Muzică

articolul anterior articolul urmator

Rezultatele semifinalelor Eurovision 2019. Cum a ratat România calificarea în finală: juriile ne-au vrut, publicul nu ne-a plăcut VIDEO

1
19 May 2019 12:33:14
Autor: Alexandra Constanda
Ester Peony, pe scena din Tel Aviv FOTO TVR
Ester Peony, pe scena din Tel Aviv FOTO TVR

Reprezentanta României la Eurovision 2019, Ester Peony, nu s-a calificat în finala de la Tel Aviv, iar potrivit rezultatelor făcute publice de organizatorii după încheierea concursului, televotingul a fost cel care ne-a tras în jos şi astfel ţara noastră a obţinut unul dintre cele mai slabe din istoria participării sale. Vă prezentăm votul detaliat din a doua semifinală, când ţara noastră a fost eliminată.

Finala Eurovision 2019 a fost câştigată de Olanda, după ce Duncan Lawrence a cucerit publicul cu interpretarea piesei de dragoste „Arcade“, care a obţinut un total de 492 de puncte. Podiumul a fost completat de Italia, cu 465 de puncte, şi de Rusia, cu 369 de puncte. Clasamentul detaliat al finalei Eurovision 2019 poate fi consultat AICI. 

Pentru a doua oară consecutiv, România nu s-a calificat în finala Eurovision, după ce Ester Peony, care ne-a reprezentat cu piesa „On a Sunday“, nu a reuşit să obţină un punctaj suficient de mare de la juriile de specialitate şi de la telespectatorii din cele 20 de ţări care au votat în a doua semifinală. Juriile de specialitate au acordat puncte de la 1 la 12, exceptând 9, iar rezultatele televotingului au fost transformate tot în puncte, la final făcându-se o medie.

În semifinala Eurovision 2019, România s-a clasat pe locul 13, cu un total de 71 de puncte, în timp ce ultima ţară calificată în finală a fost Danemarca (94 de puncte). Chiar dacă nici Moldova nu a ajuns în finală, s-a poziţionat mai bine decât România, depăşindu-ne cu 14 puncte. Cele mai multe puncte în a doua semifinală le-a obţinut chiar câştigătorul Eurovision 2019. 

Rezultatele votului arată că reprezentanta noastră a pierdut la televoting, unde în general România stă foarte bine. Mai exact, Ester Peony a obţinut doar 24 de puncte şi a fost votată doar de publicul din patru ţări, Moldova, Italia, Irlanda şi Marea Britanie, dintre care doar prima ne-a acordat maximul de puncte, respectiv 12, Italia - 8, iar ultimele două câte un punct. 

 

Acest lucru era însă de aşteptat ţinând cont că victoria cântăreţei de 25 de ani la Selecţia Naţională a fost intens contestată, ea primind doar 3 puncte din televoting, juriul fiind cel care a desemnat-o câştigătoare. Preferata publicului român a fost Laura Bretan (17 ani), care a câştigat şi show-ul „Românii au talent“ 2016.

Pe de altă parte, dacă s-ar fi ţinut cont doar de votul juriilor, România s-ar fi calificat în finala Eurovision 2019 de pe ultimul loc, cu 47 de puncte. Specialiştii din Rusia şi Moldova ne-au acordat câte 12 puncte, în timp ce Macedonia de Nord şi Malta câte un punct, Azerbaijan – 8 puncte, Marea Britanie – 5 puncte, Germania – 4 puncte, Italia şi Armenia – 2 puncte. 

 

Prima semifinală Eurovision 2019 a fost câştigată de reprezentanta Australiei, care în finala Eurovision 2019 s-a clasat însă pe locul nouă. Şi aici au fost diferenţe importante între preferinţele juriilor şi ale telespectatorilor: dacă publicul a acordat cele mai multe voturi Islandei, juriul a preferat Cehia.  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Muzicescu Alexandru
19.05.2019, 23:20:10

Ce ne spun aceste date despre piesa României și nu numai? În primul rând că oamenilor nu le-a plăcut melodia cu care ne-am prezentat și în al doilea rând că juriul "de specialitate" a fost format din niște amatori, deoarece au acordat cele mai bune note Cehiei, care se știe că a avut piesa furată. Iar faptul că i-au acordat atâtea puncte Macedoniei în finală, ne confirmă că s-a făcut și un blat între țări. Oribil a ajuns acest așa zis concurs de muzică.

+2 (2 voturi)