Rockul uneşte ce-a despărţit Stalin

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentele concept marca Sunete aduc vinerea asta laolaltă trupe rock de pe ambele maluri ale Prutului, pentru a transforma grafitti-ul „Basarabia e România” într-o realitate pe care arta o ştie încă de la începuturi, după cum susţin organizatorii

Trupele Bridges (RO), Rubycone (MD), The Purple Dandies (RO) şi Valea Norilor (MD) vor performa în clubul bucureştean Colectiv (strada Tăbăcarilor, nr. 7) în concertul

Chişinău = SUNETE = Bucureşti 

image

Pe George Durbălău, redactorul-şef al Sunete cred că l-am cunoscut în 2009, când încerca să trimită la Chişinău numere din revistă, cu credinţa că muzica poate uni ceea ce Stalin a rupt. Şi iată că, ca orice credinţă bună, şi cea a lui George învinge, regăsindu-l în 2014 ca organizator al acestui minunat eveniment şi cu revista într-o continuă ascensiune.

Trupele pe care le vom avea în faţă vineri sunt toate la început de drum, dar cu imens potenţial.

În ordinea inversă numerelor de pe afiş:

Valea Norilor

image

Până în momentul de faţă, băieţii au compus 11 piese, dintre care două sunt înregistrate oficial – Chip de lut, lansată pe 4 ianuarie 2014 şi Noapte bună, lansată, la scurt timp, pe 2 martie. Cu versuri pline de simbolism, ce vorbesc despre moarte sau iubiri pierdute, Valea Norilor calcă uşor-uşor pe urmele confraţilor de la Alternosfera, evident, într-o manieră proprie, originală şi cu reale şanse de reuşită.

The Purple Dandies

image

Povestea numelui lor este pe cât de interesantă, pe atât de amuzantă pentru ei. Trupa, înfiinţată în noiembrie 2012, îşi trage rădăcinile de pe băncile liceului, când Tudor şi Naim nu au venit foarte pregătiţi pentru ora de engleză, în care urmau să discute despre cultură şi civilizaţii. Ca atare, deşi interesul lor era scăzut până să cocheteze cu acest concept, au ajuns la concluzia că dandismul, ca şi atitudine, eleganţă şi exuberanţă în ţinută, îi caracterizează cel mai bine. Astăzi, cei trei pot fi văzuţi pe scenă cântând întotdeauna la costum, accesorizaţi de papioane sau cravate mov, construind astfel un stil altfel, un stil mai funky.

Rubycone

image

Rubycone s-a format acum ceva timp, când s-au cunoscut Stanislav Starush şi Roman Florea. Au început discuţii oarecare despre pasiuni, despre muzică, despre câte ceva ce compusese unul dintre ei şi au luat decizia să pună pe picioare o formaţie. Astăzi, aceasta arată puţin diferit decât pe atunci, suferind unele modificări de-a lungul vremii.

Bridges

image

În spatele tobelor stă Andrei Doboş, unul dintre cei mai „vii” toboşari tineri pe care i-am cunoscut în ultima vreme. Chitara bass a încăput pe mâna lui Alexandru Ene. Din când în când, Alexandru cântă şi vocal. Din colţul opus de cameră, Andreea Nedelcu zâmbeşte, bucuroasă că nu îndeplineşte tot timpul de una singură rolul de backing vocal. Capitolul „vrăjitorii de chitară” se află în grija lui Alexandru Costan. Ultimul, dar nu cel din urma, Tony Ghiga îşi pregăteşte chitara pentru seria 2 a repetiţiilor. Vocea principală a celor de la Bridges, Tony, împarte „job-ul” de chitarist cu Alex – mai târziu, vom afla că nu e numai atât.

Şi, ca să dăm Cezarului ce-i al Cezarului, O mostră din ce vom asculta vineri seară, români de pe ambele maluri ale Prutului:

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite