Prezenţa Madonnei la Eurovision 2019, incertă: care este motivul pentru care recitalul ar putea fi anulat VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recitalul pe care cântăreaţa americană Madonna (60 de ani) ar trebui să îl susţină sâmbătă, 18 mai, în finala Eurovision de la Tel Aviv, este pus sub semnul întrebării.

Prezenţa Madonnei în finala Eurovision 2019, ce va avea loc pe 18 mai, la Tel Aviv, este pusă sub semnul întrebării, din cauza faptului că artista nu a semnat încă un contract. 

Potrivit BBC, producătorul concursului, Jon Ola Sand, a declarat luni, 13 mai: „European Broadcasting Union nu a confirmat niciodată că Madonna va cânta. Dacă nu avem un contract semnat, ea nu poate cânta pe scena noastră“, scrie news.ro. 

Sand, care produce show-urile Eurovision din 2010, a menţionat însă că negocierile sunt încă în curs: „Suntem într-o situaţie puţin ciudată. Avem un artist care ar vrea să participe la Eurovision Song Contest şi pe care am vrea să îl primim pe scenă. Dar, pentru asta, avem nevoie de un cadru. Acum suntem în ultima fază a negocierilor, dar dacă săptămâna aceasta nu va fi semnat un contract, ea nu va urca pe scenă“.

Eurovision 2019 începe marţi, la Tel Aviv, iar România, care va participa pentru a 20-a oară la concurs, va fi reprezentată de Ester Peony în a doua semifinală, programată pentru joi, 16 mai. 

Recitalul Madonnei la Tel Aviv a fost anunţat, în luna aprilie, de reprezentanţii ei din Statele Unite şi Marea Britanie.

Ei au precizat că vedeta va interpreta două piese pe scena concursului muzical, una de pe cel mai recent album, „Madame X“, şi o alta mai veche. 

La acel moment, organizatorii au spus că nu există o decizie finală, însă acest lucru părea a fi o formalitate. Potrivit haaretz.com, onorariul vedetei americane va costa aproximativ 1 milion de dolari. Suma va fi oferită de miliardarul şi filantropul israelian-canadian, Sylvan Adams. 

De asemenea, publicaţia Jerusalem Post scrie că Madonna va ajunge miercuri la Tel Aviv pentru a începe repetiţiile. Organizatorii nu au precizat ce vor pregăti în eventualitatea în care ea nu va cânta.

Ediţia de anul acesta a Eurovision, a 64-a, are loc în Israel după ce anul trecut Netta a câştigat concursul cu piesa „Toy“.

Numeroase personalităţi au insistat, inclusiv printr-o petiţie, ca acest eveniment să nu aibă loc în Israel, din cauza „sistematicei încălcări a drepturilor omului de către Israel în cazul palestinienilor“. Între ele s-au numărat Peter Gabriel şi Vivienne Westwood, trupa Wolf Alice şi Roger Waters, Julie Christie şi Mike Leigh.

România va intra în concurs în a doua semifinală, fiind reprezentată de Ester Peony, cu piesa „On a Sunday”.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără ABBA, Julio Iglesias, Toto Cutugno, Celine Dion şi Johnny Logan.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite