nu doar prin valoarea interpreţilor, dar şi prin instrumentele pe care le folosesc. Pe scenă se vor afla trei instrumente preţioase: în primul rând, vioara Stradivarius din 1729 la care cântă Răzvan Stoica, pentru al cărei drept de folosinţă, Răzvan Stoica a fost în competiţie alături de alţi peste 200 de violonişti. Apoi, vioara Jean Baptiste Villaume din 1876 şi vioara Antonio Ruggieri din 1778, pe care vor cânta doi dintre membrii Kameratei Stradivarius, Ştefan Barbu, respectiv Abel Chircă.
 
Instrumente de mare valoare, mai rar adunate în acelaşi concert şi o combinaţie plină de prospeţime între baroc şi tango; concertul va fi înregistrat de Radio România Muzical şi poate fi ascultat pe 17 iunie, de la ora 17.00.
 
Răzvan Stoica (32 ani) a câştigat în 2013 titlul de talent al anului la concursul “New Talent” de la Bratislava, desfăşurat sub auspiciile Uniunii Europe de Radio. A fost propus în concurs de Radio România Muzical şi a devenit astfel primul român care a cucerit acest premiu în istoria de 40 ani a concursului. Răzvan Stoica a început studiul viorii la Bucureşti şi a continuat la Amsterdam, unde locuieşte de peste 15 ani. În 2009, a cucerit pentru prima dată dreptul de a folosi o vioară Stradivarius din 1729, la un concurs la care a avut peste 200 de contracandidaţi, instrument la care cântă şi în prezent. A apărut împreună cu ansamblul său, Kamerata Stradivarius, în peste 40 de ţări. Este apreciat pentru virtuozitatea sa sclipitoare şi pentru emoţia pe care o trezeşte în auditoriu. Răzvan Stoica este în prim-planul unui documentar premiat la peste 20 de competiţii internaţionale, intitulat “Strad Style” şi care spune povestea construcţiei unei viori – Răzvan Stoica interpretează şi coloana sonoră a documentarului, care a fost editată pe un disc apărut în 2017 la Universal Music România.
 
 
Din 1996, Răzvan Stoica cântă în formulă de duo alături de sora sa, pianista Andreea Stoica, o remarcabilă muziciană care a studiat, de asemenea, la Amsterdam, şi care desfăşoară o intensă activitate, atât în zona muzicii de cameră, cât şi în cea concertistică.
 
Biletele pentru concertul din 26 mai sunt disponibile în reţeaua www.bilete.ro,  în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la casa de bilete a Sălii Radio din str. General Berthelot nr. 60-64. Abonamentele pentru stagiunea muzicală de la Sala Radio sunt valabile.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii