Muzică

articolul anterior articolul urmator

SAGA Festival promovează capitala României la nivel mondial şi contribuie la bugetul local

0
17 Sep 2021 17:56:43
Autor: Maria-Alexandra Mortu
80% dintre participanţii la SAGA Festival au fost vaccinaţi împotriva COVID-19
80% dintre participanţii la SAGA Festival au fost vaccinaţi împotriva COVID-19

Weekendul trecut, Bucureştiul a fost capitala EDM. SAGA Festival a adus pe 10, 11 şi 12 septembrie vizitatori din peste 30 de ţări, care au petrecut trei zile pline de energie alături de DJii lor preferaţi, într-un cadru în care imaginaţia şi creativitatea şi-au spus cuvântul. A fost locul perfect pentru crearea unor noi prietenii şi a unei conexiuni fantastice cu artiştii, care s-au bucurat să fie din nou în faţa publicului.

Deşi aflat la prima ediţie, SAGA este deja cel mai mare festival de muzică electronică din Bucureşti, fapt dovedit de numărul mare de particpanţi şi de impactul financiar pe care cele trei zile petrecute la Romaero l-au avut asupra capitalei României. Traficul în cele trei zile de festival a fost de peste 130.000 de oameni. Peste 45.000 de participanţi şi-au scanat în fiecare zi brăţările, 80% dintre aceştia au prezentat la intrare un certificat digital de vaccinare sau dovada faptului că au trecut prin boală în ultimele 180 de zile şi 20% au prezentat dovada unui test PCR sau antigen negativ sau au fost testaţi la punctele de acces în festival. Dintre persoanele testate în toate cele trei zile, 15 au fost depistate pozitiv. Acestea nu au mai participat la festival şi au urmat întocmai protocolul medical stabilit de autorităţi, însă vor primi abonamente pentru ediţia SAGA din 2022.
 
Cele trei zile de festival au adus oraşului venituri de aproximativ 25 de milioane de euro, bani proveniţi din cazări, transport, consumaţii la localurile din Bucureşti, la care se adaugă taxele şi impozitele plătite de organizatorul ALDA în urma veniturilor realizate la SAGA. Pe lângă acest fapt, capitala României a beneficiat de popularitate la nivel internaţional, foarte mulţi străini manifestându-şi deja dorinţa de a participa la cea de-a doua ediţie, care va avea loc pe 3, 4 şi 5 iunie 2022.
 
„Dincolo de faptul că ne-am bucurat foarte tare de prezenţa unui număr atât de mare de oameni la prima ediţie SAGA, veniţi din toate colţurile lumii, suntem încântaţi că astfel putem contribui şi la bugetul local, dar şi la promovarea României în străinătate. Cei mai mulţi dintre cei care au participat la festival au fost persoane vaccinate, iar acest lucru a fost verificat cu foarte mare rigurozitate de către personalul avizat aflat la fiecare dintre punctele de acces. ALDA are planuri mari pe termen lung aici şi proiecte ambiţioase ce pot ajuta la dezvoltarea turismului pe plan local. Ne vom auzi mai repede decât vă aşteptaţi cu veşti noi şi foarte multe surprize”, a declarat Allan Hardenberg, CEO ALDA.
 
SAGA Festival a început deja pregătirile pentru ediţia din 2022, iar în curând vor fi puse în vânzare biletele pentru anul viitor şi vor fi anunţaţi primii artişti din line-up. Cei care îşi doresc să nu rateze noutăţile despre cea de-a doua ediţie şi să cumpere bilete la preţuri speciale se pot înregistra aici.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările