Ovidiu Anton, despre rezultatul Eurovision 2016: „Dacă nu eşti controversat, nu exişti în showbiz“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ovidiu Anton, interpretul care ar fi trebuit să reprezinte România la Eurovision 2016, cu melodia „Moment of Silence“, a declarat, pentru agenţia de presă News.ro, că i-a plăcut piesa „1944“, cu care reprezentanta Ucrainei, Jamala, a câştigat concursul şi că „dacă nu eşti controversat, nu exişti în showbiz, scrie News.ro.

Eurovision 2016. Ovidiu Anton, declaraţii despre Jamala 

„Mi-a plăcut piesa care a câştigat. Dacă nu eşti controversat, nu exişti în showbizul ăsta sănătos“, a spus artistul român. „Toţi care au fost acolo au muncit şi toţi merită să câştige“, a adăugat Ovidiu Anton.

De asemenea, artistul a spus că nu a luat deocamdată nicio hotărâre în privinţa acţiunilor pe care le va întreprinde, după excluderea României din competiţie. Ovidiu Anton a precizat, în încheiere, că pentru moment nu doreşte să facă alte declaraţii despre Eurovision. 

Eurovision 2016. Regretul de a nu participa 

La scurt timp după ce European Broadcasting Union (EBU) a anunţat că România a fost decalificată de la ediţia din acest an concursului Eurovision, din cauza datoriilor acumulate de TVR, cântăreţul Ovidiu Anton a acordat un interviu agenţiei de presă News.ro, în care a spus că, „prin decizia de excludere, EBU a demonstrat că Eurovision este despre bani, nu despre artişti şi muzică“.

De asemenea, în acelaşi interviu de la sfârşitul lunii aprilie, Ovidiu Anton a dezvăluit că va consulta o serie de specialişti şi că este posibil să ia măsuri legale după această excludere, care îi aduce prejudicii de imagine, dincolo de daunele morale.

„Pe lângă daunele astea morale pe care nu poate să le măsoare nimeni, putem să ne gândim şi la prejudiciile pe care această interdicţie mi le aduce ca artist, ca imagine. Puteam să îmi cânt piesa în faţa lumii întregi, compoziţia mea, pentru care am drepturi de autor. Puteam să îmi fac melodia şi vocea cunoscute lumii întregi, iar carierei mele îi aduce numai prejudicii. Nu vreau să iau decizii la cald, dar voi căuta să fiu sfătuit de către persoane abilitate, în ce direcţie să îmi îndrept această nemulţumire, pentru că lucrul cert este că nu eu sunt de vină, dar că numai eu am avut de pierdut, şi cineva trebuie să plătească. Dar pentru asta mă voi sfătui cu oameni competenţi, oameni care îmi vor binele, şi, de ce nu, dacă astea sunt ultimele măsuri pe care le poate lua un artist în ţara asta, voi căuta şi voi lua măsuri legale“, a spus el. 

Eurovision 2016. Ucraina, marea câştigătoare 

Finala concursului Eurovision 2016 a avut loc sâmbătă seară, la Globe Arena din Stockholm. Show-ul a fost prezentat de cântăreţul Måns Zelmerlöw - care a câştigat pentru Suedia ediţia din 2015 a concursului, organizată la Viena, cu piesa „Heroes“ - şi Petra Mede. Semifinalele competiţiei au avut loc pe 10 şi 12 mai, la Stockholm.

Cântăreaţa Jamala a câştigat competiţia din acest an, cu piesa „1944“, care a obţinut un total de 534 de puncte. În urma acestei victorii, ediţia din 2017 a concursului Eurovision se va desfăşura în Ucraina.

Jamala este prima artistă de etnie tătară, originară din Peninsula Crimeea, care a participat la Eurovision. Cântecul ei, „1944“, are o mare încărcătură politică şi nu este o piesă „tipică“ pentru concursul Eurovision - versurile sale conţin referiri la Stalin, Peninsula Crimeea şi acuzaţii de epurare etnică. 

Podiumul concursului Eurovision 2016 a fost completat de Australia, care a obţinut 511 puncte, şi Rusia, care a primit 491 puncte. 

Concursul Eurovision 2016 a fost difuzat live în numeroase ţări din afara Europei, precum China, Noua Zeelandă, Kazakhstan. De asemenea, competiţia din acest an a fost transmisă pentru prima dată, în direct, în Statele Unite ale Americii. 

România nu a participat la Eurovision 2016 

România ar fi trebuit să fie reprezentată la Eurovision 2016 de Ovidiu Anton, cu piesa „Moment of Silence“.

EBU, organizatorul concursului Eurovision, a anunţat, pe 22 aprilie, că România nu mai are dreptul de a participa la Eurovision 2016, din cauza datoriilor neplătite de televiziunea publică (TVR). Ca urmare a retragerii accesului la serviciile oferite de EBU membrilor săi, televiziunea română nu a mai avut acces la semnalul transmis de la Stockholm, şi, astfel, nu a putut să difuzeze Eurovision Song Contest 2016.Televiziunea Română trebuie să plătească către EBU o datorie totală de 16 milioane de franci elveţieni.

Finala Eurovision Song Contest 2016 a putut fi urmărită în România în direct pe internet, pe canalul de YouTube al competiţiei muzicale şi pe site-ul eurovision.tv.

După transmisiunea în direct, toate spectacolele susţinute de cei 26 de finalişti au fost publicate pe canalul de YouTube, care are peste un milion de abonaţi şi a primit premiul YouTube Gold Play Button.

România ar fi trebuit să intre în concurs în cea de-a doua semifinală, pe 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveţia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel şi Serbia.

Până în prezent, cea mai bune performanţă a României la concursul Eurovision a fost locul al treilea, obţinut în anul 2005, de Luminiţa Anghel şi Sistem, la Kiev, şi în 2010, de Paula Seling şi Ovi, la Oslo.

În anul 2006, în competiţia muzicală desfăşurată la Atena, Mihai Trăistariu a obţinut locul al patrulea în clasament, iar melodia interpretată de el, ”Tornero”, compusă de Eduard Cîrcotă, este piesa românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision - 172 de puncte.

În anul 2015, România a fost reprezentată la Eurovision de trupa Voltaj, cu melodia „De la capăt“, şi a ocupat locul al 15-lea în finala care a avut loc la Viena, Austria.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională anuală, la care participă ţările ce deţin statutul de membru activ în cadrul EBU, cea mai importantă asociaţie a posturilor publice de televiziune din Europa. Concursul a fost transmis în fiecare an de la inaugurarea sa în 1956 şi este unul dintre cele mai longevive programe de televiziune din lume. Eurovision este, de asemenea, unul dintre cele mai vizionate evenimente non-sportive din lume, cu audienţe care depăşesc în fiecare an pragul de 100 de milioane de telespectatori. Printre artiştii ale căror cariere internaţionale au fost lansate în urma participării sau a victoriei la Eurovision se numără, printre alţii, Domenico Modugno (locul 3 în 1958), ABBA (locul 1 în 1974), Céline Dion (locul 1 în 1988) şi Julio Iglesias (locul 4 în 1970). 

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite