Muzică

articolul anterior articolul urmator

Roger Waters, cofondator al Pink Floyd, a refuzat o sumă de bani de la Mark Zuckerberg pe care-l descrie drept „unul dintre cei mai puternici idioţi din lume”

3
16 Jun 2021 09:33:19
Autor: Lorena Mihăilă
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Roger Waters, unul dintre membri fondatori ai trupei rock Pink Floyd, spune că a refuzat o sumă „uriaşă” de bani de la Facebook. Compania voia să folosească melodia „Another Brick in the Wall Part 2” pentru o reclamă pe Instagram. Artistul a reacţionat şi l-a numit pe Zuckerberg „unul dintre cei mai puternici idioţi din lume”.

„A sosit în această dimineaţă o ofertă cu o sumă uriaşă, uriaşă de bani”, a declarat, recent,  Waters la un eveniment de susţinere a activistului australian Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks.
 
„Iar răspunsul este F**k you. În niciun nenorocit de caz”, a spus Waters despre oferta CEO-ului Facebook, care dorea să folosească una dintre cele mai cunoscute melodii ale formaţiei Pink Floyd.
 
Artistul spune că iniţiativa companiei este de a pune stăpânire pe piaţă şi a de a îngrădi libertatea artiştilor, iar el nu doreşte să facă parte din „porcăria asta”. 
 
În timpul evenimentului, Waters a citit scrisoarea primită de la Facebook, în care se afirma: „credem că mesajul fundamental al melodiei este atât de relevant şi necesar astăzi”.
 
Acesta a mai declarat că Mark Zuckerberg „vrea să facă Facebook şi Instagram mai puternice decât sunt deja… ca să poată continua să ne cenzureze pe toţi din această cameră şi să împiedice răspândirea poveştii lui Julian Assange în rândul publicului general”, scrie BusinessInsider.
 
Discursul lui Waters de la evenimentul caritabil a culminat cu jignirea fondatorului Facebook, pe care l-a numit „unul dintre cei mai puternici idioţi din lume”.
 
Un purtător de cuvânt al Facebook a declarat pentru Insider că Zuckerberg nu are nimic de-a face cu oferta şi că scrisoarea la care se referă Waters a venit din partea echipei de marketing a Instagram. 
 
„Detaliile iniţiale au fost discutate în mare parte între terţi: agenţia noastră de marketing Instagram şi reprezentanţii domnului Waters. Acestea fiind spuse, respectăm 100% decizia oricărui artist, indiferent dacă vor sau nu să lucreze cu noi la astfel de proiecte", a declarat purtătorul de cuvânt.
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Stefan din Nord
16.06.2021, 09:46:03

Sosoaca i-a cerut acceptul sa cante si sa danseze pe aceasta melodie ?

-6 (8 voturi)
asasinul asasinat
16.06.2021, 11:31:14

facebook era bun cand il cenzura pe Trump, acum nu mai este bun cand cenzureaza ce nu vrea stanga? :))

-3 (3 voturi)
Stoica Avram
16.06.2021, 11:45:07

Conform publicației israeliene „Jerusalem Post”(din 2013) care a întocmit un top 50 al celor mai influenți evrei din întreaga lume, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, era al 16-lea idiot!

-5 (7 voturi)
Modifică Setările